Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...
CELLO
Μακρια απο τις 9αρες:
Παιζω κιθαρα 2-3 χρονια και θελω να "μαθω" Τσελο. Αλλα ειμαι εντελως ασχετος.
για αυτο εχω καποιες ερωτησεις.
1) το οτι ξερω σε ενα βαθμο κιθαρα (ηλεκτρικη) βοηθαει καθολου?
2) τι ειναι το 4/4 , 3/4 ,1/2 ?
3) Ποσο κανει ενα αξιοπρεπες τσελο?
4) Απο που?
5) Χωρις δασκαλο γινεται να κανεις τιποτα?
Αυτα για αρχη, ευχαριστω εκ των προτερων. ;)
parlats:
1) Οχι, καμία σχέση το ένα με το άλλο αν και η γνώση θεωρίας θα σε βοηθήσει
2) Είναι τα μεγέθη του τσέλου όπως και στο βιολί κλπ
3) Είναι ακριβά, από 1000 ευρώ και πάνω
4) Αυτό δεν το γνωρίζω ;D
5) Γίνεται όπως και σε όλα τα όργανα με αυτοεκμάθηση αλλά καλύτερα να πας σε δάσκαλο
Marios Demigod:
Και εγω θα'θελα ενα τσελο αλλα οπως βλεπεις δεν ειναι οπως το θεμα κιθαρα. Εχει αρκετες δυσκολιες. :-\
Μακρια απο τις 9αρες:
--- Παράθεση από: Stoner [fuck the system] στις 21/10/06, 21:11 ---Και εγω θα'θελα ενα τσελο αλλα οπως βλεπεις δεν ειναι οπως το θεμα κιθαρα. Εχει αρκετες δυσκολιες. :-\
--- Τέλος παράθεσης ---
Αξιζει ομως, ας μην ηταν οι πανελλαδικες :-[
--- Παράθεση από: parlats στις 21/10/06, 18:34 ---1) Οχι, καμία σχέση το ένα με το άλλο αν και η γνώση θεωρίας θα σε βοηθήσει
2) Είναι τα μεγέθη του τσέλου όπως και στο βιολί κλπ
3) Είναι ακριβά, από 1000 ευρώ και πάνω
4) Αυτό δεν το γνωρίζω ;D
5) Γίνεται όπως και σε όλα τα όργανα με αυτοεκμάθηση αλλά καλύτερα να πας σε δάσκαλο
--- Τέλος παράθεσης ---
το ξερω οτι ειναι μεγεθη αλλα ποια η διαφορα δεν καταλαβαινω, αναλογα με τα δαχτυλα?
Gabriel6th:
H ερώτηση μου, που ίσως κάποιοι να την πάρετε πιο προσωπικά απότι έχω σκοπό είναι γιατί θέλετε να μάθετε τσέλο? Επειδή έχει παρόμοιο ήχο με την ηλεκτρική? Επειδή ακούσατε τους αποκαλύπτικα και πάθατε πλάκα ή επειδή είναι πολύ ¨πρώτο¨.
Φιλικά σας υπενθυμίζω ότι η εκμάθηση τσέλου πέρα από το ότι απαιτεί πολύ επίπονη προγραμματισμένη εξάσκηση έχει αυστηρά κλασσικό χαρακτήρα και κοινώς θα πήξετε. Αυτά από κάποιον που έφτασε μέχρι την ανωτέρα στην κλασσική και τα παράτησε καθώς δεν άντεχε άλλο αρμονία, σολφέζ και dictee. Είναι από τα όργανα που δεν τα κάνεις ένα δυο χρόνια και παίζεις μόνος σου μετά...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση