Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Μεταλλικές Χορδές σε Κλασσική Κιθάρα?

(1/5) > >>

asfet:
Γειά σας παιδιά!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αλλάξω τις τρεις χορδές
της κλασσικής μου κιθάρας (ΜΙ, ΣΙ, ΣΟΛ) με αντίστοιχες μεταλλικές.
Έχω την εντύπωση ότι ο ήχος θα είναι πιο δυνατός, καθαρός και οξύς
Κάποτε, πήγα να αγοράσω χορδές για το σκοπό αυτό, ο πωλητής όμως
δεν μ' άφησε να το κάνω, χωρίς να μου εξηγήσει το λόγο.
Έτσι έμεινα με την απορία....   ?????
Γνωρίζει κανείς κάτι?

g_pap:
ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΛΟΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΑΓΜΕΝΗ Η ΚΛΑΣΙΚΗ .ΑΝ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΤΑΛΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΕΥΡΩΣΕΙ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΟΥ ΚΙΘΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΧΕΙ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΤΙΣ ΑΛΑΖΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΤΗΝΗ ΚΙΘΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Η ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΟΔΕΙΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΜΠΑΡΕ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ.ΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΑΡΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ.

Gabriel6th:

--- Παράθεση από: g_pap στις 03/12/05, 01:19 ---ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΛΟΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΑΓΜΕΝΗ Η ΚΛΑΣΙΚΗ .ΑΝ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΤΑΛΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΕΥΡΩΣΕΙ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΟΥ ΚΙΘΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΧΕΙ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΤΙΣ ΑΛΑΖΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΤΗΝΗ ΚΙΘΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Η ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΟΔΕΙΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΜΠΑΡΕ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ.ΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΑΡΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστή η απάντηση σου αλλά μας έβγαλες τα μάτια με τα κεφαλαία.

g_pap:
OK ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΕΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ειναι τα πρωτα εμαιλ που στελνω εβαλα ιντερνετ για το kithara δεν ξερω καλα απο υ/η 2 με 3 μηνυματα εστειλα .τα λεμε

mathanas:
Επειδη καποτε το χα κανει στην κλασικη μου, μην το διανοηθεις.....δεν θα αντεξει!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View