Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10
11
Συναντήσεις / Απ: Συνάντηση μελών 2021
« Τελευταίο μήνυμα από Βραζίλης στις 09/09/21, 10:28 »
Τελικά δεν θα μπορέσω αυτό το σουκού, οπότε προτείνω απόγευμα Κυριακή 19/9.
12
Εδώ έχει γίνει τόση κουβέντα για μαγνήτες βιδωτούς στο σώμα VS στο pickguard ....
Και βγάλατε άκρη;  ???  ;D
13
Εδώ έχει γίνει τόση κουβέντα για μαγνήτες βιδωτούς στο σώμα VS στο pickguard με πλεονέκτημα των πρώτων ότι έχουν καλύτερο sustain λόγω άμεσης μετάδοσης ενέργειας κλπ κλπ. Στο εξτρά κομμάτι ξύλο τι γίνεται άραγε με το sustain? μόνο εμένα προβλημάτισε το θέμα;

Κατα τ'άλλα, ωραίο εργαλείο για κατάστημα τύπου "να δοκιμάσουμε πώς ακούγεται ο τάδε μαγνήτης"
14
Γεια σου φίλε

Μαγνήτες πρέπει να είναι οι ίδιοι ακριβώς, τουλάχιστον ως σύνθεση (1 διπλός 2 μονοί), από ποιότητα σ'αυτά τα λεφτά οι μαγνήτες έτσι κι αλλιώς είναι με το κιλό.

Η διαφορά είναι όπως είπες στο τρέμολο και στο ξύλο του σώματος (κλάιν). Για μένα δεν νοείται στρατ κιθάρα χωρίς τρέμολο. Είναι λίιιγο πιο μπελάς στο σετάρισμα αλλά αξίζει να έχεις ένα.

Καλά ξεκινήματα!
15
Χαιρετώ όλη την παρέα.
Είμαι νέος στο κόσμο της κιθάρας και αυτόν τον καιρό ψάχνω να αγοράσω μια ηλεκτρική κιθάρα. Έχω καταλήξει σε αυτές τις 2:
https://eshop.bonstudio.gr/el/fender-squier-squier-bullet-stratocaster-hss-black-52137
Και
https://eshop.bonstudio.gr/el/fender-squier-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B1-sq-bullet-strat-ht-hss-lrl-blk-52037

Παρατηρώ πως υπάρχουν διάφορες στους μαγνήτες(αν δεν κάνω λάθος) και πως η πρώτη έχει και tremolo. Ωστόσο δεν βλέπω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Κυρίως θέλω να παίζω rock και Metal, αλλά αγοράζω αυτήν την κιθάρα για να αρχίσω να μαθαίνω. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω, μιας και οι 2 κιθάρες έχουν την ίδια τιμή, ποια αξίζει να πάρω; Ποια θετικά - αρνητικά έχει η κάθε μία; Τι διαφορετικό έχουν στους μαγνήτες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
16
Καταστήματα, αγορά / Απ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ THOMANΝ
« Τελευταίο μήνυμα από RORY GALLAGHER στις 07/09/21, 12:07 »
Καλησπέρα! Ο ορισμός του ξεθάματος!

Είναι κανένας για παραγγελία; Αθήνα! είμαι στα 130-150 ευρώ...
17
Σωατά... 3 και 4 χιλ στο 1ο είναι πολύ ψηλά! Για 0.5 και 1 χιλ λένε στο 1ο τάστο.
Οπότε προσπαθώ να φέρω και τις δυο μετρήσεις (στο 1ο τάστο χαμηλώνοντας το νατ και στο 12ο χαμηλώνοντας τον καβαλάρη) σ' αυτές τις τιμές περίπου κι από κει βλέποντας και κάνοντας.
18
Όχι, το action το μετράμε στο 12ο τάστο...
19
Thx Απόλλωνα! Μιλάς για το 1ο τάστο, σωστά;
20
Συνήθως το action σε μια κλασσική κιθάρα είναι αρκετά υψηλότερο απ' ό,τι σε μια ηλεκτρική. Στην ηλεκτρική action γύρω στα 1.5 χιλιοστά στην 1η χορδή (Μι καντίνι) και 2 στην 6η χορδή (Μπάσα Μι) θεωρούνται μια καλή αρχή, ενώ στην κλασσική μπορεί το action να φτάσει τα 3 χιλιοστά στην 1η και 4 στην 6η. Όπως πάντα, όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις και το στυλ του παιξίματός σου.
Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10