Ειδικά θέματα > Υγεία

Αρχάριος κιθαρίστας-επίσης- αναφορά για πόνους

<< < (2/2)

saved:
Περαστικα φιλος.
Και πες μας τι πορισμα ευγαλε ο ντοκτορ

Archangel:
 Ο πόνο σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος ΔΕΝ είναι καλό…  :-\

Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για νύχι, μύες ή ό,τι… ο πόνος είναι σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά, οπότε καλό θα ήταν να σταματήσεις αυτό που κάνεις (για τώρα).

ΔΕΝ είμαι γιατρός αλλά τα χάπια δεν είναι λύση… ουσιαστικά η δραστική ποσότητα της ουσίας που από το στομάχι θα φτάσει στο χέρι είναι τόσο αναλογικά μικρή που επί της ουσίας περισσότερο «κακό» κάνεις γενικότερα στον οργανισμό σου (δλδ τον επιβαρύνεις με φάρμακα)  παρά καλό…

Η φυσιοθεραπεία είναι λύση… ωστόσο να περιμένεις τουλάχιστον 10 με 15 συνεδρίες με κόστος από 15€ ως 25€ η κάθε μια.  Υπέρηχοι, λάμπες, ηλεκτροθεραπεία (αρχικά) είναι μια καλή λύση σε συνδυασμό πάντα με γυμναστική για ενδυνάμωση…

Και πάντα … ΠΑΝΤΑ … μην αμελείς το ζέσταμα (πριν το παίξιμο) και διατάσεις (μετά).

Τέλος τα δικά μου 2 cents σοφίας :

α) είναι μην παλεύεις με το όργανό σου… αν συνειδητοποιείς πως βάζεις περισσότερη δύναμη από όταν πχ γυρίζεις το χερούλι μιας πόρτας ή κρατάς τα μαχαιροπίρουνα σου… τότε το κάνεις λάθος….

β) ασχολείσαι με την μουσική… δλδ αναγκάζεις το σώμα σου σε στάσεις που δεν θα υιοθετούσε από μόνο του… για μεγάλα χρονικά διαστήματα … κάποια στιγμή, κάτι θα χτυπήσει… (γόνατα, τενοντίτιδες, καρποί, ώμοι, πλάτη, μέση)…  it’s the dues we got to pay for playing them blues…

Uriah:
Να δεις αμεσα εναν ορθοπεδικό! Ειχα κι εγω τετοιους πονους και στα 2 χερια ωσπου καταλαβα πως καθως έπαιζα ημουν πολυ σφιγμενος. Σιγα-σιγα προσπαθησα να ειμαι ποιο χαλαρος και οντως υποχώρησαν γρηγορα οι ενοχλησεις. Εμενα κυριως σε ανοίγματα εμφανιζοταν οι πονοι αλλα καταλαβα πως γενικα ο τρόπος που επαιζα ηταν σαν να προσπαθουσα να σπασω το οργανο με τις παλαμες μου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση