Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - bluechild

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 21
1
Ναι μωρέ ... τί να πουν κι οι Rolling Stones ; Εδώ ... ας γράψουμε κανά έντεχνο ;D

2
@Anaximandros : Δε συμφωνώ με αυτό που λες απόλυτα. Δεν υπάρχει "φωνητοκεντρικό" τραγούδι. Οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για όλα τα όργανα ισχύουν και για τη φωνή, γιατί κι αυτή είναι ένα όργανο, που απλώς εκτός από τη μελωδία έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει και κάποια επιπλέον πληροφορία. Όση σημασία δώσεις στην ανάπτυξη των φωνητικών και στην "ενσωμάτωσή" τους με το ορχηστρικό μέρος, τόσο λιγότερο "φωνητοκεντρικό" είναι το τραγούδι με την έννοια που το λες εσύ :) Αν το αμελήσεις ως εργασία δευτερεύουσας σημασίας τότε το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς πιο πρόχειρο. Αυτή είναι η άποψή μου.

3
Κάπως σχετικό το σημερινό xkcd : http://xkcd.com/610/ ;D

4
Φίλε KgSoloman5000, η λογική μου είναι σαφής και δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά ένδειξη ότι η λέξη "εθελοντισμός" δεν είναι ταυτόσημη της λέξης "ορθός", όπως την ερμηνεύουν άκριτα πολλοί. Ας μη φτάσουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που βασιλεύει το πολιτικά ορθό που μας επιβάλλουν. Τα περί ιδεολογημάτων και ωχαδελφισμού τα θεωρώ ατυχή και όχι δείγματα αλαζονείας.

5
Το πρώτο απόσπασμά σου δεν έχει καμία σχέση με το ερώτημά μου :) Και για να σου απαντήσω, ναι πιστεύω ότι θα υπήρχαν και περισσότερες θέσεις εργασίας.

6
argentina είσαι σίγουρη ότι ο εθελοντής προάγει την ποιότητα ζωής κάποιων, χωρίς να υποβιβάζει την ποιότητα ζωής άλλων ; Τί έχεις να πεις για παράδειγμα για την ποιότητα ζωής πολλών άνεργων κοινωνικών λειτουργών ; Προάγεται αυτή όταν εσύ κι εγώ κάνουμε τη δουλειά τους δωρεάν ;

7
Λογικά έχει έναν ενσωματωμένο A-D converter που ψηφιοποιεί το σήμα της κιθάρας στην αρχή της αλυσίδας και υλοποιεί κάποιο protocol stack βασισμένο στο ethernet (είμαι περίεργος) που επιτρέπει για παράδειγμα εσύ να βρίσκεσαι σπίτι σου με την κιθάρα σου, ο ενισχυτής να είναι στην Ιταλία και να παίζεις με σχεδόν μηδενική καθυστέρηση. Arg0 δεν είμαι σίγουρος πώς ακριβώς δουλεύει και βιάζομαι αυτή τη στιγμή, αλλά το ethernet ενδείκνυται έναντι του usb για δικτυακές ερφαρμογές (υψηλότερα bitrates, μεγαλύτερες αποστάσεις, καλύτερο integration με τα γνωστά netwrok stacks κλπ). Η κιθάρα με ethernet μπορεί να συνδεθεί απλά σε ένα switch που έχουμε σπίτια μας :)

I like it :) Βλέπω να έρχονται και ενισχυτές web services :D

8
Δεν έχω να προτείνω κάτι πολύ δραστικό, το κομμάτι είναι αυτό που είναι. Σίγουρα καλύτερη παραγωγή (περισσότερη ενέργεια και πιο δεμένα τα όργανα) και ίσως μικρότερη διάρκεια. Είναι ένα όμορφο κομματάκι που κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να διαρκεί όσο διαρκεί :)

9
Το πάντρεμα μουσικής και στίχων δε μου άρεσε τόσο, όπως και η παραγωγή που ακούγεται λίγο "ψόφια". Η σύνθεση απλή και λίγο κλισέ, αλλά με μερικές καλές στιγμές (η αρμονία που δημιουργείται κατά το κιθαριστικό σόλο με τις χρωματικές είναι ευχάριστη διακύμανση). Γενικά όμορφο κομματάκι, αλλά θέλει κάτι παραπάνω για να το ακούσεις και να το ξανακούσεις.

10
Έξυπνη μουσική, ενορχήστρωση και παραγωγή χωρίς πολλές υπερβολές. Θυμίζει έντονα Διάφανα Κρίνα. Ο ελληνικός στίχος δε με τρέλαινε ποτέ με τη rock μουσική (ίσως τραγικές αναμνήσεις από Ατλαντίς περιόδου '98), αλλά πρόκειται για πολύ αξιόλογη προσπάθεια μουσικά.

11
^ Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος. :) Οι δύο μοναδικές διαδικασίες από τις οποίες υπεισέρχεται θόρυβος και παραμόρφωση στις ψηφιακές μορφές ήχου είναι η δειγματοληψία και η κβαντοποίηση του σήματος. Ιδού και η απάντηση, την παρέθεσε προηγουμένως και ο schizm, δε γνωρίζω αν έχεις το τεχνικό υπόβαθρο για να την κατανοήσεις :

Vinyl is better than digital because the analog signal on the vinyl tracks the analog signal exactly, while digital is quantized into steps

PCM encoding (used on CDs and DVD-A) records audio data in a quantized format. Analog formats do not have a measurable time or signal resolution.

Analog encoding still has many measurable and audible faults, potentially including harmonic distortion, noise and intermodulation distortion. These distortions have invariably measured higher than for digital formats, including CD.

PCM can encode time delays to any arbitrarily small length. Time delays of 1us or less - a tiny fraction of the sample rate - are easily achievable. The theoretical minimum delay is 1ns or less. (Proof here)

Signal quantization (ie 16-bit or 24-bit) only results in increased noise in a correct implementation. No distortion is introduced and the noise is of questionable audibility under most listening conditions.

The term "analog", by definition, means that the signal is not and cannot be a perfect reproduction of the original - it is merely an "analogue" of the existing signal, corrupted in the process of encoding.

In short, by any numerical basis, vinyl is not as accurate as competing digital formats.

12
MACMISIAS από όσα γράφεις στο τελευταίο σου post εγώ καταλαβαίνω ότι έχεις πολύ συγκεκριμένη άποψη για την "καλή" μουσική και για τη δημιουργική οδό που πρέπει να ακολουθεί κάποιος που λέγεται καλλιτέχνης. Προφανώς το minimal είναι η εύκολη οδός, ο ρυθμός αποτελεί το φτωχό τριτοξάδερφο της μελωδίας και της αρμονίας και η αναζήτηση του ήχου δεν είναι τέχνη, όπως για παράδειγμα το στοίβαγμα 20 συγχορδιών και 5 μετατροπιών σε ένα κομμάτι. Κατά τη γνώμη μου πάλι, το να φτιάξεις κάτι απλό που είναι πράγματι ωραίο αποτελεί μεγαλύτερο κατόρθωμα από το να ρίχνεις κάθε φορά το βαρύ πυροβολικό στη διαδικασία παραγωγής τέχνης.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό σου ότι ο αναλογικός ήχος υπερτερεί του ψηφιακού (δεν υπάρχει τέτοιο πράμα, όλοι οι ήχοι είναι αναλογικοί), θα πρέπει να πω ότι συμφωνώ, όμως τη μόνη φορά που μπορείς να ακούσεις την ακριβή αναλογική αναπαράσταση είναι τη στιγμή της εκτέλεσης. Από εκεί και πέρα, είτε αναλογικό, είτε ψηφιακό είναι το μέσον στο οποίο καταγράφεται η πληροφορία υπεισέρχονται διάφοροι τεχνικοί περιορισμοί του μέσου και κατά συνέπεια παραμορφώσεις και θόρυβος. Επομένως με τον ισχυρισμό σου, απλά κάνεις ένα λογικό σφάλμα, γιατί προϋποθέτεις ότι η αλλοιωμένη αναπαράσταση που υπάρχει γραμμένη σε ένα βινύλιο είναι το ίδιο σήμα το οποίο βγαίνει από τα ηχεία τη στιγμή της εκτέλεσης.

13
Κάποτε στη Γερμανία, η πλειοψηφία ψήφισε τον Hitler και πιο πριν όλοι πίστευαν ότι ο Ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη. Ας μη συγχέουμε την υποκειμενική γνώμη του καθένα με το πώς έχουν πραγματικά τα πράματα. Ο schizm παρέθεσε νωρίτερα ένα link που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσα τεκμηρίωση των λόγων για τους οποίους δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο συγκεκριμένο δίλλημα.

14
Νομίζω ότι είναι μια ιδέα που έχει περάσει από το μυαλό αρκετών :) Παίζοντας με το αγαπημένο σου setup (κιθάρα, εφέ, ενισχυτές, χώρος, μέθοδος ηχογράφησης, κλπ) τη νότα Λα από τη στιγμή t_0 που υπάρχει απόλυτη ησυχία έως της στιγμή t_final που η νότα έχει εξασθενίσει πλήρως και υπάρχει πάλι απόλυτη ησυχία, για κάθε ενδιάμεση χρονική στιγμή ο ήχος έχει ένα συγκεκριμένο φασματικό περιεχόμενο. Και πάλι : για μία νότα, το φασματικό περιεχόμενο είναι συνάρτηση του χρόνου. Οπότε προκειμένου να συμπεριλάβεις και τα επιπλέον χαρακτηριστικά (attack, decay, sustain, κλπ) που αναφέρει κάποιος φίλος παραπάνω δεν αρκεί να αναλύσεις και να αναπαράγεις φασματικά μία νότα σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί το αποτέλεσμα που θα πάρει δε θα μεταβάλλεται με το χρόνο όπως μεταβάλλεται κατά την πραγματική χρήση του οργάνου. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να μοντελοποιήσεις τις μεταβολές του φασματικού περιεχομένου μίας νότας σε συνάρτηση με το χρόνο, με κάποιο βαθμό τυχαιότητας. Πώς ; Πολλά samples για κάθε νότα, καθορισμός συνόλου παραμέτρων για τον προσδιορισμό διακυμάνσεων στον ήχο (attack, sustain, κλπ), καθορισμός πεδίων τιμών για κάθε παράμετρο.

Τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη ενός ερασιτέχνη και όχι τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις ;D

15
Ευχαριστώ φίλε μου.

16
Καλημέρα παιδιά, ψάχνω να βρω από πού μπορώ να αγοράσω το εν λόγω πετάλι στην Ελλάδα και δεν έχω βρει κάποια επίσημη αντιπροσωπεία. Κάπου διάβασα ότι το πουλούσε στο Zozef αλλά τηλεφώνησα και μου είπανε ότι ούτε την αντιπροσωπεία έχουνε και ούτε έχουνε παραλάβει το πετάλι εδώ και 1 χρόνο. Γνωρίζει κάποιος περισσότερα για το θέμα ; Σε περίπτωση που το αγοράσω από Γερμανία υπάρχει κίνδυνος να μου το κρατήσουν στο τελωνείο και τί επιπλέον θα πληρώσω εκτός της τιμής που αναγράφεται στα sites ; Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε πληροφορία.

17
Ωραίο ρε free, αλλά πότε θα μας παίξεις και κάτι πιο groovy να κουνήσουμε τα κωλαράκια μας ; ;D

18
Όμορφο άκουσμα, λιτό και απέριττο. Εγώ μάλλον θα έκοβα το ορχηστρικό μέρος στο τέλος και θα πρόσθετα μια γυναικεία δεύτερη φωνή σε σημεία :)

19
Αναμφισβήτητα τα κομμάτια σου είναι πολύ ενδιαφέροντα.  Αυτό που θα ήθελα είναι να ακούσω και μια παραγωγή σου με περισσότερα @@ :) Εννοώντας να ξεφύγεις από την πολύ καθαρή παραγωγή, τον στυλιζαρισμένο ήχο, την άψογη τεχνική και να τα "χώσεις" λίγο πιο προκλητικά/κλισέ χωρίς να ντρέπεσαι γι αυτό ;D

20
Άνθρωπος και ζωή / Απ: ΑΠΙΣΤΙΑ
« στις: 21/02/09, 01:34 »
Δε θεωρώ ότι έκανες απαραίτητα κάτι κακό, αλλά είναι τέτοια η δύναμη του εγωισμού μας που η ροή αντικειμένων μέσα από τρύπες έχει συνδεθεί άμεσα με τελείως διαφορετικά πράγματα όπως η "αγάπη" ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Όπως και να έχει πιστεύω ότι εδώ θα δεις αν ο άλλος σε αγαπάει, η αν ψάχνει κάποιον για να τον "αγαπάει" και να είναι το defacto στήριγμά του. Καληνύχτα και καλή τύχη.

21
Το θέμα είναι να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις. Αν θέλεις να παίξεις ακουστική, παίξε ακουστική γιατί αλλιώς μπορεί να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Στην πορεία βλέπεις.

22
Μετά από αρκετές ακροάσεις, πιστεύω ότι ο δίσκος πάσχει από το ίδιο που έπασχαν και τα UYI. Και δεν εννοώ overproduction, αυτά είναι χαζομαρούλες που αναπαράγονται από στόμα σε στόμα, εκτός κι αν όλοι είμαστε τόσο ειδικοί στην παραγωγή πλέον ;D Αντί να χρησιμοποιήσει τα 7-8 καλά τραγούδια και να φτιάξει ένα δίσκο "in your face" όπως ταιριάζει στους gnr, βάζει 14 τραγούδια και το κάνει μελόδραμα. Το Scrapped είναι το αγαπημένο μου, πιστεύω ότι θα μπορούσε πολύ άνετα να ταιριάξει κάπου μέσα στο AFD.

Some may convince you
no one can break through.
You know you're better
than the lies that they tell you !

;D

23
Μου αρέσει το grunge, άλλωστε μεγάλωσα με αυτό, αλλά μόνο εγώ είμαι που νομίζω ότι με τον τρόπο του και αυτό ήταν poser ; ;D Και ποιός είπε ότι οι gnr ήταν poser ;

24
Λοιπά / Απ: ΙΕΚ->ΤΕΙ->ΑΕΙ
« στις: 18/01/09, 15:32 »
Μπορείς πάντα να δώσεις πανελλαδικές ή κάνω λάθος ;

25
Αυτό είναι που λένε "αγγελικό παίξιμο" ;D

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 21