1. Blackout
2. Love at first Sting
3. Lovedrive
4. Taken By Force.
To METAL HAMMER είχε τα Lovedrive και Taken By Force στα 100 καλύτερα METAL άλμπουμς. (Διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος).
Ασφαλώς και δεν έφτασαν στην κορυφή τυχαία filipaster! Με τέτοια τραγούδια πού αλλού θα μπορούσαν να βρίσκονται παρά μόνο στην κορυφή.
Προσωπικά θεωρώ τον Rudolf Schenker μοναδικό και ανεπανάληπτο συνθέτη. (Για την ακρίβεια θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος hard rok συνθέτης που υπήρξε ποτέ, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου). Γενικά, νομίζω πώς κανένας άλλος δεν έχει βγάλει τόσες πολλές καλές hard rock συνθέσεις, όπως, επίσης, κανένας άλλος δεν έγραψε τόσες πολλές καλές rock μπαλάντες.
Η φωνή του Klaus Meine έπαιξε κι αυτή το ρόλο της. Είναι πολύ ξεχωριστή, πολύ ιδιαίτερη, και "έδενε" καταπληκτικά και με τα hark κομμάτια και με τις μπαλάντες.
Και ασφαλώς, οι Scorpions δεν θα ήταν αυτοί που είναι αν δεν είχαν συνεργαστεί με τον παραγωγό DIETER DIERKS. Η διαφορά στην ποιότητα φάνηκε αμέσως όταν σταμάτησαν τη συνεργασία με τον DIERKS. (Τελευταίο άλμπουμ μαζί το Savage Amusement, 1988).
Ακούγοντας τα μετά-DIERKS-εποχής άλμπουμ τους νιώθω ότι μερικά τραγούδια τα γράψανε πιάνοντας απλώς την κιθάρα και παίζοντας για να βγει κάτι που να ακούγεται ώστε να το βάλουν στο δίσκο. Βέβαια, έχουν γράψει και αρκετά αριστουργήματα από το 1991 μέχρι σήμερα.
Όσο για το στοίχο... εκεί υπέφεραν κάπως. Νομίζω ότι σε λίγα κομμάτια τους μπορείς να βρεις κάτι που να έχει νόημα.
Ως γνωστών, οι Scorpions έγραφαν πρώτα τη μουσική τους (ο Schenker) και κατόπιν τον (ανούσιο μερικές φορές) στοίχο τους(ο Meine).
Όσον αφορά τη σύγκριση, όπως έγραψα και πριν, (για εμένα) δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μέχρι τώρα συγκρότημα με τόσες πολλές καλές μελωδίες. Στο στοίχο... τι να πω; Οποιοσδήποτε γράφει κάπως προσεγμένο στοίχο θα έχει καλύτερο στοίχο από τους Scorpions.
Πάντως, σε σχέση με αυτό για τα live που αναφέρει και η founio δεν έχω την ίδια άποψη. Ίσως να ισχύει για την εποχή του Roth. Αλλά και πάλι είναι θέμα γούστου. (Χωρίς παρεξήγηση αγαπητή founio. Άλλωστε θα έδινα τα πάντα για να παρακολουθήσω ζωντανά μια συναυλία τους από το World Wide Live του 1985. Αλλά δεν ήμουν ούτε ενός έτους τότε...)