Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Ενισχυτές

Κάρτα ήχου για χρήση ως ενισχυτή

(1/1)

chrisxmetal:
Καλησπέρα σε όλους/-ες. Θέλω να μου λύσετε μία απορία που έχω. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσω κάποια κάρτα ήχου ή κάτι παρόμοιο, στο οποίο να μπορώ να καρφώσω πάνω την ηλεκτρική μου κιθάρα και να μπορώ να το συνδέσω με υπολογιστή, ώστε να λειτουργεί σαν ενισχυτής για να χρησιμοποιώ amp simulator softwares. Ευχαριστώ πολύ. Αν το θέμα δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία πείτε μου να το μετακινήσω.

BitCollector:
Υπάρχουν εξωτερικές κάρτες ήχου (audio interfaces, μιας και ουσιαστικά δεν είναι κάρτες) με είσοδο instument, ειδική για να συνδεθούν όργανα όπως ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσα. Οι τιμές τους αρχίζουν κάτω από τα 100 ευρώ.

Μπορείς βέβαια να συνδέσεις την κιθάρα και στην κάρτα ήχου ενός λάπτοπ (με έναν αντάπτορα μεγάλο καρφί -->μικρό) αλλά συνήθως ο ήχος γίνεται «λεπτός», όπως όταν συνδέεις την κιθάρα σε κονσόλα ήχου. Όχι ότι δεν κάνεις δουλειά, έτσι κι αλλιώς θα έχεις simulation, αλλά γενικά η λύση της κάρτας με είσοδο instrument θεωρείται καλύτερη.

chrisxmetal:
Α πολύ ωραία ευχαριστώ πολύ, αυτό ακριβώς έψαχνα αλλά δεν είχα ιδέα ότι λέγονταν audio interfaces. Μήπως υπάρχει κάποιο καλό και δοκιμασμένο budget audio interface που θα μπορούσατε να μου προτείνατε? Με λίγο ψάξιμο είδα ότι τα περισσότερα όπως αναφέρατε κυμαίνονται κάτω από 100 ευρώ, αλλά βρήκα και με 30 π.χ. και με 70 ευρώ, οπότε νιώθω ακόμη λίγο χαμένος ως προς το τι να επιλέξω, καθώς δεν θα ήθελα να πέσω στην παγίδα και να πάρω κάτι πολύ φτηνό που όμως μπορεί να μην μου κάνει τη δουλειά μου. Σε μερικές αξιολογήσεις για παράδειγμα από audio inteface που είδα μέσω του skroutz υπήρχαν παράπονα ότι κάποιες συσκευές είχαν delay ως προς την απόκριση της κιθάρας. Επειδή δεν γνωρίζω τι παίζει ακριβώς με μάρκες κτλπ. τα φώτα σας θα μου ήταν πολύτιμα όσον αφορά το τι να επιλέξω. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

BitCollector:
Η Focusrite βγάζει μηχανήματα που γενικά είναι αξιόπιστα και δεν έχουν θέματα με latency (καθυστέρηση). Αν διαθέτεις το 100άρικο που κοστίζει είναι καλή επιλογή. Βέβαια σε αυτές τις τιμές ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε θα σου κάτσει στραβή πχ ελαττωματικό μηχάνημα (μικρό το κακό, πας για αντικατάσταση) ή ασυμβατότητα με το σύστημά σου.
Και με Behringer μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Ό,τι Berhinger μηχάνημα πέρασε από τα χέρια μου (και ήταν αρκετά) ήταν αξιοπρεπέστατο ειδικά αν σκεφτούμε την τιμή. Επίσης καλή επιλογή θα ήταν και μια Native Instruments.

Υπόψη ότι αυτές οι κάρτες θα δείξουν τις δυνατότητές τους ιδανικά με ένα ζευγάρι καλά ηχεία (που είναι εξτρά κόστος) ή ένα καλό ζευγάρι ακουστικά.

chrisxmetal:
Ευχαριστώ πάρα πολύ, με καλύψατε  :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View