Σελίδες:
 • #1 από Ο Νέος Κιθαρωδός στις 28 Jul 2004
 • Επειδή πολλοί είναι που αναρωτιούνται αν και πώς μπορούν να "κατοχυρώσουν" τους στίχους τους, σε συντομία τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ερευνών:

  - Η κατοχύρωση μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης δεν γίνεται πλέον.
  - Το παλιό καλό κόλπο με την ταχυδρόμηση των στίχων στον εαυτό σας είναι εύκολο και γρήγορο, αλλά δεν ξέρουμε αν αναγνωρίζεται επίσημα (π.χ. από δικαστήρια).
  - Δημοσιεύοντας τους στίχους σας σε όσο πιο ευρύ κοινό μπορείτε, είναι ένα καλό βήμα για να τους διασφαλίσετε (το λεγόμενο όπλο της "πρώτης δημοσίευσης").
  - Συγκεκριμένα, στέλνοντας στίχους σε αυτό το φόρουμ, όλοι εμείς που τους διαβάζουμε, γινόμαστε αυτόματα μάρτυρες ότι εσείς στείλατε το συγκεκριμένο στίχο στη συγκεκριμένη ημερομηνία και χρησιμοποιώντας έναν κωδικό που ξέρετε μόνο εσείς.
  - Αν θέλετε να είσαστε 100% εξασφαλισμένοι, ο καλύτερος τρόπος είναι να καταθέσετε τους στίχους σας σε συμβολαιογράφο, με παρουσία ανεξάρτητων μαρτύρων που θα βεβαιώνουν ότι οι στίχοι κατατέθηκαν και είναι δικοί σας.
  - Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον κακόβουλο να ισχυριστεί ότι αυτός είχε γράψει τους στίχους πιο πριν και εσείς τους κλέψατε και τους καταθέσατε για δικούς σας. Αν τα πράγματα οξυνθούν, τότε πλέον η κατάσταση μπορεί να φτάσει μέχρι τα δικαστήρια, όπου ο καθένας πρέπει να παρουσιάσει όσα αποδεικτικά στοιχεία έχει στα χέρια του.

  Για λεπτομέρειες, δείτε την αντίστοιχη περιοχή.
 • #2 από Πέτροc στις 28 Jul 2004
 • Κιθ, υπάρχει κι άλλη μια λεπτομέρεια που την έμαθα μόλις την Κυριακή ...  ::)
  Σχετικά με τον Συμβολαιογράφο, στο χαρτί που υπογράφει κάποιος (παρουσία μαρτύρων κ.λ.π. ...) συνήθως αναγράφεται (μεταξύ άλλων) :
  " ... μπλα ... μπλα ... ο τάδε (στιχουργός/συνθέτης) ... ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι οι κάτωθι στίχοι/μουσική είναι δικοί του ... μπλα ...μπλα ..."

  Δεν αναγράφεται δηλαδή ότι ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ οι στίχοι, αλλά ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ...
  Τα Συμπεράσματα δικά σας ... προσωπικά πιστεύω ότι ΑΝ τυχόν κάποιος κλέψει (τόσο άγαρμπα πια) στίχους ή μουσική μου, τότε στο δικαστήριο θα καλέσω ΟΛΟΥΣ τους κιθαρωδούς (όλοι θα γίνουμε φίρμες !!!  ;D ;D) αφ΄ενός για να πιστοποιήσουν ότι διάβασαν/άκουσαν το τραγούδι - όταν δημοσιεύτηκε- και αφ' ετέρου για να πιστοποιήσουν ότι  ο nEwBiE είμαι εγώ !!! 8) 8)

  /ΕΓΩ !!! (nEwBiE)  8) ;D
 • #3 από Ο Νέος Κιθαρωδός στις 02 Aug 2004
 • Σχετικά με τον Συμβολαιογράφο, στο χαρτί που υπογράφει κάποιος (παρουσία μαρτύρων κ.λ.π. ...) συνήθως αναγράφεται (μεταξύ άλλων) :
  " ... μπλα ... μπλα ... ο τάδε (στιχουργός/συνθέτης) ... ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι οι κάτωθι στίχοι/μουσική είναι δικοί του ...

  Το βρίσκω λογικό! ::) Ο συμβολαιογράφος μπορεί να βεβαιώσει μόνο αυτό που είδε με τα ίδια του τα μάτια και τίποτα περισσότερο. ;)

  Τέλος πάντων, ας μη συνεχίσουμε τη συζήτηση εδώ, το θέμα το έβαλα μόνο σαν υπενθύμιση σε αυτό το σημείο... Η συζήτηση γίνεται στα "Νομικά"...
 • #4 από Καρχαρίας στις 11 Dec 2004
 • Πολλοί έχουν την απορία αυτή και έτυχε πρόσφατα να κατοχυρώσω κάποια τραγούδια μας.

  Ο συμβολαιογράφος μου ζήτησε τους στίχους των τραγουδιών γραμμένους σε χαρτί καθώς και την παρτιτούρα των τραγουδιών.
  Τα τραγούδια είναι ενορχηστρωμένα έτοιμα και μου είναι αδύνατο να κάνω την παρτιτούρες. Η λύση ήταν να κάνω μόνο την μελωδία.

  Τελικά πήγα την μουσική σε μορφή cd και τους στίχους τυπωμένους από υπολογιστή. Η πράξη έγινε περίπου όπως μια διαθήκη, τα παραδοθέντα τοποθετήθηκαν σε ένα φάκελο, σφραγίστηκε με βουλοκέρι και υπόγραψα εγώ, η συμβολαιογράφος καθώς και 3 μάρτυρες.

  Το ποσό που κόστισε ήταν 50 €.
 • #5 από ερεβος στις 10 Feb 2005
 • Το βρίσκω λογικό! ::) Ο συμβολαιογράφος μπορεί να βεβαιώσει μόνο αυτό που είδε με τα ίδια του τα μάτια και τίποτα περισσότερο. ;)


  Αρα μια λυση ειναι απο δω και περα να συνθετουμε παρουσια συμβολαιογραφου!!!! ;D
 • #6 από giteana στις 05 Mar 2005
 • Έτσι είναι, όπως τα λεει ο Καρχαρίας.
  Κι εγώ που χρειάστηκε να κατοχυρώσω μερικούς στίχους μου πρόσφατα, πήγα σ' ένα συμβολαιογράφο, συντάξαμε μια "πράξη κατάθεσης" (διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων), με τη διαφορά πως δε μου χρειάστηκαν μάρτυρες, και το κόστος ήταν 30 ευρώ.
  Ένα αντίγραφο κρατά ο συμβολαιογράφος, ένα παίρνεις εσύ, όσο για τους στίχους, σφραγίζονται σε φάκελο και παραμένουν στο συμβολαιογραφείο, μέχρι να τα ζητήσεις (στην περίπτωση ας πούμε που κάποιος κυκλοφορήσει κλεμένη δική σου δουλειά, οπότε η ημερομηνία κατάθεσης σε δικαιώνει σ' ένα δικαστήριο...λέμε τώρα).
  Τέλος, ο συμβολαιογράφος που ήταν και φίλος, με ενημέρωσε πως η πραγματική κατοχύρωση πνευματικού δικαιώματος, γίνεται άμα τη εμφανίση του, δηλαδή ας πούμε τη στιγμή που ηχογραφείται ένα κομμάτι σε σιντί αυτόματα κατοχυρώνεται και ο δημιουργός του και τα δικαιώματά του....
  Απο τη στιγμή που κάποια δουλειά γραφτεί σε σιντί και κυκλοφορήσει, έχετε αυτομάτως το δικαίωμα να γραφτείτε στην ΕΜΣΕ ας πούμε (για την ακατανόμαστη αφήστε το), ως στιχουργοί ή συνθέτες.
  Αυτά...

  Giteana
 • #7 από Βραζίλης στις 05 Mar 2005
 • Τέλος, ο συμβολαιογράφος που ήταν και φίλος, με ενημέρωσε πως η πραγματική κατοχύρωση πνευματικού δικαιώματος, γίνεται άμα τη εμφανίση του, δηλαδή ας πούμε τη στιγμή που ηχογραφείται ένα κομμάτι σε σιντί αυτόματα κατοχυρώνεται και ο δημιουργός του και τα δικαιώματά του....

  Τι ακριβώς θεωρείται "εμφάνιση"; Πέρα από τη κυκλοφορία σε δισκογραφική εταιρία, τι γίνεται με αυτά που ηχογραφούμε και τα διανέμουμε μόνοι μας; (με CD, ή μέσω ιντερνετ). Πώς αποδεικνύεται η ημερομηνία κυκλοφορίας; Η ημερομηνία που φαίνεται σε ένα αρχείο κάπου σε ένα server ή σε ένα μήνυμα σε ένα φόρουμ, είναι διαβλητή; Τι ρόλο παίζουν τυχόν μάρτυρες σε αυτή τη περίπτωση;
 • #8 από giteana στις 05 Mar 2005
 • Βασίλη,
  θα ρωτήσω και θα σε ενημερώσω αν κι έχω τη γνώμη πως ο άνθρωπος εννοούσε τις κυκλοφορίες με δισκογραφική, κι εμένα δε μου έκοψε να τον ρωτήσω για τα περαιτέρω.
  Για ημερομηνίες στο δίκτυο, μου είπε πως αν κάποιος έχει τρόπο να παραποιήσει ημερομηνία στο site του ας πούμε ή στο blog του ή οπουδήποτε αλλού, και να εμφανίσει οποιαδήποτε (κλεμένη) δουλειά αλλουνού ως δική του, τότε δυστυχώς, ο δημιουργός δε μπορεί ν' αποδείξει κάτι...φυσικά δεν ξέρω, ούτε κι εκείνος ήξερε, αν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο, να παραποιηθεί δηλαδή η ημερομηνία ποσταρίσματος κάποιου κειμένου, κομματιού κ.ο.κ., αν κανείς φίλος όμως έχει περισσότερες γνώσεις ας μας ενημερώσει.
  Giteana
 • #9 από pascal. στις 06 Mar 2005
 • συντάξαμε μια "πράξη κατάθεσης" με τη διαφορά πως δε μου χρειάστηκαν μάρτυρες

  Δε χρειάστηκαν μάρτυρες?? ?? ?? ?? ??

  Είναι όντως πράξη κατάθεσης, αλλά επειδή δεν υπάρχει αυτοτελής ρύθμιση, ακολουθείται ακριβώς η ίδια διαδικασία με την κατάθεση διαθήκης. Χωρίς μάρτυρες?? ?? Και ποιος υπέγραψε για τη γνησιότητα των λεγομένων σας, των δικών σου και του συμβολαιογράφου? Εσείς οι ίδιοι? Σκέψου και εσύ ότι και χωρίς γνώση νομικών, αυτό ακούγεται τελείως οξύμωρο.
 • #10 από Καρχαρίας στις 07 Mar 2005
 • Έτσι είναι, όπως τα λεει ο Καρχαρίας.... με τη διαφορά πως δε μου χρειάστηκαν μάρτυρες, και το κόστος ήταν 30 ευρώ.
  Και σε μένα για 30 ευρώ μου είχαν πει άτομα που έκαναν λίγες μέρες πριν από μένα αλλά... δυστηχώς οι προμήθειες ήταν περισσότερες από όσες νόμιζα..


  Τέλος, ο συμβολαιογράφος που ήταν και φίλος, με ενημέρωσε πως η πραγματική κατοχύρωση πνευματικού δικαιώματος, γίνεται άμα τη εμφανίση του, δηλαδή ας πούμε τη στιγμή που ηχογραφείται ένα κομμάτι σε σιντί αυτόματα κατοχυρώνεται και ο δημιουργός του και τα δικαιώματά του....

  Τι ακριβώς θεωρείται "εμφάνιση"; Πέρα από τη κυκλοφορία σε δισκογραφική εταιρία, τι γίνεται με αυτά που ηχογραφούμε και τα διανέμουμε μόνοι μας; (με CD, ή μέσω ιντερνετ). Πώς αποδεικνύεται η ημερομηνία κυκλοφορίας; Η ημερομηνία που φαίνεται σε ένα αρχείο κάπου σε ένα server ή σε ένα μήνυμα σε ένα φόρουμ, είναι διαβλητή; Τι ρόλο παίζουν τυχόν μάρτυρες σε αυτή τη περίπτωση;
  Βασίλη οι νόμοι είναι τόσο παλιοί που δεν προβλέπουν καν την ύπαρξη ενός cd, εσύ θες να αποδήξεις την κατοχύρωση σου με την ημερομηνία που θα υπάρχει στον server?
 • #11 από Βραζίλης στις 07 Mar 2005
 • δεν ξέρω, ούτε κι εκείνος ήξερε, αν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο, να παραποιηθεί δηλαδή η ημερομηνία ποσταρίσματος κάποιου κειμένου, κομματιού κ.ο.κ.

  Ναι, είναι δυνατόν να παραποιηθεί. Όπως και η σφραγίδα ταχυδρομείου φαντάζομαι. Γι'αυτό μετά ρώτησα για τους μάρτυρες. Αν πιστοποιήσουν κάποιοι το πότε έγινε οτι δημοσίευση, ίσως αρκεί. Βέβαια, το ίδιο μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος, με ψευδομάρτυρες.
 • #12 από Fteo στις 31 Mar 2005
 • Αφου μπορουμε να κατοχυρωσουμε στιχους με τη δημοσιευση τους εδω, γιατι δεν γινεται το ιδιο κ με τη μουσικη?
 • #13 από Καρχαρίας στις 01 Apr 2005
 • Αφου μπορουμε να κατοχυρωσουμε στιχους με τη δημοσιευση τους εδω, γιατι δεν γινεται το ιδιο κ με τη μουσικη?
  Ποιος είπε ότι μπορείς?
 • #14 από Ο Νέος Κιθαρωδός στις 01 Apr 2005
 • Βασίλη οι νόμοι είναι τόσο παλιοί που δεν προβλέπουν καν την ύπαρξη ενός cd, εσύ θες να αποδήξεις την κατοχύρωση σου με την ημερομηνία που θα υπάρχει στον server?

  Το έχω πει τόσες φορές και θα το πω άλλες τόσες: Δεν είναι η ημερομηνία στον σέρβερ που αποδεικνύει. Αυτή μπορεί να παραποιηθεί, όπως μπορεί να παραποιηθεί και το οποιοδήποτε χαρτί. Αυτό που αποδεικνύει είναι οι μάρτυρες που διάβασαν τους στίχους στο site, εμείς, εσείς και όλοι οι επισκέπτες, και που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι πράγματι δημοσιεύτηκαν την τάδε μέρα από το τάδε άτομο.
 • #15 από vst@vros στις 14 Apr 2005
 • Εγω αν και δεν το εχω ψαξει παρα πολυ πιστευω πως αν καποιος θελει να κλεψει ...μπορει να το κανει ακομη και αν το εχεις κατοχυρώσει...
  δηλαδη ας αναφερω ενα παραδειγμα, ας πουμε οτι εστειλα στιχους στο κιθαρα..και ειναι καλοι και εμπορικοι και μπορουν να μελλοποιηθουν και να ''πουλησουν'' (πιστευω ο τυπος που θα εκλεβε για να πουλησει θα το εκανε)... Αν λοιπον ο τυπος αυτος παρει μερικα απο τα στιχακια και τα ''χτενισει'' ''κοψει -ραψει'' τοτε παρουσιαζει θεωρητικα ενα αλλο κειμενο... και θα ισχυριστει...οτι ειναι δικο του ..εξαλλου τοσα τραγουδια εχουν τις ιδιες εννοιες λεξεις..κτλ
  Ομοιως σε μουσικο θεμα παρει τα ποιο δυνατα μερη του τα τροποποιήσει ελαφρως και τα ενορχηστρώσει διαφορετικα θα ειναι ενα αλλο θεμα..(αυτο το εχω κανει με δικο μου τραγουδι δηλαδη αντεγραψα ενα δικο μου... ετσι οπως θα εκανε καποιος κακοβουλος).
  Σε αυτη την περιπτωση αν αντιπαραθεσεις σε εναν αγνωστο τα δυο τραγουδια θα σου πει οτι μοιαζουν...αλλα ''νομικα'' ειναι διαφορετικα...αφου δεν ειναι πληρως ταυτοσημα..ΧΕ ΧΕ....
  Καπως ετσι πιστευω οτι εχουν τα πραγματα...γι αυτο δημοσιευεται αφοβα οτι εχετε και μην καθεστε και πληρωνεται χρηματα...

  Εγω τι κανω...οταν φτιαχνω ενα τραγουδι... ανοιγω την τηλεοραση στεινω την καμερα απεναντι ωστε να φαινεται οτι δεν υπαρχει βιντεο...  παιζει το τραγουδι απο το στερεοφωνικο και εγω κανω συνεχως ζαπινγκ στην τηλεοραση και αναφερω σχετικα... η καμερα γραφει ηχο και εικονα (ημερ/νια)...
  Βεβαια δεν θεωρω οτι ειναι αξιοπιστο πειστηριο αλλα αν ποτε δημοσιευσω κατι και μου κλεψουν θα παω στο ALTER και θα δωσω την κασετα ετσι για χαβαλε...γιατι ξερω τιποτε δεν θα κερδισω...Απλως αν αυτο συμβει και οντως το προβαλει καποιο καναλι θα αποκτησω δημοσιότητα ΧΑ ΧΑ ΧΑ που κατι ειναι και αυτο...για εναρξη...(Α...ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ)
  Λοιπον σας ειπα τον τροπο να γινεται διασημοι συνθετες -στιχουργοι....ΘΕΛΩ 10% επι των κερδων σας..
  Και τωρα σοβαρα..αν καποιος εχει να μου πει κατι πανω σε αυτα ας το κανει γιατι ισως να ειμαι λαθος...
 • #16 από osafer στις 25 Apr 2005
 • Μιλώντας με ένα δικηγόρο για το θέμα αυτό, μου είπε ότι ΟΛΑ τα στοιχεία μπορούν να κατατεθούν στο δικαστήριο (μακριά από εμάς). Οπότε ο συμβολαιογράφος είναι σίγουρα η λύση Νο 1, αλλά και τα γνήσια χειρόγραφα (παρτιτούρες, στίχοι). Προσωπικά, κρατάω πάντα αρχείο με τις κασσέτες από το studio, ή το cd με τα κανάλια.
  Κάλη ιδέα είναι και όλα αυτά να τα ταχυδρομούμε στον εαυτό μας, εφόσον σιγουρευτούμε ότι η ημερομηνία έχει σφραγιστεί καλά (γιατί πολλές φορές δεν φαίνεται).

  Πικρή αλήθεια το γεγονός ότι αν μπλέξεις δικαστήρια, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, όπως ή ιστορία επιβεβαιώνει πολλές φορές. Οπότε, κρατάμε ότι στοιχείο μπορούμε, όσο ασήμαντο και αν φαίνεται.
 • #17 από ikaros19 στις 30 Apr 2005
 • Εγώ που το είχα ψάξει λίγο το θέμα και είχα ρωτήσει διάφορους δικηγόρους...ο συμβολαιγράφος είναι η καλύτερη λύση...Εγώ που είχα καταθέσει πρόσφατα κάτι στίχους μου δεν χρειάστηκαν μάρτυρες...Ουσιαστικά του πήγα σε χειρόγραφο τα τραγούδια και τα σφράγισε και έβαλε και ημερομηνία...Επομένως ήταν κατοχυρωμένα!!
  Εύκολη διαδικασία αν και πρέπει να μαζέψεις μερικά και να τα πας....ένα ένα δεν λεει...Κοστίζει ακριβά!
 • #18 από Nota στις 05 May 2005
 • Πρόσφατα έμαθα από ένα φίλο ότι μπορεί κανείς να κατοχυρώσει γραπτά και μουσικά κείμενα στην εθνική βιβλιοθήκη. Για τα μουσικά κείμενα ξέρω ότι πρέπει να ναι γραμμένα σε cd αλλά και σε παρτιτούρα. Από βδομάδα θα πάω. Όταν έχω νέα θα σας πω.  :D
 • #19 από Καρχαρίας στις 05 May 2005
 • Πρόσφατα έμαθα από ένα φίλο ότι μπορεί κανείς να κατοχυρώσει γραπτά και μουσικά κείμενα στην εθνική βιβλιοθήκη. Για τα μουσικά κείμενα ξέρω ότι πρέπει να ναι γραμμένα σε cd αλλά και σε παρτιτούρα. Από βδομάδα θα πάω. Όταν έχω νέα θα σας πω.  :D
  Μπορούσες να το κάνεις παλιότερα αυτό. Τώρα έχουν μπουχτίσει από χιλιάδες καθημερινά γράμματα και είναι πολύ δύσκολο να κατοχυρώσεις στίχους ή τραγούδι εκεί.
 • #20 από Nota στις 07 May 2005
 • Για πόσο παλιοτερα μιλάμε; Ούτως ή άλλως θα πάω στην εθνική βιβλιοθήκη. Δεν είναι τίποτα να ρωτήσω και  που ξέρεις...
  (Με πλημμύρισαν τυφλές ελπίδες ε;)
 • #21 από ELLHNAS στις 16 Jul 2005
 • geia sas.eimai erasitexnis stixourgos kai neos edo sto forum sas.mporei kapoia fili-filos na me pliroforisei ti peripou ginete edo mesa genika.exo sto energitiko mou giro sta 600 tragoudia grammena[mono stixous vevaia] kai an mporei kapoios na akousei merika[exo 20 melopioimena]kai katoxyromena se symvolaiografo edo sti germania pou meno.tha eimoun eygnomon an mou apantouse sto e-mail mou:ellanios@gmx.de.
 • #22 από Cuenca_60R στις 04 Aug 2005
 • Παράθεση
  - Το παλιό καλό κόλπο με την ταχυδρόμηση των στίχων στον εαυτό σας είναι εύκολο και γρήγορο, αλλά δεν ξέρουμε αν αναγνωρίζεται επίσημα (π.χ. από δικαστήρια).

  Αυτό και γίνεται και αναγνωρίζεται και νομικά...ρώτησα δικηγόρο...Αρκεί να μείνει σφραγισμένος ο φάκελος και να μην ανοίξει...μέχρι να χρειαστεί...δλδ να παρουσιαστεί η αναγκη αν κανένας αλήτης πάει να μας φάει τα δικαιόματα.
 • #23 από DEROS στις 18 Sep 2005
 • Σχετικά με τον Συμβολαιογράφο, στο χαρτί που υπογράφει κάποιος (παρουσία μαρτύρων κ.λ.π. ...) συνήθως αναγράφεται (μεταξύ άλλων) :
  " ... μπλα ... μπλα ... ο τάδε (στιχουργός/συνθέτης) ... ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι οι κάτωθι στίχοι/μουσική είναι δικοί του ...

  Το βρίσκω λογικό! ::) Ο συμβολαιογράφος μπορεί να βεβαιώσει μόνο αυτό που είδε με τα ίδια του τα μάτια και τίποτα περισσότερο. ;)

  Τέλος πάντων, ας μη συνεχίσουμε τη συζήτηση εδώ, το θέμα το έβαλα μόνο σαν υπενθύμιση σε αυτό το σημείο... Η συζήτηση γίνεται στα "Νομικά"...
  O μοναδικος τρπος ειναι με τα ΕΛΤΑ:Π.Χ Κυριακη 18 σεπτεμβριου 2005. Ονομαζομαι ΝΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Kαι μεσα στον φακελο αυτο τοποθετω δεκα(10) στιχουργικες
  δημιουργιες μου. Με αυτον τον τροπο κατοχυρωνω τα πνευματικα δικαιωματα της δουλειας μου.
  Τον ταχυδρομουμε στον ευατο μας, και δεν τον ανοιγουμε ποτε.Τα δικαστηρια δεχονται
  την σφραγιδα απο τα ΕΛΤΑ σαν νομιμα.
 • #24 από pony στις 06 Oct 2005
 • Σχετικά με τον Συμβολαιογράφο, στο χαρτί που υπογράφει κάποιος (παρουσία μαρτύρων κ.λ.π. ...) συνήθως αναγράφεται (μεταξύ άλλων) :
  " ... μπλα ... μπλα ... ο τάδε (στιχουργός/συνθέτης) ... ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι οι κάτωθι στίχοι/μουσική είναι δικοί του ...

  Το βρίσκω λογικό! ::) Ο συμβολαιογράφος μπορεί να βεβαιώσει μόνο αυτό που είδε με τα ίδια του τα μάτια και τίποτα περισσότερο. ;)

  Τέλος πάντων, ας μη συνεχίσουμε τη συζήτηση εδώ, το θέμα το έβαλα μόνο σαν υπενθύμιση σε αυτό το σημείο... Η συζήτηση γίνεται στα "Νομικά"...
  O μοναδικος τρπος ειναι με τα ΕΛΤΑ:Π.Χ Κυριακη 18 σεπτεμβριου 2005. Ονομαζομαι ΝΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Kαι μεσα στον φακελο αυτο τοποθετω δεκα(10) στιχουργικες
  δημιουργιες μου. Με αυτον τον τροπο κατοχυρωνω τα πνευματικα δικαιωματα της δουλειας μου.
  Τον ταχυδρομουμε στον ευατο μας, και δεν τον ανοιγουμε ποτε.Τα δικαστηρια δεχονται
  την σφραγιδα απο τα ΕΛΤΑ σαν νομιμα.


  γειά σας.. είμαι νέο μέλος οπότε να συστηθώ.. το όνομα μου είναι ελένη και έχω και εγώ τις ίδιες απορείες με σας.. γράφω και εγώ στίχους, ή τουλάχιστον έτσι λέω.. θα συμφωνήσω και εγώ με τον γιώργο.. αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να τρέχω σε συμβολαιογράφους και λοιπά, αποφάσισα να αντιγράψω τους στίχους σε cd και να γράψω σε ένα χαρτάκι, πάντα χειρόγραφο, ότι το περιεχόμενο του cd είναι δικό μου. Έγραψα την ημερομηνία και το υπέγραψα κιόλας. Έχω την εντύπωση πως με το cd μπορείς πιο εύκολα να δείξεις οτι όντως είναι δική σου η δουλειά και όχι αντιγραφή, γιατι απο την στιγμή που γράφεται στο pc, φαίνεται η ημερομηνία που το έγραψες αν πας στις ιδιότητες. και εφόσον ο φάκελος έχει την ημερομηνία πάνω και είναι σφραγιστός, κανείς δεν μπορεί να σου πει πως μπηκες και άλλαξες απλά τις ημερομηνίες στο pc...
 • #25 από Tsilibillys στις 13 Nov 2005
 • Kalispera!
  Eimai kainourgio melos.
  Opws polla atoma..etsi kai egw..grafw stoixous.
  Tha ithela na rwtisw,pou mporw na kataxwrisw tous stoixous mou,ta tragoudia pou grafw?Na exw ta dikaiwmata.
  Kai an mporei kapoios na mou eksigisei,ti akrivws simainei na exeis ta dikaiwmata?
  Opoios thelei-mporei kai den tou einai kopos,as mou steilei sas parakalw ena mail me plirofories sto : Tsilibillysn@Hotmail.com
  Den kserw pou na paw,pou na apeuthinthw ktlp..

  Euxaristw,kai sugnwmi prokatavolika,an to Thema mou einai se lathos simeio tou forum.

  ...Vasilis...
  Realistis!Me pinelies "oneirwn" stis skepseis tou!
Σελίδες: