Αποστολέας Θέμα: Πρότυπα ομορφιάς ή πρότυπα ανορεξίας;  (Αναγνώστηκε 24098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος m@ster k@frer

• and also a tele-k@frer...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Το κιθαριζειν εστι φιλοσοφειν......
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
Απ: Πρότυπα ομορφιάς ή πρότυπα ανορεξίας;
« Απάντηση #25 στις: 28/12/07, 22:32 »
Μπραβο ρε Μικακι...

Και ελεγα να μιλησω να μη μιλησω......

Δεν εχω τπτ να πω με καλυψες........

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: 28/12/07, 22:54 »
Μπραβο ρε Μικακι...

Και ελεγα να μιλησω να μη μιλησω......

Δεν εχω τπτ να πω με καλυψες........
Τhanksss....! ;)

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: 28/12/07, 22:58 »
Κοπέλα μου δεν είναι θέμα να πεις με ντουντούκα ή όχι είναι αν γνωρίζεις κόσμο που έχει τέτοιο πρόβλημα. Και άντε να το δεχτώ εγώ ότι ξέρεις τόσο κόσμο με νευρική ανορεξία, γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν (μάλλον πρέπει να το ψάξω. Ίσως να ζω σε διαφορετικό πλανήτη). Άντε και το έφαγα εγώ ότι έχεις τόσους φίλους και γνωστούς που πάσχουν από νευρική ανορεξία το οποίο αντιτίθεται στον αθλητισμό αλλά τέλος πάντων, όλοι αυτοί το πάθανε επειδή βλέπουν τα μοντέλα στην τηλεόραση και στις πασαρέλες; Τι ηλικία έχεις γλυκιά και τι ηλικία έχουν οι άρρωστοι φίλοι σου; Και πες ότι μαζεύονται όλοι μαζί τις Κυριακές και παρακολουθούν fashion TV με τις ώρες και επιρεαστήκανε να με στείλεις αδειάβαστο. Την Gisele πόσοι φίλοι σου την ξέρουν και πόσοι έχουν επιρεαστεί από αύτην;;
M@ster μη μιλήσεις κι εσύ, φτάνει για απόψε..
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: 28/12/07, 23:07 »
Κοπέλα μου δεν είναι θέμα να πεις με ντουντούκα ή όχι είναι αν γνωρίζεις κόσμο που έχει τέτοιο πρόβλημα. Και άντε να το δεχτώ εγώ ότι ξέρεις τόσο κόσμο με νευρική ανορεξία, γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν (μάλλον πρέπει να το ψάξω. Ίσως να ζω σε διαφορετικό πλανήτη). Άντε και το έφαγα εγώ ότι έχεις τόσους φίλους και γνωστούς που πάσχουν από νευρική ανορεξία το οποίο αντιτίθεται στον αθλητισμό αλλά τέλος πάντων, όλοι αυτοί το πάθανε επειδή βλέπουν τα μοντέλα στην τηλεόραση και στις πασαρέλες; Τι ηλικία έχεις γλυκιά και τι ηλικία έχουν οι άρρωστοι φίλοι σου; Και πες ότι μαζεύονται όλοι μαζί τις Κυριακές και παρακολουθούν fashion TV με τις ώρες και επιρεαστήκανε να με στείλεις αδειάβαστο. Την Gisele πόσοι φίλοι σου την ξέρουν και πόσοι έχουν επιρεαστεί από αύτην;;

Είσαι ότως αδιάβαστος φίλε!!!Και πολύ μάλιστα!Και ειδικότερα ένας αδιάβαστος που είναι και ισχυρογνωμων, δηλαδή ο χειρότερος συνδυασμός!!! Δεν θα μιλούσα έτσι εαν δεν μου την έδινε το ειρωνικό υφάκι σου και αυτή η τάση του ''όλοι μας το παίζετε ξερόλες''...!!
 Δεν είπα ότι έχω εκατομμύρια φίλους που πάσχουν από αυτό αλλό καποιους γνωστούς πρώτον, καθώς και επειδή έχω τα μάτια μου ανοιχτά μπορώ να δω και στον δρόμο ακόμα άτομα και να καταλάβω ποια κορίτσια έχουν αυτό το πρόβλημα!Δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο...!
Επίσης, ενημερωτικά η νευρική ανορεξία χτυπάει σε παιδιά της ηλικίας μου, δηλαδή εφήβους από 14 μέχρι 18 χρονών, που ως γνωστών, ως έφηβοι έχουν ανησυχίες και χαμηλή αυτοεκτίμηση.Λίγο  το άγχος των εξετάσεων, λίγο εαν είσαι φαντασμένος, λίγο εαν δεν σου ΄δωσουν και σημασία πολύ οι γονείς δεν είναι δύσκολο να περιπέσεις στην ατροφία που έχεις ως αποτέλεσμα την νευρική ανορεξία!Ξέρεις πόσα παιδιά παθαίνουν ανορεξία στην 3η λυκείου?Σε πληροφορώ πάρα μα πάρα πολλά!Αλλά κανένας τους δεν θα βγει να παραδεχτεί ότι το παιδί μου πέθανε από αυτό!Μόνο πολύ λίγο μπορούν και πολύ λίγοι τους βγάζουν και όλας στα κανάλια, όταν δεν έχουν άλλο θέμα (Ευγγελατος πχ)...!! Και δεν είναι θέμα μόνο ''εγω θέλω να γίνω σαν τη Ζιζελ''!Είναι ένα τρυπάκι που απλά και αυτό έχει έναν μεγάλο ρόλο μέσα σε αυτό!
 Το πρόβλημα είναι εδω, σχεδόν μέσα στα σπίτια μας και εμείς για ακόμα μία φορά κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια μας!!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #29 στις: 28/12/07, 23:13 »

Οπα ρε φιλε...
ηρεμα...
Ειμαι και εγω στη θεση(πραγματικα οχι ευχαριστη) να γνωριζω ατομα που εχουν νευρικη ανορεξια, και μην βγαζεις βιαστικα συμπερασματα...
Η νευρικη ανορεξια παρουσιαζεται απο τα ΜΜΕ στην πιο βαρια μορφη της.
Αυτη η μορφη (η αν θες σταδιο) δεν ειναι και η καθολικη μορφη εμφανισης της αρρωστιας αυτης...
Οπως ειπωθηκε προκειται για ψυχοσωματικη νοσο που επιβαρρυνει τον οργανισμο αυτου που νοσει αναλογα με το ποσο ο ιδιος ο ανθρωπος τον κουραζει και τον ταλαιπωρει μη δινοντας του τροφη..

Ξερω ατομα που οδηγηθηκαν στη νευρικη ανορεξια (σε ελαφρα μορφη παντα, κατι το οποιο ειναι και παλι πολυ επωδυνο) λογω της αφορητης πιεσης με τα διαβασματα κτλ. η λογω οικογενειακων προβληματων...
(Σε αυτο το σημειο συμφωνω μαζι σου οτι δεν τα φταιει ολα η μοδα)

Απλα ψαξ' το και λιγο παραπερα...
Φιλικα παντα. :)

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: 28/12/07, 23:31 »
Καλά Μίκα κοπέλα μου έχεις δίκιο, δεν ξέρεις τι λες..
Φίλε μου, η άλλη από πάνω λέει ότι πεθαίνει κόσμος από νευρική ανορεξία. Δηλαδή μιλάμε σοβαρά τώρα; Πόσα άτομα ξέρετε που χάσανε τη ζωή τους από νευρική ανορεξία; Και ξέρεις και κάτι άλλο και από πυρετό μπορεί να πεθάνεις άμα η θερμοκρασία σου πιάσει 40 φεύγα, δεν το κάνουμε θέμα όμως κάθε φορά που μας πιάνει γρίπη ή που κάνουμε δέκατα. Η νευρική ανορεξία σε ελαφριά μορφή σίγουρα είναι συχνό φαινόμενο ειδικά στην εφηβία αλλά και ο πυρετός και η αμυγδαλές επίσης το ίδιο συχνές. Επίσης στην εφηβία συχνή είναι η υπέρταση, η υπόταση, ο θηρωειδής, η κατάθλιψη και ένα κάρο άλλες ασθένειες. Δε σημαίνει ότι πεθαίνουμε από όλα αυτά. Ξέρεις, Μίκα χρυσό μου, που έχεις υποκειμενική άποψη για όλα, η επιστήμη έχει κάνει τρομακτικές προόδους... Η ιατρική δε, δεν παίζεται εν έτη 2007..
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: 28/12/07, 23:45 »
Φίλε μου, η άλλη από πάνω λέει ότι πεθαίνει κόσμος από νευρική ανορεξία. Δηλαδή μιλάμε σοβαρά τώρα; Πόσα άτομα ξέρετε που χάσανε τη ζωή τους από νευρική ανορεξία; Και ξέρεις και κάτι άλλο και από πυρετό μπορεί να πεθάνεις άμα η θερμοκρασία σου πιάσει 40 φεύγα, δεν το κάνουμε θέμα όμως κάθε φορά που μας πιάνει γρίπη ή που κάνουμε δέκατα. Η νευρική ανορεξία σε ελαφριά μορφή σίγουρα είναι συχνό φαινόμενο ειδικά στην εφηβία αλλά και ο πυρετός και η αμυγδαλές επίσης το ίδιο συχνές. Επίσης στην εφηβία συχνή είναι η υπέρταση, η υπόταση, ο θηρωειδής, η κατάθλιψη και ένα κάρο άλλες ασθένειες. Δε σημαίνει ότι πεθαίνουμε από όλα αυτά. Ξέρεις, Μίκα χρυσό μου, που έχεις υποκειμενική άποψη για όλα, η επιστήμη έχει κάνει τρομακτικές προόδους... Η ιατρική δε, δεν παίζεται εν έτη 2007..

Αααα καταρχας κόψε αυτό το υφάκι μην γίνει εδω πέρα της Κορέας...!!!Άντε κρατιέμαι κρατιέμαι αλλά και εσύ φίλε δεν παίζεσαι!!!Εσύ έχεις υποκειμενική άποψη για όλα και την υποστήριζεις και όλας δογματικά!!Το ότι δεν έχεις διαβάσει και δεν έχεις ενδιαφερθεί να μάθεις για αυτή την αρρώστεια και λες πράγματα που δεν ισχύουν δεν θα το πληρώσουμε εμείς!!!
Ναι όντως η ιατρική έχει προχωρήσει στο 2007 σαφώς!Αλλά όταν πας έναν πάσχοντα ένα στάδιο πριν πεθάνει δεν μπορεί να κάνει και νεκρανάσταση δυστυχώς!!Ιατρική είναι δεν είναι ο Χριστός να κάνει θαύμαυτα!!!! Και ξέρεις πιο είναι το πιο τραγικό!!?? Ότι πριν 2 χρόνια είχε πεθάνει σε ένα λεωφορείο μέσα μια κοπέλα πρωτοετής της Ιατρικής! Οπότε όταν υπάρχει ψυχικό πρόβλημα κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι!Πρέπει το ίδιο το άτομο να προσπαθήσει να ξεφύγει από αυτό το τρυπάκι! Είναι όπως τα ναρκωτικά, εαν δεν προσπαθήσεις να απεξαρτηθείς εσύ ο ίδιος δεν μπορεί να σε απεξαρτητοποιήσει η Ιατρική!Και πόσο μάλλον σε ζητήματα ψυχολογικά που ως γνωστών, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!! Το θέμα είναι ότι και πολλά παιδιά πάσχουν και δεν θέλουν να το παραδεχτούν και αφήνονται να αργοπεθαίνουν!Και φυσικά εαν το αφήσεις ως το τέλος βλέπεις και τα κυπαρίσσια ανάποδα..
 Πραγματικά εκμηδενίζεις εκ της ρίζας του και γελοιοποιείς ένα πρόβλημα που μαστίζει όλα τα ανεπτυγμένα κρατη!
Εγω δεν πρόκειται να πω κάτι άλλο, γιατί πραγματικά βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια πόσες φορες και επειδή έχω αρχίζει να εκνευρίζομαι!!
Ψαξε το μόνος σου επιτέλους και θα δεις ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο και μην μας ζαλίζει άλλο τον έρωτα....! :P
« Τελευταία τροποποίηση: 28/12/07, 23:48 από Mίκα ! »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #32 στις: 28/12/07, 23:54 »

Με συγχωρεις φιλε μου αλλα θα σε δυσαρεστησω...
Η συγκριση σου ειναι αστοχη...
Εκτος απο την καταθλιψη (που σε πολλες περιπτωσεις ειναι παραλληλη με την νευρικη ανορεξια) ολα τα αλλα που ανεφερες ειναι σαφως λιγοτερο οδυνηρες και κυριως επιπονες ασθενειες...
Ξερω ατομα που εφτασαν στο τσακ και τα οποια αντιμετωπιζουν για πολυ καιρο, αν οχι γαι την υπολοιπη ζωη τους προβληματα.
Οι περιπτωσεις θανατου απο ανορεξια ειναι αρκετες, τις περισσοτερρες φορες ομως επειδη οπως ειπε η Μικα χτυπα εφηβους, προλαβαινουν την κατασταση οι γονεις με βοηθεια ψυχολογων συνηθως
Το θεμα παντως οπως σου ειπα και πριν δεν ειναι η ικανοτητα ή η ανικανοτητα της ιατρικης(κανεις δεν την αμφισβητησε), αλλα το κατα ποσο αυτα τα ατομα εχουν καποιον να τα βοηθησει, καθως απο μονα τους δεν εχουν συναισθηση της καταστασης τους...
Οσο για τη μοδα... Η ομορφια ειναι κατι το απολυτα υποκειμενικο και δεν μπορουμε να το βαζουμε σε καλουπια...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #33 στις: 28/12/07, 23:58 »
Μικακι χαλαρωσε..... :)

Υποστηριξε τις αποψεις σου και μην μαλωνεις....

Ηρεμα...
 8)

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: 29/12/07, 00:02 »
Με συγχωρεις φιλε μου αλλα θα σε δυσαρεστησω...
Η συγκριση σου ειναι αστοχη...
Εκτος απο την καταθλιψη (που σε πολλες περιπτωσεις ειναι παραλληλη με την νευρικη ανορεξια) ολα τα αλλα που ανεφερες ειναι σαφως λιγοτερο οδυνηρες και κυριως επιπονες ασθενειες...
Ξερω ατομα που εφτασαν στο τσακ και τα οποια αντιμετωπιζουν για πολυ καιρο, αν οχι γαι την υπολοιπη ζωη τους προβληματα.
Οι περιπτωσεις θανατου απο ανορεξια ειναι αρκετες, τις περισσοτερρες φορες ομως επειδη οπως ειπε η Μικα χτυπα εφηβους, προλαβαινουν την κατασταση οι γονεις με βοηθεια ψυχολογων συνηθως
Το θεμα παντως οπως σου ειπα και πριν δεν ειναι η ικανοτητα ή η ανικανοτητα της ιατρικης(κανεις δεν την αμφισβητησε), αλλα το κατα ποσο αυτα τα ατομα εχουν καποιον να τα βοηθησει, καθως απο μονα τους δεν εχουν συναισθηση της καταστασης τους...
Οσο για τη μοδα... Η ομορφια ειναι κατι το απολυτα υποκειμενικο και δεν μπορουμε να το βαζουμε σε καλουπια...
Πωω όπως είπε και ο Κιράτζος, σαν να έκανα 2ο λογαριασμό είναι...!  ;)
Και όπως είπα και πάλι πριν (αυτό το πριν που δεν προσέχετε θα μας φάει) , λίγο το άγχος, λίγο η χαμηλή αυτοεκτίμηση και τα πρότυπα των μμε και λίγο να μην σου δίνουν πολύ σημασία οι γονείς σου, κάλλιστα μπορεί να κάνει καποιον μη σθεναρό ψυχολογικά να απκλείσει το φαι από τη ζωή του και αν δεν τον προλάβει και δεν ενδιαφερθεί κανείς, να πεθάνει και όλας!!! Οπότεη ιατρική και η ψυχολογία βοηθάνε όταν το στάδιο είναι σε αρχική φάση, όχι σε τελική που συνήθως τότε το παίρνουν οι περισσότεροι χαμπάρι και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα....!

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: 29/12/07, 00:04 »
Μικακι χαλαρωσε..... :)

Υποστηριξε τις αποψεις σου και μην μαλωνεις....

Ηρεμα...
 8)
Δε μαλώνω απλά κόβω τον περίσσιο αέρα σε κάποιους να μπουν τα πράγματα λίγο στη θέση τους...  :P ;D ;D ;D
Ουυ καλά που να δεις να γίνεται και κανονικό μάλωμα..!!Αυτό δεν είναι τίποτα, μια απλή καθημερινη διένεξη μεταξύ αντικορουόμενων απόψεων.... χαχα  ;D Βασικά προσπαθώ να αποφύγω τον καυγά και όχι να τον προκαλέσω...Άλλος βάζει φυτίλια.. ::) ::) :P :P
« Τελευταία τροποποίηση: 29/12/07, 00:06 από Mίκα ! »

Αποσυνδεδεμένος blackie

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Take me down, I'm coming home, arena of pleasures
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: 29/12/07, 00:21 »
Κοπέλα μου δεν είναι θέμα να πεις με ντουντούκα ή όχι είναι αν γνωρίζεις κόσμο που έχει τέτοιο πρόβλημα. Και άντε να το δεχτώ εγώ ότι ξέρεις τόσο κόσμο με νευρική ανορεξία, γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν (μάλλον πρέπει να το ψάξω. Ίσως να ζω σε διαφορετικό πλανήτη).

Λογικο αγαπητε μου να μην γνωριζεις κανεναν που πεθανε απο νευρικη ανορεξια...
Γιατι απλα δεν ειναι σωματικη ασθενεια αλλα ΨΥΧΙΚΗ...
Και εγω επισης γνωριζω παρα πολυ καλα ατομα που υπεφεραν απο τη συγκεκριμενη παθηση...γιατι ημουν και εγω καποτε στα προθυρα...

Αποσυνδεδεμένος sotoman

• Παλιός
  • just like Sister Ray said
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: 29/12/07, 11:28 »
εγω παντως θα συμφωνήσω με τον pa...
και ειδικά στην ελλάδα δεν δείχνει να είναι τοσο συχνό φαινόμενο, καθώς το πρότυπο της γυναίκας που επικρατεί ειναι το παχουλό-μεσογειακό.

επίσης καλο ειναι ΟΛΟΙ να διαβασουν το αρθρο της wikipedia για την νευρική ανορεξία (http://en.wikipedia.org/wiki/Anorexia_nervosa), καθως λεει αρκετά σοφά πραγματα και για το τί την προκαλεί, και για το τι μπορει να προκαλέσει, καθως και οτι θεραπέυεται ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ οταν η διάγνωση γίνεται αμεσα.

τελος, κοιταξτε τους θανατους απο ανορεξία, απο αυτοκτονία(κατάθλιψη δλδ στις πιο πολλες περιπτώσεις) και απο φυματίωση, και μετα ελατε να μιλήσουμε για μάστιγες  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 29/12/07, 11:51 από sotoman »
ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ
αντισταθείτε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #38 στις: 29/12/07, 13:28 »
οτι θεραπέυεται ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ οταν η διάγνωση γίνεται αμεσα.
Οπως αναφερεις και εσυ φιλε sotoman η ασθενεια θεραπευεται αν η διανωση γινει ΑΜΕΣΑ....

Απλα αναρωτησου η ψαξε λιγο να βρεις σε τι ποσοστο των περιπτωσεων η διαγνωση γινεται αμεσα....

Επισης εσυ αναφερεσαι μονο στην Ελλαδα....
Δες το λιγο πιο καθολικα σαν φαινομενο και οχι μονο εντως των συνορων μας... :)

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: 29/12/07, 13:41 »
οτι θεραπέυεται ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ οταν η διάγνωση γίνεται αμεσα.
Οπως αναφερεις και εσυ φιλε sotoman η ασθενεια θεραπευεται αν η διανωση γινει ΑΜΕΣΑ....

Απλα αναρωτησου η ψαξε λιγο να βρεις σε τι ποσοστο των περιπτωσεων η διαγνωση γινεται αμεσα....

Επισης εσυ αναφερεσαι μονο στην Ελλαδα....
Δες το λιγο πιο καθολικα σαν φαινομενο και οχι μονο εντως των συνορων μας... :)
Ναι ναι και πάλι ναι συμφωνώ μαζί σου..!!Μα πόσες φορές θα λέμε τα ίδια και τα ίδια επιτέλους???Τουλάχιστον σε3 ποστ μου έχω εναφέρει προσωπικά ότι εαν διαγνωστεί άμεσα μόνο τότε μπορεί να υπάρξει θεραπεια!Και το δυστυχές είναι ότι επειδή είναι κυρίως μια ψυχολογική αρρώστεια κάποοοι δεν μπορούν να το παραδεχτούν ότι πάσχουν με αποτέλεσμα να φτάνουν στα τελικά στάδια της αρρώστειας..Επίσης δεν είπαμε ότι μόνο η μόδα και τα πρότυπα οδηγούν σε ανορεξία αλλά ότι είναι ένα μέρος μεσα σε αυτό το τρυπάκι!Το χω πει τόσες φορές που σκέφτομαι να κανω copy/paste των λεγόμενων μου...!

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
  • Make music,not priests!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: 29/12/07, 13:50 »
Κι εγω θα συμφωνησω με τον pa...,μπορει η νευρικη ανορεξια να αποτελει κατι φαινομενικα καινουριο,μιας και τα τελευταια χρονια προβαλλεται απο τα μεσα,ομως δεν θα την ελεγα μαστιγα της δεκαετιας.Κατα τη γνωμη μου,μαστιγα της δεκαετιας θα μπορουσε να χαρακτηριστει η αποβλακωση στο ιντερνετ και ολες οι συνεπειες της.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: 29/12/07, 14:00 »
Επειδή δεν θα έχω σκοπο να οδηγηθώ στο copy/paste αυτών που έχω ήδη πει ρίξτε μια ματιά εδω επιτέλους και μιλήστε όταν θα έχετε να πείτε κάτι τεκμηριωμένο και λογικό...!!!
http://medlook.net.cy/article.asp?item_id=746]
http://medlook.net.cy/article.asp?item_id=1771
Resume..:

1) Η νευρική ανορεξία είναι μια ασθένεια που πλήττει το 1% του γυναικείου πληθυσμού.
2) Οι γυναίκες που πάσχουν από τη νευρική ανορεξία αισθάνονται ένα έντονο φόβο για να παχύνουν και συνεχώς ασχολούνται με το πως θα χάσουν βάρος.
3)Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι πολύ σημαντική και το ποσοστό θνησιμότητας που παρατηρείται στη νόσο αυτή ανέρχεται στο 20%.
4)Σημειώστε ότι η νευρική ανορεξία έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας των ψυχικών νόσων.(!!!!!!!!!!!!)
5)Παρά το γεγονός ότι η νευρική ανορεξία μπορεί να εκδηλωθεί σε όλες τις ηλικίες εντούτοις είναι συχνότερη στην εφηβική ηλικία, ιδιαίτερα μεταξύ 13 και 20 ετών.
6)Η υπερβολική μείωση του βάρους με μεγάλη ισχνότητα είναι πολύ συχνή.
7)Οι ασθενείς με την πάθηση αυτή, διακατέχονται από συνεχείς σκέψεις για τη σωματική τους εικόνα, για το βάρος τους, για το φαγητό και τις θερμίδες.
8 )Είναι σημαντικό η νευρική ανορεξία να διαχωρίζεται από άλλες σωματικές ασθένειες που έχουν ανάλογη κλινική εικόνα όπως για παράδειγμα ο υπερθυροϊδισμός, ο διαβήτης, ασθένειες του πεπτικού συστήματος, και ορμονικές διαταραχές.(!!!!!!!!!!!!!!!!)
9) Η νευρική ανορεξία είναι μια ασθένεια που βασανίζει τους ασθενείς και το περιβάλλον τους. Χρειάζονται χρόνια μιας προσεκτικής ολοκληρωμένης προσέγγισης για να καταφέρει ο ασθενής να νικήσει την κατάσταση αυτή.
10) Η πρώτη προσπάθεια που γίνεται έχει στόχο να αποκαταστήσει το φυσιολογικό βάρος του ασθενούς.
11) Στο ένα τρίτο των περιπτώσεων μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές ψυχιατρικού τύπου με κατάθλιψη, αγχώδεις καταστάσεις και έμμονες βασανιστικές καταναγκαστικές διαταραχές.
12)Περίπου στο 50% των περιπτώσεων επιτυγχάνεται ανάκτηση και διατήρηση ενός ικανοποιητικού βάρους σώματος. (αρα οι αλλοι μισοί που πάσχουν ή πεθαίνουν ή έχουν μετά χρόνια προβλήματα)
13)Σε ένα ποσοστό της τάξης του 10 έως 20% υπάρχουν συνεχιζόμενα προβλήματα για πολλά χρόνια.(Τί έλεγα...!)
14)Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θανάτου στην ασθένεια αυτή. Έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας των ψυχικών ασθενειών και περιγράφεται μια θνησιμότητα της τάξης του 20%.
15) Επίσης η γρήγορη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση όπως επίσης και το κατάλληλο υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον συντείνουν στην επιτυχή αποθεραπεία και στην καλή πρόγνωση.

Εαν και πάλι δεν καταλαβατε τι σημαίνει νευρική ανορεξία, τότε η επιστήμη στην περίπτωση σας σηκώνει τα χερια ψηλα...! :P
« Τελευταία τροποποίηση: 29/12/07, 14:05 από Mίκα ! »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #42 στις: 29/12/07, 14:04 »
Επειδή δεν θα έχω σκοπο να οδηγηθώ στο copy/paste αυτών που έχω ήδη πει ρίξτε μια ματιά εδω επιτέλους και μιλήστε όταν θα έχετε να πείτε κάτι τεκμηριωμένο και λογικό...!!!
Resume..:

1) Η νευρική ανορεξία είναι μια ασθένεια που πλήττει το 1% του γυναικείου πληθυσμού.
2) Οι γυναίκες που πάσχουν από τη νευρική ανορεξία αισθάνονται ένα έντονο φόβο για να παχύνουν και συνεχώς ασχολούνται με το πως θα χάσουν βάρος.
3)Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι πολύ σημαντική και το ποσοστό θνησιμότητας που παρατηρείται στη νόσο αυτή ανέρχεται στο 20%.
4)Σημειώστε ότι η νευρική ανορεξία έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας των ψυχικών νόσων.(!!!!!!!!!!!!)
5)Παρά το γεγονός ότι η νευρική ανορεξία μπορεί να εκδηλωθεί σε όλες τις ηλικίες εντούτοις είναι συχνότερη στην εφηβική ηλικία, ιδιαίτερα μεταξύ 13 και 20 ετών.
6)Η υπερβολική μείωση του βάρους με μεγάλη ισχνότητα είναι πολύ συχνή.
7)Οι ασθενείς με την πάθηση αυτή, διακατέχονται από συνεχείς σκέψεις για τη σωματική τους εικόνα, για το βάρος τους, για το φαγητό και τις θερμίδες.
8 )Είναι σημαντικό η νευρική ανορεξία να διαχωρίζεται από άλλες σωματικές ασθένειες που έχουν ανάλογη κλινική εικόνα όπως για παράδειγμα ο υπερθυροϊδισμός, ο διαβήτης, ασθένειες του πεπτικού συστήματος, και ορμονικές διαταραχές.(!!!!!!!!!!!!!!!!)
9) Η νευρική ανορεξία είναι μια ασθένεια που βασανίζει τους ασθενείς και το περιβάλλον τους. Χρειάζονται χρόνια μιας προσεκτικής ολοκληρωμένης προσέγγισης για να καταφέρει ο ασθενής να νικήσει την κατάσταση αυτή.
10) Η πρώτη προσπάθεια που γίνεται έχει στόχο να αποκαταστήσει το φυσιολογικό βάρος του ασθενούς.
11) Στο ένα τρίτο των περιπτώσεων μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές ψυχιατρικού τύπου με κατάθλιψη, αγχώδεις καταστάσεις και έμμονες βασανιστικές καταναγκαστικές διαταραχές.
12)Περίπου στο 50% των περιπτώσεων επιτυγχάνεται ανάκτηση και διατήρηση ενός ικανοποιητικού βάρους σώματος. (αρα οι αλλοι μισοί που πάσχουν ή πεθαίνουν ή έχουν μετά χρόνια προβλήματα)
13)Σε ένα ποσοστό της τάξης του 10 έως 20% υπάρχουν συνεχιζόμενα προβλήματα για πολλά χρόνια.(Τί έλεγα...!)
14)Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θανάτου στην ασθένεια αυτή. Έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας των ψυχικών ασθενειών και περιγράφεται μια θνησιμότητα της τάξης του 20%.
15) Επίσης η γρήγορη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση όπως επίσης και το κατάλληλο υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον συντείνουν στην επιτυχή αποθεραπεία και στην καλή πρόγνωση.

Εαν και πάλι δεν καταλαβατε τι σημαίνει νευρική ανορεξία, τότε η επιστήμη στην περίπτωση σας σηκώνει τα χερια ψηλα...! :P

+1000000000000000000000000

Αποσυνδεδεμένος sotoman

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: 29/12/07, 14:06 »
Resume..:

στο 0,5% αναφέρεσαι ως μάστιγα?

και εκτος απο αυτους που πλήττει, σύμφωνα με αυτα που γράφεις η νευρική ανορεξία σκοτώνει το 20% του 1%, δλδ το 0,2% του γυναικείου πληθυσμού, δηλαδή το 0,1% του πλυθησμού.
μαστιγα της δεκαετίας?
αντισταθείτε.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: 29/12/07, 14:19 »
Resume..:

στο 0,5% αναφέρεσαι ως μάστιγα?

και εκτος απο αυτους που πλήττει, σύμφωνα με αυτα που γράφεις η νευρική ανορεξία σκοτώνει το 20% του 1%, δλδ το 0,2% του γυναικείου πληθυσμού, δηλαδή το 0,1% του πλυθησμού.
μαστιγα της δεκαετίας?
Mόνο αυτό σου μεινε..? Μέσα στα δις αυτό το 0,2 (αν είναι τόσο ) ξέρεις πόσο είναι?  Για κάνε αναλογία και δες πόσο βγάινει...! Αυτά να νούμερα δεν βγαίνουν μέσα σε 100 άτομα, αλλά σε δισεκατομμύρια..!!!
Τέσπα, το να βλέπουμε το ζήτημα φαινομενικά και να μαλώνουμε για το εαν είναι μάστιγα ή όχι εγω προσωπικά το βρίσκω πραγματικά ηλίθιο και φυγόκεντρο!Χάνουμε την ουσία και μένουμε στα λόγια και στην σημασιολογία!Το θέμα είναι πως εν ετει 2007 υπάρχουν κορίτσια στην ηλικία μου που πεθαίνουν από ατροφία λόγω ψυχολογικών και κοινωνικών αιτιών, όπως λέει και η παραπάνω μελέτη! Ακόμα  και αυτό το 1% που σου φαίνεται τόσο μικρό, είναι άνθρωποι που ζουν υποβαθμισμένα για πολλούς ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους και που μεγάλο ποσοστό από αυτούς βρίσκονται ή θα βρεθούν κάτω από το χώμα !!!
 Οπότε εγω δεν συμμετέχω άλλο σε αυτή την παρωδια!Καθήστε και μαλώστε για το εαν είναι μάστιγα ή όχι!Άλλωστε το κακό δεν το βλέπουμε ποτέ πριν μας χτυπήσει το ίδιο την πόρτα μας!Σας εύχομαι πραγματικα να μην χρειαστεί ποτε να το ψάξετε αυτό το θέμα, να μαλώνετε μόνο για το εαν είναι μαστιγα ή όχι και όχι να το βιώσετε και εσείς ή ενα κοντινό σας πρόσωπο!Γιατί μόνο τότε καταλαβαίνεις τι θα πει πόνος της απώλειας και αρρώστεια, ακόμα και αν αυτή χτυπάει το 1% του πλανήτη....!
Ας ψάξουμε επιτέλους την αξία του ανθρώπου μέσα σε αυτό το 1% και το δικαίωμα που έχουν όλοι για ζωή και όχι την σημασιολογία και τα ποσοστά και για το αν είναι μάστιγα ή όχι...!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #45 στις: 29/12/07, 14:21 »
Βρε κοίτα να δεις κάτι πράγματα.
Εγώ νόμιζα ότι το HIV και ο καρκίνος ήταν προβλήματα της σύγχρονης εποχής, a.k.a. "μάστιγες"...
Μάλλον είναι ψίχουλα αυτά τα δυο μπροστά στην τεράστια παγκόσμια απειλή της νευρικής ανορεξίας.

Get a life!

Ρε παιδια.........
Μην συγχεετε τα πραγματα...
Εδω μιλαμε για μια ψυχοσωματικη νοσο και οχι για σωματικη οπως ο καρκινος και το Σ.Ε.Α.Α.....(Κοινως AIDS)...
Κανενας δεν αμφισβητησε τη σημαντικοτητα των νοσων αυτων...
Απλα αν το ειχατε ζησει σε ενα βαθμο απο πιο κοντα(Που δν σας το ευχομαι) θα καταλαβαινατε τη σκληροτητα του
και το ποσο επωδυνο ειναι κατι τετοιο

Αποσυνδεδεμένος sotoman

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: 29/12/07, 14:26 »
αυτο που προσπαθω να πω εγω (και λογικα και οι αλλοι) ειναι οτι οταν η καταθλιψη πλήττει το 10% του πληθυσμού (και αναλογικα πολυ περισσότερες γυναίκες απο άντρες) και σκοτώνει το 15% αυτών, δηλαδή το 1,5% του πλυθησμού, το 0,1 της ανορεξίας ειναι πολυ μικρο για να ασχολούμαστε.

αντισταθείτε.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: 29/12/07, 14:29 »
αυτο που προσπαθω να πω εγω (και λογικα και οι αλλοι) ειναι οτι οταν η καταθλιψη πλήττει το 10% του πληθυσμού (και αναλογικα πολυ περισσότερες γυναίκες απο άντρες) και σκοτώνει το 15% αυτών, δηλαδή το 1,5% του πλυθησμού, το 0,1 της ανορεξίας ειναι πολυ μικρο για να ασχολούμαστε.

Αφού έτσι πιστεύεις ότι είναι η ανορεξία το 2007, μία ασθενεια που δεν αξίζει να της δίνουμε σημασία, αυτό είναι πρόβλημα σου...
Απλά εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να μάθεις περισσότερα γιαυτή την ασθένεια και να μείνεις μόνο σε αυτή την φαινομενική αποψη....

Αποσυνδεδεμένος hoba

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: 29/12/07, 14:41 »
Βρε κοίτα να δεις κάτι πράγματα.
Εγώ νόμιζα ότι το HIV και ο καρκίνος ήταν προβλήματα της σύγχρονης εποχής, a.k.a. "μάστιγες"...
Μάλλον είναι ψίχουλα αυτά τα δυο μπροστά στην τεράστια παγκόσμια απειλή της νευρικής ανορεξίας.

Get a life!

XXAXXXAXAXAXXAXAX
+1000000000000000000000000

Βρε παιδια, φιλικα παντα, κατεβαστε λιγο τους τονους, και ας του δουμε λογικα, και με επιχειρηματα..
Το σεαα, ο καρκινος κλπ, ειναι οντως μαστιγες και μεγαλα προβληματα, γιατι ακριβως εχουν τις ριζες πολυυυυυυυυυυυ παλια... Σκεφτηκατε πως απλα η νευρικη ανορεξια ειναι φαινομενο των τελευταιων ετων?
Και προφανως, ειναι ευκολο να εξαλιφθει λογω τις προοδου της επιστημης, της ιατρικης. Βεβαια σημαντικο ρολο παιζει η πληροφορηση και η προληψη, η εγκαιρη διαγνωση του προβληματος...

Δεν υποτιμω σε καμια περιπτωση την σοβαροτητα της παθησης, αλλα δεν μπορει να χαρακτηριστη ως μαστιγα του αιωνα κλπ κλπ...Πιστευω οτι ωφειλεται καθαρα στο οτι ξιπαζομαστε(οπως μεγαλειωδως θα το εθετε και η γιαγια μου...) υπερβολικα....

Αποσυνδεδεμένος sotoman

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: 29/12/07, 14:41 »

Αφού έτσι πιστεύεις ότι είναι η ανορεξία το 2007, μία ασθενεια που δεν αξίζει να της δίνουμε σημασία, αυτό είναι πρόβλημα σου...
Απλά εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να μάθεις περισσότερα γιαυτή την ασθένεια και να μείνεις μόνο σε αυτή την φαινομενική αποψη....

δεν λεω αυτό, λεω πως βλεπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος!!!

ναι, εστω και ενα ατομο να χάσει την ζωη του απο ανορεξία ΕΙΝΑΙ σημαντικό αλλα οταν πεθαίνουν καθημερινά εκατομμύρια ατομα απο πολλές αιτίες πρεπει να συμβιβαστούμε και να ασχοληθούμε με την αιτια που προκαλέι τους πιο πολλούς θανατους και όχι αυτον τον εναν!
αντισταθείτε.