Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Unknown Artist

Σελίδες: [1] 2
1
Καλησπέρα σε όλους,

ένας φίλος μου σκηνοθέτησε την παρακάτω ταινία μικρού μήκους. Κάθε σχόλιο είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο!

Η ταινία
https://www.youtube.com/watch?v=fFjEO88d-k0

2
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του kithara :) Long time no see


Η παρακάτω ιστοσελίδα έχει μια διαρκώς αυξανόμενη συλλογή από ελληνικά τραγούδια με στίχους και συγχορδίες, για όσους θέλουν να μάθουν πώς παίζεται κάποιο κομμάτι ή/και ποια ακόρντα το απαρτίζουν. Τα μέλη μπορούν να ψηφίζουν τα ακόρντα που θεωρούν ότι ισχύουν για κάθε θέση σε κάθε τραγούδι, ώστε να διαμορφώνεται έτσι η καλύτερη δυνατή έκδοση σχετικά με τον τρόπο που παίζεται το κάθε κομμάτι.

Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να τη δείτε στο www.accorda.info.


Cheers!  :beer

3
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μια νέα ιστοσελίδα η οποία ασχολείται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά με την προβολή καθηγητών/τριών που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορεί να αφορούν οτιδήποτε, από μαθήματα δημοτικού μέχρι μαθήματα kick-boxing, οπότε αφορά και όσους από εδώ κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στη θεωρία της μουσικής ή σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο.

Η ιστοσελίδα λέγεται www.aristeuein.gr και με κάθε εγγραφή το μέλος-καθηγητής έχει την δική του προσωπική σελίδα όπου μπορεί να παρουσιάζει τις υπηρεσίες του, να παραθέτουν σχόλια γι αυτόν και να απαντάει σε αυτά, να επικοινωνούν από εκεί απ'ευθείας μαζί του και γενικά να χρησιμοποιεί το link για την προσωπική διαφήμισή του.

Η σημαντικότερη λειτουργία του site είναι ο τρόπος αναζήτησης, που γίνεται από την αρχική σελίδα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που θέτονται. Έτσι ο επισκέπτης δε χάνεται μέσα σε εκατοντάδες αγγελίες, επιλέγει τα κριτήριά του και του παρουσιάζονται μόνο οι καθηγητές που τον εξυπηρετούν σε αυτά που διάλεξε (περιοχή, μάθημα, ηλικία κτλ). Έπειτα μπορεί να διαβάζει το προφίλ του καθενός και να έρθει σε επικοινωνία με όποιον θέλει.

Η δημοσίευση του προφίλ έχει ένα μικρό κόστος και διαρκεί για ένα χρόνο. Υπάρχουν και επιπλέον υπηρεσίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθηγητής, όπως η ανάδειξή του ως προτεινόμενος ή η παροχή σε αυτόν χώρου για να ανεβάζει τις σημειώσεις του και να δίνει πρόσβαση σε συγκεκριμένα επιλεγμένα μέλη-μαθητές ώστε να τις κατεβάζουν.

Πόσταρα εδώ το θέμα καθώς ίσως ενδιαφέρει και όσους ξεκινάνε τώρα και ίσως ψάχνουν για δάσκαλο για ιδιαίτερα. Αν θεωρείτε ότι δεν είναι σχετικό γι αυτή την κατηγορία ας το αλλάξετε.

Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας σχετικά με την ιστοσελίδα!

4
Καλησπέρα,

είχα ακούσει στο ραδιόφωνο ένα τραγούδι ξένο που ήταν ίδιο στα couple με το "Δε χωράς πουθενά" από τις Τρύπες. Ξέρω ότι δε δίνω αρκετά στοιχεία, αλλά έχει κανείς καμιά ιδέα; Δεν ήταν το ίδιο κομμάτι, μου φάνηκε περισσότερο σαν να το κλέψαν/επηρεάστηκαν (πολύ) από εκεί...

Η μπασογραμμή τουλάχιστον ήταν ολόιδια!

5
Θα ξεκινήσω να παίζω σε ένα μαγαζάκι με άλλο ένα παιδί, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ κάτι τέτοιο και έχω κάποιες απορίες που με αγχώνουν όσον αφορά το ακουστικό αποτέλεσμα.
Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, θα παίζουμε με δύο ακουστικές, ούτε μικρόφωνα, ούτε ενισχυτές, ούτε καλώδια τίποτα. Παιδιά βγαίνει έτσι πρόγραμμα; Δηλαδή ακόμα και στο Κλάξον που είναι τρύπα έχουν μίκτη και ενισχυτές/μικρόφωνα... δεν είναι και μεγάλο το μαγαζί αλλά δεν ξερω τί ακουστική θα έχει, θα ακουγόμαστε; Θα ακούγονται τα αρπίσματα; Μήπως θα πρέπει να παίζουμε δυνατά για να ακουγόμαστε με αποτέλεσμα να ακουγόμαστε άγαρμπα;

Για πείτε οι μυημένοι please.... Παλεύεται, βγαίνει; Μήπως να τον πιέσουμε να βάλουμε και ενισχυτές ή μικρόφωνα;
Αν βγαίνει με δύο ακουστικές είναι καλύτερα, γιατί μετά θα πρέπει να βρούμε εξοπλισμό, αλλά πείτε την αλήθεια κι ας πονάει...  :-\

6
...όταν σολάρω και τη χρησιμοποιώ!
 Μιλάω για ακουστική κιθάρα με 10άρες χορδές. Δεν μου αρέσει καθόλου ο ήχος της και σκέφτομαι μήπως βάλω ή 11άρα E καντίνι μόνο ή καμμιά από τις άλλες κουρδισμένη ανάλογα... Το έχει δοκιμάσει κανείς σας; Γιατί τουλάχιστον για τον ήχο, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα αρκετοί κιθαρίστες που έχω ρωτήσει... Είναι λεπτή και σε δυνατά σόλο "σπάει" στην πένα, ακούγεται περισσότερο θόρυβος παρά ήχος...

7
Καλησπέρεεεες  ;)
Προσπαθώ να βγάλω το σόλακι σε όλο το μήκος του τραγουδιού, και δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω τί ακριβώς παίζει πίσω από τον στίχο "με νανουρίζει μια στριμμένη μελωδία"! Το έχει βγάλει(ή μπορεί να βοηθήσει) κανένας; Ορίστε άσκηση για τα αυτιά σας!  :)

8
Καλησπέρα...  ;)
Έχω αγοράσει πρόσφατα laptop, και θέλω να το χρησιμοποιώ για ηχογραφήσεις...
Πέρασα το Cubase SX2 που χρησιμοποιώ και στον desktop υπολογιστή μου, ωστόσο, προσπαθώντας να ηχογραφήσω με line-in, η ηχογράφηση συνεχίζει να γίνεται από το ενσωματωμένο μικρόφωνο του laptop και όχι από το Line-in! Επίσης, αν mute-άρω το μικρόφωνο, μετά την ηχογράφηση αναπαράγεται (και μετά το normalize) μόνο θόρυβος...

Software πρόβλημα δεν πρέπει να υπάρχει, γιατί όταν συνδέω το jack στο Line-in, το Line-in εμφανίζεται στο μενού επιλογών της κάρτας ήχου μου και επιλέγεται σαν default device, άρα το αναγνωρίζει.
Επίσης δεν έχω κάνει καμμιά ρύθμιση στο Cubase, καθώς στο desktop δεν υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα με την Creative audigy 2, και δεν ξέρω και πολλά πράγματα... συγκεκριμένα μόλις το εγκατέστησα και το δοκίμασα (είχα βάλει το Cubase 4 και μου παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα- πάλι χωρίς καμμία ρύθμιση).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορεί να γίνει μέσω του Cubase ώστε να επιλεγεί το Line in ή το Mic in σαν recording input και οχι το ενσωματωμενο μικροφωνο του υπολογιστή.

Tο λαπτοπ ειναι ενα Acer Aspire 5920G με καρτα ηχου την Realtek High Definition Audio.

9
Είχα βάλει κωδικό σε ένα αρχείο Word και τώρα για κάποιο λόγο δεν μπορώ να το ανοίξω, δεν είναι λέει έγκυρος ο κωδικός.
Μπορώ με κάποιον άλλο τρόπο να το ανοίξω;

10
Τώρα τελευταία νομίζω βολεύομαι καλύτερα περίπου σε Em με Gm, τουλάχιστον για μινόρε τόνους. Βασικά τί γίνεται: Όταν τραγουδάω σιγανά, με βολεύει πολύ περισσότερο να τραγουδάω σε Em, Gm, C, ενώ π.χ. από Am δυσκολεύομαι. Αν τραγουδάω δυνατά πιάνω τον τόνο του Am και δεν μπορώ να πω από C με τίποτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κάποιος φίλος μου είχε πει ότι αν μπορείς να τραγουδήσεις σιγανά σε κάποιον τόνο, τότε μπορείς να το πεις και δυνατά. Λογικό μου ακούγεται γιατί δυναμώνεις μόνο την ένταση της φωνής σου, παίζει ρόλο η τονικότητα; Όταν λέω σιγανά δεν εννοώ ψιθυριστά...
Τί λέτε κι εσείς; Σε ποιον τόνο σας βολεύει να τραγουδάτε; Έχετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα;
Ή μήπως να τα παρατήσω και να πα να παίξω μπάλα;  :P

11
Εχω παρατηρησει οτι κάποιοι χρησιμοποιούν φατσούλες που δεν υπάρχουν στη "δημοσίευση μηνύματος". Πώς γίνεται αυτό?

Προσπάθησα να το ανοίξω στο FAQ αλλα ήταν κλειδωμένο...

12
Αντε είπα να ανεβάσω και γω κάτι...
Ένα σολάκι απ'τα δικά μου που έγραψα σήμερις, για να γιορτάσω μαζί σας τον ένα χρόνο που κλείνω σήμερα σαν επίσημο μέλος του Kithara!!
Δεν κάνω επίδειξη, ε(τί να επιδείξω άλλωστε!  ;D)! Τις γνώμες σας θέλω!
Περιμένω με αγωνία επι/απο-δοκιμασίες με επιχειρήματα...  :)

http://rapidshare.de/files/37089076/unknownartist-solo.mp3.html

Άντε χρόνια μου πολλά και να τα εκατοστίσουμε!   ;)

13
Διασκέδαση / Βγάλτε το άχτι σας!
« στις: 13/10/06, 01:06 »
http://www.planetdan.net/pics/misc/georgie.htm

Δώστε του να καταλάβει...  ;D

14
Κλέουσα ιτιά
γιατί δεν κλαις άλλο πια;
και μ'είχες μάθει να κοιμάμαι
στο δικό σου μαύρο πέπλο καταχνιάς;
Κλέουσα ιτιά
γιατί μου παίρνεις τη σκιά;
πού θα πηγαίνω τώρα που
δε θα'χω να κρυφτώ πουθενά;

Δικά μου δάκρυα δεν μπορώ να δημιουργήσω
τόσα χρόνια έκλαιγες εσύ για μένα
Όνειρα σε άψυχο κορμό δεν μπορώ να σκαλίσω
και να μένουν μες στον ήλιο εκτεθειμένα

Κλέουσα ιτιά
γιατί δεν κλαις άλλο πια;
σε ξεριζώσαν δεν τους άρεσε
η άγρια ομορφιά σου;
Κλέουσα ιτιά
γιατί σε νιώθω κοντά;
το βαρύ σου φορτίο
είναι η κληρονομιά σου;

15
Εγώ συνήθως ηχογραφώ την ιδέα, μετά αφού το δουλέψω αρκετά στο μυαλό μου ηχογραφώ πρόχειρα ένα demo, στη συνέχεια βρίσκω τα drums και αφού τα τελειώσω και τα ηχογραφήσω κι αυτά, αρχίζω σιγά-σιγά να περνάω από πάνω τα άλλα όργανα: πρώτα μια πρόχειρη κιθάρα και φωνή για οδηγό, μετά το μπάσο, μετά τη ρυθμική και ό,τι άλλο ρυθμικό, έπειτα γεμίσματα και lead και τέλος τη φωνή κανονικά.
Βαριέμαι αφόρητα όμως να προγραμματίζω drums και αυτό με πάει ποοοολύ πίσω.  :-\

16
Ψάχνω ονόματα από τα τραγούδια που βάζει συνήθως η σειρά "10η Εντολή", εκείνα τα ψυχοπλακωτικά. Πρέπει να είναι ένα συγκεκριμένο συγκρότημα, οπότε αν ξέρει κανείς το όνομα του συγκροτήματος μου φτάνει...

17
Άνθρωπος και ζωή / Η πρώτη φορά...
« στις: 02/09/06, 13:16 »
Πόσο δύσκολο σας είναι να δοκιμάσετε κάτι για πρώτη φορά; Εγώ έχω τρομερό άγχος στην αρχή, τα κάνω όλα σκατά! Μετά όμως αναισθητοποιούμαι για κάποιο λόγο, ίσως περνάω το στάδιο του ψαρώματος και καταλαβαίνω πως έτσι δουλεύουν τα πράγματα, οπότε συμμετέχω κι εγώ στο παιχνίδι, δε χρειάζεται να προσπαθώ να προσαρμοστώ στους κανόνες του... Δεν νομίζω να είναι ο φόβος του αγνώστου γιατί πάντα, και τη δεύτερη και την τρίτη κτλ. φορά υπάρχει άγχος και νευρικότητα, απλά είσαι πιο αποφασισμένος να το δοκιμάσεις και να ξεπεράσεις τα διλλήματά σου...

18
Διασκέδαση / Μουσικά Ανέκδοτα!
« στις: 17/07/06, 13:19 »
Κάπου κάπου ακούγονται, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην είναι συγκεντρωμένα σε ένα τέτοιο σάιτ!

- Ποιά είναι η χειρότερη ευχή για ένα ντράμερ;
- Κακό χρόνο να'χεις!

- Γιατί οι μπασίστες δεν παίζουν κρυφτό;
- Γιατί κανείς δεν θα τους ψάξει!

19
Βρώμικος κόσμος σταδιακά σαπίζει
Πλήθος ξένων τρομαγμένοι το σκάνε
Αγρότες ντόπιοι με τους άτυχους γελάνε
Τρελοί 'ναι όλοι κι ανάμεσά τους εμείς

Έξω στους δρόμους βιάζουν γυναίκες
Κάτω σε υπόγεια βιάζουνε και άνδρες
Σπάνε στο ξύλο της πόλης τους φυγάδες
Τρελοί 'ναι όλοι κι ανάμεσά τους εμείς

Αδέλφια γίνονται διαθήκης μνηστήρες
Λούζουν τους κόπους μιας ζωής με βιτριόλι
Φθηνό εξιτήριο σου δίνει ένα πιστόλι
Τρελοί 'ναι όλοι κι ανάμεσά τους εμείς

Πορτές ανοίγουν χωρίς κανείς να τις σπρώχνει
Σφυρίζει ο αέρας απ'του παράθυρου το φύλλο
Από το πάτωμα τρίζει ξανά το ξύλο
Τρελοί 'ναι όλοι κι ανάμεσά τους κι εμείς.

21
Νομίζω θα ήταν μια καλή σκέψη η υλοποίηση μιας ξεχωριστής κατηγορίας, όπου θα μπορεί ο καθένας (μέλος και μη) να παραθέτει την αγγελία του, ξεχωριστά από το φόρουμ. Έτσι θα αποφεύγεται η εγγραφή μελών μόνο και μόνο για να βάλουν μια αγγελία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν για λεπτομέρειες μέσω ΠΜ, τηλεφώνου ή e-mail... Οι αγγελίες θα μπορούσε να διαγράφονταν μετά από ένα μήνα, εκτός αν στο μεταξύ αυτός που την έβαλε την ανανέωνε για ακόμα έναν μήνα...

22
Τέσσερεις τοίχοι η ασφυξία με πνίγει
Θέλω να φύγω, να τους ξεφύγω
Να δραπετεύσω, να βγω προς τα έξω
Τους τοίχους αυτούς δεν μπορώ να τους αντέξω

Ακόμα κι αν φύγω τους νιώθω κοντά μου
Τέσσερεις τοίχοι πλακώνουν την καρδιά μου
Γεμίζουν τις σκέψεις μου, θάβουν τα όνειρά μου
Και νιώθω αποκλεισμένος, χάνω τα λογικά μου

Τους τοίχους αυτούς δεν μπορώ να γκρεμίσω
Με αυτούς τους στοίχους προσπαθώ να τους σβήσω
Τα όνειρα ξανάρχονται ξαφνικά στη ζωή μου
Μπερδεύονται μέσα της, χάνω τη λογική μου

Και μένω μόνος μου μέσα στους φόβους μου
Τίποτα πια δε μου μοιάζει αληθινό
Τα πάντα γύρω μου δείχνουνε ψεύτικα
Διέξοδο απ'την τρέλα μου δεν μπόρεσα να βρω.

23
Έχεις βαρεθεί τον κόσμο να λυπάσαι
Ό,τι αγάπησες μικρός σου μαθαίνουν τώρα να φοβάσαι
Έτσι με το πλοίο σου σαλπάρεις στα πελάγη
Μήπως κάποτε βρεις τη δική σου την Ιθάκη

Αχ, της θάλασσας πειρατή
Και της καρδιάς μας κουρσάρε
Πάλευε με του Ποσειδώνα τα νερά
Κι ίσως μια μέρα σαν κι αυτή
Βρεις το δικό σου λιμάνι
που θα σε πάρει στη δική του αγκαλιά

Από μικρό σου μαθαίνανε πως να επιβιώσεις
Πώς θ'ανέβεις πιο ψηλά, τί απάντηση να δώσεις
Όμως εσύ ποτέ σου δεν ήσουνα τσιράκι
Γιατί ζητάς τη λευτεριά κι ας μην την έχεις χάσει

24
Αφορμή για αυτό το θέμα είναι ένα παρόμοιο που μιλούσε για τα όνειρα. Το συγκεκριμένο δεν το άνοιξα για να συζητήσουμε από που προέρχονται τα όνειρα, που οδηγούν και αν καθοδηγούν, αλλά όταν κάποιος δει κάποιο περίεργο όνειρο να το γράφει εδώ! Για να δούμε πού καλπάζει η φαντασία σας τα βράδυα... :P

25
H παρακάτω home-made ηχογράφηση αποτελεί την πρώτη μου απόπειρα "καλλιτεχνικής έκφρασης" μέσω Διαδικτύου...

http://rapidshare.de/files/15832121/Apories.mp3.html

Οι στίχοι είναι της trivial (http://forum.kithara.gr/index.php?topic=27484.0) και αποτέλεσαν την... πηγή έμπνευσής μου.

Ελπίζω να σας αρέσει!

 
 
 

Σελίδες: [1] 2