@ giorgos_k
Καταλαβα καλυτερα τι θελεις να πεις αλλα γιατι υποτιμας τοσο την εμπορικοτητα τετοιων τραγουδιων;
Η rock κ τα παρακλαδια της, που κ αυτα περιεχουν βεβαια συμβιβασμους για χαρη χρηματων, δεν παυει να ειναι μια ελευθερη εκφραση, απο γκρουπ που κλεινονται σε ενα στουντιο με σκοπο ομαδικα να κανουν οτι θεωρουν τεχνη. Αν οι maiden θεωρουν μοδα τον εαυτο τους κ δεν παρουσιαζουν κατι πολυ διαφορετικο, ναι ειναι ειδος συμβιβασμου, αλλα τουλαχιστον βασιζονται σε κατι που εχουν φτιαξει οι ιδιοι (εννοω το υπαρχον κοινο τους). Αυτη, η πιο ομαδικη μουσικη λοιπον, και η διαθεση για εκφραση, και το κοινο, το οποιο ευτυχως ακομα κ τωρα νιωθει σε μεγαλο βαθμο την αναγκη μιας ιδιοτυπης ελευθεριας και απελευθερωσης που προσφερει η rock, υπερισχυουν νομιζω της εμπορικοτητας. Ναι, γραφονται rock τραγουδια για να πουλησουν μονο. Και αν νομιζει καποιος οτι ενας "καλλιτεχνης" εχει αυτο το σκοπο, παυει να τον ακουει αν θελει. Αλλα δεν ειμαστε στην μουσικη της γρηγορης, ανωριμης διασκεδασης, ειμαστε σε μουσικη η οποια σε βαζει σε σκεψη και μετα διασκεδαζεις..Και πια η εμπορικοτητα δεν ειναι λανθασμενος δεικτης της αποδοχης και της διαχρονικης αξιας. το dark side of the moon τι ειναι δηλαδη; μαπα; υπερτιμημενο; το IV των zep;;κλπ κλπ.. Και αν μου σηκωνεται η τριχα καγκελο περισσοτερο απ οτι θα επρεπε επειδη ξερω οτι κατι τετοιο δεν αρεσει μονο σε μενα αλλα κ σε αλλα 50.000.000 καλα κανω!Ειδος επιβεβαιωσης του παραξενου ειδους "ανθρωπος". Τι σημασια εχει αν γραφτηκαν τραγουδια σε 10 λεπτα η σε μια βδομαδα;; για να κανω κεφι με το dust in the wind η το paranoid (των 10 λεπτων τραγουδια) πρεπει να εχω σκεφτει λιγο. Για να χορεψω με το "μωρο μου sorry" δεν χρειαζεται τιποτα! (καλα χρειαζεται να μου δωσουν 300€ στο χερι!!) Και επειδη αυτη η διαφορα χρεωνεται στον δημιουργο, ας μην τα βαζουμε με τα εμπορικα της rock. αυτα την αληθεια λενε.
Τελος, οσο για την αντικειμενικοτητα απο ενα επιπεδο και πανω, παλι διαφωνω. Ειδικα οταν ο φιλος γιωργος χρησιμοποιει τη γενικη λεξη "καλος" η οποια απο μονη της σημαινει διαφορετικα στον καθενα.
Οποιος πει οτι ο vai δεν γραφει τεχνικα δυσκολη και αρτια μουσικη, η οποια εξελισσει τις τεχνικες της ηλεκτρικης, αυτος δεν ξερει τι του γινεται. οχι αυτος που θα πει δεν ειναι καλη μουσικη.. Πιθανον ο γιωργος να εννοει ακριβως αυτο, αλλα εχει ορισει ακριβως ετσι το "καλη μουσικη" τοτε..