Ειδικά θέματα > Ηχογραφήσεις και Στούντιο
εγγραφη Music Video
taxfreesax:
θα ηθελα να με βοηθησετε να καταφερω να γραψω ενα αξιοπρεπες ηχο-βιντεο με ''οικιακο'' εξοπλισμο :P.τα μονα μου εφοδια μια web cam με ενσωματωμενο μικροφωνο και η καρτα ηχου του pc μου.θα προτιμουσα να γινετε κατατοπιστικοι οσο γινεται,καθως ορολογιες τυπου .sth δε μου ειναι γνωριμες.οσο για τα απαραιτητα προγραμμα δεν υπαρχει προβλημα,οσα δεν διαθετω θα τα κατεβασω.επισης καλο θα ηταν να μου περιγραψετε ποιες θα ηταν οι ιδανικες ρυθμισεις στις εντασεις ηχου αλλα και μικροφωνου .
παρακαλω ....:-\
RORY GALLAGHER:
(Χωρίς να το χω ψάξει ιδιαίτερα...)
Η webcam χμ...οκ...αυτήν έχεις αυτήν εμπιστεύεσαι....το ιδανικό θα ήταν κανονική dv camera
Από ήχο τώρα.....Αν θές να φτιάξεις ένα βίντεο κλιπ πχ,κάτι μουσικό,φαντάζομαι τον ήχο δεν θα τον πάρεις από την κάμερα...Τα μικρόφωνα που έχουν πάνω είναι για τα μπάζα ::)
Άρα τι μένει?θα πάρεις εικόνα από την κάμερα και ήχο κάπως αλλιώς(μικρόφωνο,κιθάρα κλπ)
Τον ήχο θα τον φτιάξεις με προγραμμα τύπου cubase,adobe audition,sonar klp...θα κάνεις ότι θες (κοψε-ράψε, μίξη, οτιδήποτε...
Και μετά θα συγρχονίσεις το βίντεο με τον ήχο....
Το βίντεο που τράβηξες,αν έτσι το θέλεις είμαστε οκ....Αλλιώς, το επεξεργάζεσαι κι αυτό...Κόβεις, ράβεις, παίρνεις κομμάτια από διαφορα βίντεο και τα μοντάρεις κλπ κλπ....Αυτά μπορείς να τα κάνεις πολύ απλά με το windows movie maker(xp) ή με το Nero vision, ή για "επαγγελματικά" πράγματα και πειράγματα,το Adobe Premiere που είναι ψιλοπακέτο....
Εχεις λοιπόν, ένα βίντεο και ένα αρχείο ήχου....Πας στο cubase,ανοίγεις τον ήχο και κάνεις file- Replace audio in video ,επιλέγεις το βίντεο, και κάνεις save κι έτσι τα συγχρονίζεις....(αυτό γίνεται και στο premiere,αλλά με άλλο τρόπο και πιο δύσκολα)
Μετά απ'όλα αυτά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτές είναι οι πληροφορίες και το επίπεδο που έψαχνες ;D ;D
taxfreesax:
σε αρχαριο μιλατε... :P!!! μια χαρα ειναι αυτα για αρχη! σε ευχαριστω Rory που μπηκες στον κοπο..θα τα εξετασω αυτα για αρχη και οταν σκαλωσω στα προγραμματα και στη χρηση τους θα ξαναποσταρω..οποιος εχει κατι αλλο να προσθεσει ,φυσικα δεκτον!
RORY GALLAGHER:
Πες όμως,τι στυλ βιντεο θες να κάνεις....αν μιλάμε για μουσικό,το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς, είναι η επεξεργασία του ήχου.....δηλαδή λιώνεις το cubase.....Εκεί είσαι σε κάποιο επίπεδο,ή ξεκινάμε από την αρχή τελείως?? ;)
Ορεξη για δουλειά να χεις και μια χαρά ;)
taxfreesax:
δες εδω μια αποτυχημενη προσπαθεια...ο ηχος στο δωματιο μου σε φαση ''αλλα λεει η γιαγια μου κι αλλα ακουν τ'αυτια μου''...μιλαμε για την πρωτη μου αποπειρα να κανω βιντεο οποτε τα αποτελεσματα ηταν προκαταδικασμενα.. :-\
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=64441.0
αρα..απο την αρχη τελειως! :-[
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση