Ειδικά θέματα > Υγεία

Τενοντίτιδα ;

<< < (2/3) > >>

modfori:
το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να παίζεις και να συμβουλευτείς άμεσα ειδικό . θα σου πρότεινα ορθοπεδικό αθλητίατρο (και όχι κάποιον κλασικό ορθοπαιδικό) διότι αυτοί αντιμετωπίζουν τραυματισμούς και παθήσεις τους είδους αυτού καθημερινά. δυστυχώς δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο να σου προτείνω.

Archangel:
 Πρώτα απ΄όλα παίζω μπάσο και όχι κιθάρα… δεν γνωρίζω αν αλλάζει κάτι αυτό (αν δηλαδή είναι ταχύτερη η ανάρρωση ή περισσότερο χρονοβόρα εξαιτίας της φύσης του οργάνου).  Ειδικότερα όμως:
 
@Guitar Fan : will do that !!
 
@@saved : Ναι ανεψιέ, ξέρω, μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει φέτος…
 
@Απόλλων : Δεν νιώθω πόνο όπως όταν πέφτεις κάτω και χτυπάς ή όταν έχεις κεφαλαλγία.  Όταν λέω τράβηγμα «εννοώ» ότι μπορώ να νιώσω τον μυ (τον τένοντα;) στα χέρια (και τα 2) από τον καρπό ως και τον ώμο ή κάποιες φορές μόνο στην περιοχή του καρπού ή από τον αγκώνα ως και τον καρπό.  Δεν πονάει αλλά βιώνω ξεκάθαρα μια δυσάρεστη αίσθηση σε βαθμό που πρέπει να σταματήσω να χρησιμοποιώ το πληκτρολόγιο ή να παίζω μπάσο.  Πόνο (η καλύτερα έντονη όχληση) βιώνω όταν πχ αναγκάζομαι να κάνω παράξενες κινήσεις (που έκανα ως τώρα κανονικά) όπως α) όταν οδηγώ και με το άλλο χέρι ψαχουλεύω κάτι στο πίσω κάθισμα χωρίς να σταματώ να κοιτώ μπροστά, β) όταν προσπαθώ με το αριστερό χέρι να βρω κάτι στην δεξιά πίσω τσέπη του παντελονιού και γ) όταν βήχω (ή φταρνίζομαι) και νομοτελειακά τραντάζονται τα χέρια…  Μερικές από αυτές τις φορές μια συνέπεια είναι να αρχίσουν τα δάχτυλα να κάνουν μικρές κοφτές κινήσεις (σαν μικρούς σπασμούς) για λίγα δευτερόλεπτα (εξού και ανακλαστικές κινήσεις).
 
@@talfarlow : πολύ σωστά αυτά που λες… ωστόσο δύο προβλήματα.  Πρώτον η δουλειά μου δυστυχώς απαιτεί καθημερινή και πολύωρη χρήση Η/Υ και δεύτερον είναι τόσος λίγος ο ελεύθερος χρόνος που είμαι χαρούμενος αν μπορώ να βρω έστω και 20 λεπτά εντός της ημέρας για πρακτική εξάσκηση… το ωριαίο ζέσταμα (και η αντίστοιχη χαλάρωση) είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί…   όσο για γιατρό είχα επισκεφτεί κάποιον σε ένα ιατρικό κέντρο, μου έδωσε κάποιο μυο-χαλαρωτικό (που δεν βοήθησε και πολύ) και φυσικά αρνήθηκε (ευγενικά) να μου γράψει άδεια…
 
@@modfori : έχεις δίκιο… δεν παίζω και έχω σταματήσει και τα παιχνίδια στο pc στο σπίτι… σχετικά με τον αθλίατρο/φυσιοθεραπευτή τους βρίσκω μέσω ΙΚΑ/παιδί-εοπι-whatever, googlάρω στο internet με περιοχή (ρωτώ για να αποφύγω κομπογιαννίτες)
 

modfori:

--- Παράθεση από: Archangel στις 03/08/16, 16:45 ---
@modfori : έχεις δίκιο… δεν παίζω και έχω σταματήσει και τα παιχνίδια στο pc στο σπίτι… σχετικά με τον αθλίατρο/φυσιοθεραπευτή τους βρίσκω μέσω ΙΚΑ/παιδί-εοπι-whatever, googlάρω στο internet με περιοχή (ρωτώ για να αποφύγω κομπογιαννίτες)

--- Τέλος παράθεσης ---

δυστυχώς δεν έχω ιδέα αδερφέ  . πάντως και μέσω google δεν είναι κακή ιδέα , ειδικά τελευταία (τώρα το ανακάλυψα) υπάρχουν και σάιτ με κριτικές των γιατρών οπότε έχεις μία ιδέα

Απόλλων:
Kατ' αρχήν τένοντας που να εκτείνεται από τον ώμο μέχρι τον καρπό δεν υπάρχει. Υποψιάζομαι ότι αυτή η αίσθηση που νιώθεις έχει σχέση με κάποιο νεύρο. Αυτό θα εξηγούσε την έκταση των συμπτωμάτων και το γεγονός ότι όταν φταρνίζεσαι (οπότε και συσπώνται στιγμιαία όλοι οι μύες γύρω από το λαιμό και τους ώμους) ο πόνος επιδεινώνεται και έχεις σπασμούς στα δάχτυλα. Επίσης εξηγεί τον πόνο που εμφανίζεται όταν τεντώνεις το χέρι σου προς τα πίσω ή σε άλλες θέσεις (αυτό λέγεται adverse neural tension στα Αγγλικά), φαινόμενο το οποίο δεν συμβαδίζει με κανενός είδους τενοντίτιδα, αλλά ίσως και το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι και στα δύο χέρια, σε αντίθεση με την συνηθισμένη τενοντίτιδα που απασχολεί τους κιθαρίστες (ή μπασίστες στην περίπτωσή σου) και η οποία τείνει να είναι μονόπλευρη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε το πρόβλημα ίσως να έχει σχέση περισσότερο με τη δουλειά σου (στάση του σώματος, θέση των χεριών, κλπ) και κατ' ουσίαν λιγότερο με υπέρχρηση που συνήθως προκαλεί τις τενοντίτιδες, ειδικά αφού όπως λες δεν παίζεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Βέβαια είναι δύσκολο να γίνει διάγνωση μέσω μιας διαδικτυακής συζήτησης. Θα ήταν καλό να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για μια πιο αναλυτική εξέταση.

talfarlow:
Εφόσον δεν παίζεις ούτε 20 λεπτά την μέρα σίγουρα το πρόβλημα σου δεν έχει να κάνει με το όργανο.
Οπότε καλά ξεμπερδέματα με τους γιατρούς.
Κοίτα να αλλάξεις κάποια πράγματα στην καθημερινότητα σου που επιβαρύνουν την κατάσταση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View