Ειδικά θέματα > Ηχογραφήσεις και Στούντιο

audio interface και monitors για bedroom player

<< < (2/3) > >>

BitCollector:
Με δεδομένο τον κιθαριστικό προσανατολισμό σου, ίσως θα σε ενδιέφερε κι αυτό:
https://www.thomann.de/gr/audient_sono.htm

Κάτι παρόμοιο έχει και η ΙΚ:
https://www.thomann.de/gr/ik_multimedia_axe_i_o.htm  αν και το Audient στέκεται περισσότερο ως αυτόνομο μηχάνημα.

Για τα μόνιτορ θα πρότεινα να διαλέξεις με βάση και τον χώρο σου. Τα προγούμενα που είχα (Behringer Truth 2031A) είχαν 8.75'' γούφερ. Αρχικά τα είχα σε έναν τεράστιο ενιαίο χώρο, έπειτα σε ένα δωμάτιο 16 τμ και τελικά σε 11 τμ. Στο τελευταίο έγινε αισθητό πως τα ηχεία ήταν too much. Στην αναβάθμιση που έκανα, αν και είχα επιφυλάξεις αρχικά, πήγα σε 5άρι γούφερ και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Fourier:
@panixgr To software κομμάτι του εξοπλισμού μου είναι ο άγνωστος Χ, μιας και το λαπτοπ που έχω αυτόν τον καιρό δεν το έχω ποτέ τεστάρει στο θέμα audio processing. Δεν περιμένω να τα πάει ιδιαίτερα καλά, ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθώ να το αναβαθμίζω για αυτό το λόγο... Δεν ξέρω αν μπορώ να αποφύγω τα MS windows (είμαι σε ubuntu χρόνια τώρα) αλλά φοβάμαι ότι ειναι η μόνη επιλογή που έχω, μιας και δεν υπάρχει daw της προκοπής για linux (ναι, το ξέρω ότι παίζεις σε linux, θαυμάζω το κουράγιο σου!)

@BitCollector Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, πολύ ενδιαφέρουσες και οι δύο! Κοίτα να δεις που από εκεί που θα χτύπαγα ότι να 'ναι, τώρα περνάω ώρες τσεκάροντας specs και reviews (αλλά είναι διασκεδαστικό! :)) Ναι, ο χώρος είναι σίγουρα βασικό κριτήριο για την επιλογή monitors. Ευχαριστώ και πάλι!

panixgr:

--- Παράθεση από: Fourier στις 02/06/20, 07:59 ---@panixgr To software κομμάτι του εξοπλισμού μου είναι ο άγνωστος Χ, μιας και το λαπτοπ που έχω αυτόν τον καιρό δεν το έχω ποτέ τεστάρει στο θέμα audio processing. Δεν περιμένω να τα πάει ιδιαίτερα καλά, ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθώ να το αναβαθμίζω για αυτό το λόγο... Δεν ξέρω αν μπορώ να αποφύγω τα MS windows (είμαι σε ubuntu χρόνια τώρα) αλλά φοβάμαι ότι ειναι η μόνη επιλογή που έχω, μιας και δεν υπάρχει daw της προκοπής για linux (ναι, το ξέρω ότι παίζεις σε linux, θαυμάζω το κουράγιο σου!)

--- Τέλος παράθεσης ---

Φιλε συν-unixa @Fourier , Εχεις δοκιμάσει ubuntu studio? είναι by default low latency, επίσης στο doc του Ardour5 (κορυφαίο DAW) , λεει τι πρεπει να πειράξεις στα /etc/* ωστε να έχεις RT απόδοση (δεν τα έχω φρέσκα), και εγω με laptop παιζω δυστυχώς.
IMHO, μετα το linux το επόμενο στάδιο είναι το MAC. Αν είχα χώρο θα έπαιρνα.

Οσο για μένα, δεν είμαι linuxas (αν και στο σπίτι δουλεύω αναγκαστικά), FreeBSD-άς είμαι :)

σου ευχομαι καλές ηχογραφήσεις και χαμηλό latency ότι και αν αποφασίσεις να πάρεις!

Fourier:
Ναι γνωρίζω για το studio και το ardour, αλλά, τι να σου πω, δεν μου γεμίζουν το μάτι. Από την άλλη, δεν τα έχω τσεκάρει στην πράξη, και το πιο πιθανό είναι να είναι το πρώτο που θα κάνω αν υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να αποφύγω τα windows...

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!

panixgr:

--- Παράθεση από: Fourier στις 03/06/20, 07:38 ---Ναι γνωρίζω για το studio και το ardour, αλλά, τι να σου πω, δεν μου γεμίζουν το μάτι. Από την άλλη, δεν τα έχω τσεκάρει στην πράξη, και το πιο πιθανό είναι να είναι το πρώτο που θα κάνω αν υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να αποφύγω τα windows...

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!

--- Τέλος παράθεσης ---

δεν πιστεύω να χρησιμοποιείς audacity??? ardour >>>>>>>>>>>>>>>>>>> audacity  by a mile....  :)

https://www.slant.co/topics/6067/~daws-for-linux

παιξε λιγο με ardour , jack και το audio interface που θα πάρεις, και θα δεις οτι τελικά ειναι μια χαρα, και εγω δεν είμαι τόσο μαζόχας όσο φαίνομαι χαχαχαχα!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View