Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Εφέ
HANDMADE SUSTAINER
Evangelos 123:
--- Παράθεση ---μπορεί να κρατήσει και παραπάνω από μια νότα? πχ βαράω συγχορδία κρατάει?
--- Τέλος παράθεσης ---
και βέβαια γιατί υπάρχει διαφορά?μα λέμε ότι δεν είναι ρε παιδιά μαγικό κόλπο απλά από ότι φαίνεται κρατά με τον παλμό λίγο περισσότερο την κίνηση της χορδής και όχι όπως τα εφέ τύπου sustainer που πειράζουν το σήμα!εδώ έχουμε καθαρό φυσικό sustain...
υ.γ. μου φαίνεται τσάμπα λέω ->
--- Παράθεση ---αρχικά πιστεύω ότι είναι καλό να διαβάσετε αυτό ->
http://www.sustainiac.com/aboutsus.htm
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάποιες ερωτήσεις :
1) αν έχουμε εναν κεραμικό μαγνήτη τα δυο καλώδια που το ένα θα έχει (-) και το άλλο (+), τα παίρνουμε από τις 2 πλευρές του μαγνήτη και συγκεκριμένα πάνω από το σύρμα?δηλαδή το ένα από το south και το άλλο από το north του μαγνήτη?
2) οι μαγνήτες των παιδιών του forum παραπάνω έχουν διαφορά από τους κανονικούς μαγνήτες?το μαγνητικό πεδίο έχει την ιδια συμπεριφορά?δηλαδή από το σύρμα της πλευράς south και από το σύρμα της πλευράς north βγαίνουν 2 μαγνητικά πεδία και σχηματίζουν 8αρι?
http://i99.photobucket.com/albums/l314/zfrittz6/DISPOSICIONDELASBOBINAS-1.jpg
3) επίσης παρατήρησα οτι το τύλιγμα του μαγνήτη γίνεται ψηλά και οτι χρησιμοποιούν 2 πλάκες μαγνητών τυλιγμένες σε σύρμα και δεν ακουμπάνε μεταξύ τους!αλλά νομίζω οτι και με ένα γίνεται...
τα ρωτάω αυτά γιατί μπορεί να κάνουν και οι κλασσικοί μαγνήτες που έχουμε όλοι στην κιθάρα μας, οπότε και να μην χρειάζεται να φτιάξουμε ένα μόνοι μας!
TASOSGR:
ο vai παιζει αρκετα χρονια με sustainer-fernandes pickups στη neck θεση. δεν εχει φυσικα σε ολες του τις κιθαρες αλλα σε 1-2. οσο για τις fernandes παρ' ολο που δεν εχω παιξει, ειναι φοβερες κιθαρες και σαν ομορφια αλλα και κατασκευαστικα. :)
fenderiarhs:
--- Παράθεση από: Βαγγέλης στις 12/06/07, 02:38 ---
υ.γ. πιστεύω να μην έδωσα επιχειρηματική ιδέα σε κάποιους :P
--- Τέλος παράθεσης ---
Ειναι τοσοι λιγοι οσοι χρησιμοποιουν πλεον (την τοσο 80's) αυτη εφευρεση που μαλλον δεν θα ειναι καλη επιχειρηση η κατασκευη της......
Evangelos 123:
--- Παράθεση ---Είναι τόσοι λίγοι όσοι χρησιμοποιούν πλέον (την τοσο 80's) αυτή εφεύρεση που μάλλον δεν θα είναι καλή επιχείρηση η κατασκευή της......
--- Τέλος παράθεσης ---
πάντως πιστεύω ότι αυτή η εφεύρεση μπορεί να βελτιώσει το sustain μια οχι και τόσο καλής κιθάρας από άποψη sustain!
και δεν το βλέπω και τόσο δύσκολο...
υ.γ. από την άλλη ποίος έχει το χρόνο να το προσπαθήσει ένας θεός ξέρει!!! ;D
sofison:
Βασικά από οτι έχω καταλάβει πρόκειται για ένα συνεχώς ενισχυόμενο και ανακυκλώμενο μαγνητικό πεδίο. ??? ??? ???
Δηλαδή πάλλεται η χορδή δίνει σήμα στο μαγνήτη και παράγει ήχο (Εως εδώ γνωστά) 8)
Έπειτα ο μαγνήτης δημιουργεί μαγνητικό πεδίο και προκαλεί συνεχώς ταλάντωση της χορδής όσο αυτός τροφοδοτείται με ρεύμα από την μπαταρία. Αυτή νομίζω οτι είναι η αρχή της λειτουργίας του. :D :D :D
Το καταπληκτικό είναι ότι το sustain που δίνει είναι άπειρο. Δηλαδή μέχρι να τελειώσει η μπαταρία :-* :-* :-* :-*
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση