Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...
Λαουτο-Λυρα Κρητικη
mementos:
Σκεφτομαι σοβαρα να επιχειρησω να μαθω το εν λογω οργανο μονος μου.Θα ηθελα αν γνωριζει κανεις περι αυτου να μου πει κατα ποσο ειναι δυνατο κατι τετοιο και σε τι τιμες μπορω να βρω ενα ικανοποιητικο λαουτο για να ξεκινησω.
ερεβος:
Τι λαουτο θες??? (Νησιωτικο, Κρητικο κλπ)
Ο Νέος Κιθαρωδός:
Ξέρεις να παίζεις κάποιο άλλο όργανο; Ή θέλεις να αρχίσεις από το λαούτο;
mafiozos:
Υπάρχουν πολλά είδη λαούτου. Έχω δεί λάουτο με τάστα οχι μεταλλικά, αλλά αυτά που μπένουν και δένουν απο πίσω κάπως, με αποστάσεις σαν του μπουζουκίου και συρμάτινες χορδές. Έχω δεί και λάουτο πάλι με τέτοια τάστα αλλά σε διαστήματα σαν αυτά του σαζι και ναϋλον χορδές, σαν της κλασικής κιθάρας (αυτό νομίζω λέγεται πολίτικο λάουτο). Παίζεται νομίζω με εκείνο το περίεργο πράγμα που παίζουν και το ούτι (αλήθεια γιατί δεν τα παίζουν με πέννα;). Κάνε βολτες στα μαγαζιά και δες ή σε εργαστήρια καλύτερα. Οι τιμές θα κυμαίνονται απο 200 ευρώ και άνω. Αν πάλι πάς καμιά βόλτα κατα Κων/πολη θα βρείς καλό πράγμα και πολύ φτηνό.
mementos:
Παιδια δεν ξερω για ειδος που μου λετε.Ισως μια βολτα στα μαγαζια θα διευκολυνε.Ξερετε μαγαζια που εξειδικευονται σε τετοιου ειδους οργανα και εχουν μια σχετικη ποικιλια;Εγω ειμαι αυτοδιδακτος στην κιθαρα.Κανω 3 χρονια.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση