Ειδικά θέματα > Υγεία

Τενοντίτιδα ;

(1/3) > >>

Archangel:

 Παίδες γεια σας… Έχει κανείς υπ` όψιν κάποιον καλό ορθοπεδικό για θέματα τενοντίτιδας ο οποίος να είναι και οικονομικός;  Δεν έχω ιδέα από τιμές και ειλικρινά δεν γνωρίζω αν γίνεται δουλειά σε δημόσια νοσοκομεία (ΚΑΤ, Ασκληπιείο Βούλας) οπότε είμαι λίγο χαμένος…  Είχα κάτι οχλήσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό που αγνοούσα (κακώς), ωστόσο κάτι η δουλειά στο γραφείο (μόνο Η/Υ), κάτι οι πρόβες και το διάβασμα στο σπίτι, κάτι οι διακοπές (που μάλλον το κολύμπι δεν βοήθησε το πρόβλημα) έφτασα να νιώθω/έχω α) έντονα τραβήγματα που ξεκινούν από τον ώμο και φτάνουν  ως και τον καρπό, β) ανακλαστικές κινήσεις των δαχτύλων όταν τεντώνω τα χέρια σχηματίζοντας γωνίες (όταν προσπαθείς να πάρεις κάτι από τα πίσω καθίσματα ενώ είσαι στη θέση του οδηγού) κλπ…

Γενικότερα το θέμα με τα χέρια είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, οπότε ένα σχετικο άγχος υφισταται...
 
Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη…  :-[
 

Guitar Fan:
η τενοντίδα θέλει ξεκούραση.


να μην κάνεις κινήσεις που σε πονάνε,
ρώτα και έναν φυσιοθεραπευτη

saved:
Θειοοοοοοο
σνιφ σνιφ κλαψ κλαψ

Απόλλων:
Aυτό που περιγράφεις δεν μού ακούγεται σαν τενοντοπάθεια. Μήπως μπορείς να δώσεις πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα, π.χ. τι ακριβώς εννοείς όταν λες "τράβηγμα" και "ανακλαστικές κινήσεις", αν είναι και στα δύο άνω άκρα ή μόνο στο ένα, πότε συμβαίνουν κλπ;

talfarlow:
Γειά σου φίλε μου.

Καταρχάς γιατρός δεν είμαι, αλλά θα σου πω μερικά πράγματα γιατί έχω περάσει πάρα πολύ άσχημες στιγμές, όπως ας πούμε πρησμένη παλάμη , αφόρητος πόνος σε σημείο να μην κοιμάμαι τα βράδια, μουδιάσματα κλπ.Στην κατάσταση που περιγράφεις ότι είσαι θα σε συμβούλευα καταρχήν να ξεχάσεις την κιθάρα τουλάχιστον για ένα μήνα...

Όταν θα έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα συμπτώματα ξαναπιάστην αλλά...Θα πρέπει να αλλάξεις εντελώς τον τρόπο που βλέπεις το όργανο.
Θα ξεκινάς πάντα με μερικά τραβήγματα των χεριών και των δακτύλων για να αυξηθεί βαθμιαία η ροή του αίματος στα χέρια και να "ζεσταθούν" οι τένοντες.Κάνοντας την ερευνά σου θα βρεις άπειρες πληροφορίες στο διαδίκτυο.
Θα επιβάλεις στον εαυτό σου τουλάχιστον μια ώρα ζέσταμα αργό...πολύ αργό, με συχνά διαλείμματα ανά 10 -15 λεπτά.Αν χρειαστεί και παραπάνω.
Έπειτα θα προσέξεις αυστηρά την στάση του σώματος σου όταν παίζεις.Ακόμα και το πως κάθεσαι.Πολύ μέσα ή πιο έξω στην καρέκλα.Θα πρέπει να φέρεις πιο ψηλά το όργανο αλλά χωρίς σκύψιμο.Η πλάτη όσο πιο ίσια γίνεται.Πατώντας ας πούμε σε ένα υποπόδιο.Όταν παλεύεις να βγάλεις κάτι τεχνικά δύσκολο δεν θα πρέπει να σφίγγεσαι καθόλου και όταν σου συμβαίνει να σταματάς το παίξιμο αμέσως.Μόνο-ΜΟΝΟ-αργά...
Θα μελετήσεις ξεχωριστά economy picking στο δεξί σου χέρι.Κάτι που με βοήθησε εμένα προσωπικά ήταν να μεγαλώσω την γωνία του λαιμού της κιθάρας σε σχέση με το σώμα μου.Την έφερα λίγο πιο μακρυά δηλαδή.Αυτό μου έδωσε μεγαλύτερα ανοίγματα αλλά και πιο ξεκούραστο παίξιμο και στα δυο χέρια, χωρίς πόνο!
Τελευταίο και πιο σημαντικό απ'όλα.Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι ή να στεναχωριέσαι, αλλά να εφαρμόζεις πιστά όλα τα παραπάνω έτσι ώστε να παίζεις όσο το δυνατόν πιο φυσικά.Η στεναχώρια ή το άγχος επιδεινώνουν την τενοντίτιδα.

Φρόντισε να τρέφεσαι σωστά και να παίρνεις όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ένα σώμα.Ξέρω ακούγεται άσχετο αλλά αν την ψάξεις θα δεις ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας

Είχα χρόνια έντονο πρόβλημα τενοντίτιδας στον αντίχειρα, επειδή δεν πρόσεχα ποτέ τίποτα από τα παραπάνω και τα έπαιρνα για πλάκα.Όταν την πάτησα όμως από το πολύ και ανεγκέφαλο χώσιμο κατάλαβα ότι όντως όλοι οι "μεγάλοι" παίκτες που μιλούν για ζέσταμα και σωστή στάση του σώματος δεν τα έλεγαν απλά για να γεμίσουν με χρόνο τα μαθήματα τους.Μετά από πολύ επιμονή μπορώ να σου πω ότι τα συμπτώματα μου έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 80%.
Ποσοστό υπερβολικό και μπορώ να σου πω ότι δεν ήλπιζα καν ότι θα βελτιωνόμουν ούτε στο 20%. Πλέον μπορώ να παίζω άπειρες ώρες χωρίς πόνο απλώς ενοχλήσεις που δημιουργούνται όμως όταν δεν έχω υπομονή για σωστό παίξιμο.

Το αν θα σταματήσει να υπάρχει το πρόβλημα μας δεν ξέρω να στο απαντήσω.Μπορώ όμως να σου εγγυηθώ ότι αρχικά με ασκήσεις που βρήκα μόνος μου και έπειτα βλέποντας ξανά το όργανο με άλλο μάτι είχα φοβερά αποτελέσματα.Πήγαινε και σε έναν γιατρό απλά πρόσεχε μην μπλέξεις σε καταστάσεις περίεργες.
Ξεκίνα με συντηρητική αγωγή-ξεκούραση και βλέπεις.

Και μια ερώτηση.Σε ποιο χέρι έχεις τα συμπτώματα στο χέρι της πένας ή στο χέρι της ταστιέρας?

Για να σου πω κάτι παραπάνω θα χρειαστουν κ'αλλες πληροφορίες όπως:τι είδος μουσικής μελετάς, πόσα κιλά είσαι,τι ύψος έχεις, τι όργανο παίζεις,αν έχεις κάποια άλλα μυοσκελετικά συμπτώματα και σίγουρα θα βοηθούσε πολύ να περιέγραφες τον τρόπο που κρατάς το όργανο αλλά και σε τι κατάσταση είναι το σώμα σου όταν παίζεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View