Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

περί λύρας...

(1/4) > >>

oneofthem:
hi,
έμαθα πως η ανιψιά μου μαθαίνει λύρα και κάπως έπεσε η ιδέα λύρας-ενισχυτής-δώρο απτο θείο... καταλάβατε
καταρχήν τα βασικά: δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για λύρες ούτε έχω δει πολλές φορές οπότε ρωτάω εδώ

1) όταν λέμε λύρα εννοούμε την κρητική λύρα πχ όπως του πυροβολάκη ή υπάρχει και άλλο όργανο ξέρει κάποιος? είχα την εντύπωση ότι είναι κι άλλο όργανο, εν τω μεταξύ το γράφω καλά? λ ύ ρ α?

2) υπάρχουν δυνατότητες για ενίσχυση με μαγνήτη? δεν γνωρίζω ακριβώς το σχήμα του οργάνου οπότε δεν γνωρίζω αν υπάρχει χώρος και κατάλληλοι μαγνήτες που να μπαίνουν από κάτω όπως στο μπουζούκι, ή εάν υπάρχουν kits που να μπαίνει μαγνήτης στις χορδές - πχ κάτι σαν το μαγνήτη της roland?, ή αν δε συζητιέται καν αυτό το ενδεχόμενο και παίζουμε μόνο με μικρόφωνα?

ακούω προτάσεις, βασικά ξέρω ότι μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση για ενίσχυση αλλά απότι καταλαβαίνω η μικρή θα χει πάρει πρέφα τι παίζει και άμα της κολλήσει θέλω ενισχυτή άντε να της πεις ότι δεν παίζει ενισχυτής...

thnx

Gabriel6th:

--- Παράθεση από: oneofthem στις 03/09/06, 20:58 ---hi,
έμαθα πως η ανιψιά μου μαθαίνει λύρα και κάπως έπεσε η ιδέα λύρας-ενισχυτής-δώρο απτο θείο... καταλάβατε
καταρχήν τα βασικά: δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για λύρες ούτε έχω δει πολλές φορές οπότε ρωτάω εδώ

1) όταν λέμε λύρα εννοούμε την κρητική λύρα πχ όπως του πυροβολάκη ή υπάρχει και άλλο όργανο ξέρει κάποιος? είχα την εντύπωση ότι είναι κι άλλο όργανο, εν τω μεταξύ το γράφω καλά? λ ύ ρ α?

2) υπάρχουν δυνατότητες για ενίσχυση με μαγνήτη? δεν γνωρίζω ακριβώς το σχήμα του οργάνου οπότε δεν γνωρίζω αν υπάρχει χώρος και κατάλληλοι μαγνήτες που να μπαίνουν από κάτω όπως στο μπουζούκι, ή εάν υπάρχουν kits που να μπαίνει μαγνήτης στις χορδές - πχ κάτι σαν το μαγνήτη της roland?, ή αν δε συζητιέται καν αυτό το ενδεχόμενο και παίζουμε μόνο με μικρόφωνα?

ακούω προτάσεις, βασικά ξέρω ότι μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση για ενίσχυση αλλά απότι καταλαβαίνω η μικρή θα χει πάρει πρέφα τι παίζει και άμα της κολλήσει θέλω ενισχυτή άντε να της πεις ότι δεν παίζει ενισχυτής...

thnx

--- Τέλος παράθεσης ---

Υπάρχει κρητική λύρα, ποντιακή, αραβική... Όσο για την ενισχυση, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει κάποιο είδος transducer που "κολλάει" στο όργανο και μετατρέπει τους παλμούς του ξύλου σε ηλεκτρικό σήμα.

Marios Demigod:

--- Παράθεση από: Gabriel6th στις 03/09/06, 21:59 ---Υπάρχει κρητική λύρα, ποντιακή, αραβική... Όσο για την ενισχυση, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει κάποιο είδος transducer που "κολλάει" στο όργανο και μετατρέπει τους παλμούς του ξύλου σε ηλεκτρικό σήμα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αμφιβαλω αν αυτο δουλευει σωστα γιατι εγω εχω ενα τετοιο πραγματακι ισα για να κουρδιζω τα ακουστικα μου οργανα. Για να το συνδεσεις ομως και με ενισχυτη... δουλευει αλλα χαλια ηχος. Εντελως χαλια!

Gabriel6th:
Εγώ πάντως στην παλιά κλασσική μου έχω έναν K&K twin spot και είναι μια χαρά...

oneofthem:
έγινε παίδες ευχαριστώ πολύ δεν περίμενα να απαντήσει και κανένας οπότε χαίρομαι
θα ψάξω για αυτά που προτείνατε σιγά σιγά μιας και δεν τα χω υπόψιν μου και βλέπουμε
edit: α μήπως να μου πείτε και σε τι ενισχυτή συνδέονται? τι χρειάζεται?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση