Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Rosstrobon

Σελίδες: [1] 2 3
1
Όλοι μας εδώ μέσα ως κιθαρίστες(αλλά και μουσικοί άλλων οργάνων) είχαμε,έχουμε,ή θα έχουμε συμμετοχή σε ένα συγκρότημα.Μιλάω για συγκροτήματα που έχουν ως στόχο κυρίως να γράψουν δικιά τους μουσική στο εκάστοτε είδος που τους ενδιαφέρει και όχι να παίζουν μόνο και μόνο διασκευές.Γενικά νομίζω πως οι περισσότερες μπάντες που δημιουργούνται έχουν μακροπρόθεσμα τον στόχο της συγγραφής μουσικής.Η μπάντα αυτή έχει και τον στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί(πχ live,ηχογραφήσεις,άλμπουμ,κλπ κλπ).Από εκεί και πέρα όμως ποια είναι η καλύτερη κατεύθυνση θεωρητικά για μια τέτοια μπάντα,που θέλει να έχει δικό της υλικό;

Για να το εξηγήσω.Θα πρέπει η μπάντα να επικεντρωθεί καθαρά στο δικό της υλικό και να προχωρήσει σε live με αυτό και μόνο,να έχει ένα μίγμα ισόποσων δικών της κομματιών και διασκευών,να παίζει πολλές διασκευές και λίγα δικά της;

Η σκέψη μου για να ανοίξω αυτό το θέμα άρχισε ως εξής.Εδώ και καιρό μιλάω με αρκετούς ανθρώπους που ασχολούνται με την μουσική είτε σαν ένθερμοι ακροατές και είτε ως μουσικοί είτε στο σπίτι τους είτε και σε κάποια μπάντα.Από αρκετούς άκουσα την άποψη του ότι για να γίνει γνωστή μια μπάντα πρέπει ξεκάθαρα στα live της να παίζει δικό της υλικό ώστε να πηγαίνει ο κόσμος να τους ακούσει για κάτι δικό τους και να χτίσει σιγά σιγά έναν αριθμό από fans που θα ακούνε την μπάντα.

Από άλλους άκουσα ότι πρέπει μια μπάντα να έχει αρκετές διασκευές γιατί ο κόσμος που θα πάει πχ να πιει την μπύρα του θα θέλει να ακούσει και κάτι γνωστό και όχι μόνο θεωρητικά άγνωστα κομμάτια της μπάντας.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι μια μπάντα αν θέλει να κάνει κάτι με δικό της υλικό πρέπει να δουλεύει και να παίζει κυρίως με αυτά και με πολύ λίγα διαλεχτά covers.

Αυτό το συμπέρασμα το βγάζω καθώς οι περισσότερες έως όλες οι cover μπάντες που ξέρω έχουν ένα κοινό που αποτελείται από φίλους οι οποίοι πηγαίνουν να τους ακούσουν και δεν μαζεύουν κόσμο που θα πάει να τους ακούσει επειδή τους είδε αλλού ή τους έμαθε από κάπου.Αυτό συμβαίνει και με εμένα,δεν θα πάω σε ένα λάιβ μιας μπάντας που δεν ξερω για να ακούσω κυρίως covers,αντίθετα θα πάω να ακούσω μια μπάντα ενός είδους που μου αρέσει η οποία θα έχει δικό της υλικό κυρίως.Αυτό το παρατηρώ και τώρα με μπάντα φίλων οι οποίοι γενικά είναι ένα πολύ ωραίο σύνολο που έχει μια setlist πολλών γνωστών τραγουδιών του είδους τους και ένα δικό τους κομμάτι το οποίο είναι αρκετά καλό και θέλουν στο μέλλον να βάζουν περισσότερα δικά τους.Δηλαδή τα παιδιά πάνε να γράψουν δικιά τους μουσική και το κάνουνε αλλά βάζουν πάρα πολλά covers ώστε να κάνουνε λάιβ.Το αποτέλεσμα στα live είναι το ίδιο.Μόνο φίλοι και γνωστοί της μπάντας.

Οπότε ποια θεωρείται εσείς ότι είναι η καλύτερη κατεύθυνση για μια μπάντα που θέλει να έχει δικό της υλικό και να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται;Και από την πλευρά του ακροατή αλλά και από την πλευρά του μουσικού;

2
Εφέ / Πρόβλημα με modded Cry Baby.
« στις: 28/02/13, 17:00 »
Καταρχάς ένα ευχαριστώ στον Ανδριανό για την βοήθεια.Η τελική του πρόταση ήταν να πάω σε κάποιον ειδικό για να βοηθήσει αυτός,πριν από αυτό όμως θέλω να δω αν μπορώ να κάνω κάτι μόνος.

Το πετάλι λοιπόν  το μοντάρισα πριν από κανένα μήνα.Του άλλαξα αρχικά fasel και μετά tbp mod μαζί με led.Όλα λειτούργησαν τέλεια αρχικά εκτός από το led που κάηκε κατευθείαν χωρίς λόγο.Μάλλον είχε πρόβλημα το ίδιο το Led αφού οι συνδέσεις και η αντίσταση του ήταν σωστές.Το πετάλι ηχητικά δούλεψε άψογα.Από εκεί και πέρα το άφησα στην άκρη χωρίς να το ξαναχρησιμοποιήσω για να αλλάξω το led με ένα καινούργιο.Χθες πήγα και πήρα ένα καινούργιο led Και το έβαλα αφού ξεσύνδεσα το παλιό,χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο στο κύκλωμα.Όταν το έβαλα και το σύνδεσα για να παίξω(με τροφοδοτικό) το πετάλι δεν δούλεψε καθόλου.Το κύκλωμα της κιθάρας περνούσε ανέπαφο ενώ όταν το άνοιγα δεν ακουγόταν τίποτα και το Led περέμενε σβηστό.Ορίστε και οι 2 φώτο της πλακέτας και η μια του διακόπτη.Να υπενθυμίσω ότι το πρόβλημα το παρουσιάσε τώρα και όχι στο πρώτο μοντάρισμα που του έκανα όπου δούλεψε άψογα.Δυστυχώς λόγω απειρίας δεν μπορώ να διακρίνω κάτι πάνω στην πλακέτα που να βραχυκυκλώνει το κύκλωμα.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. :) .Ευχαριστώ.

 

3
Εφέ / Fuzzολογόντας.
« στις: 12/11/12, 15:50 »
Καλησπέρα.

Παίζω με την μπαντα μου μοντέρνο blues-rock.Ψάχνω έναν βρώμικο και γεμάτο fuzzy ήχο.Πχ μου αρέσει ο ήχος των "The Black Keys" όταν χρησιμοποιούν fuzz.Το drive μου το παίρνω από ένα Jam TubeDreamer88 και σε +gain ρύθμιση με gain και tone προς το τέρμα παίρνω έναν ήχο που φέρνει κάπως σε αυτό που έχω στο μυαλό μου.Δηλαδή ο ήχος φέρνει κάπως και σε stoner.Οπότε επειδή δεν έχω ιδέα δεν ξέρω προς τα που να κοιτάξω.Ξέρω ότι πετάλια υπάρχουν πολλά.Οπότε fuzz ή Muff;Πείτε κάποια γνώμη για πετάλια για να ξέρω να πάω να δοκιμάσω κιόλας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά. ;) :)

4
Όπως λέει και ο τίτλος αναφέρομαι στις θήκες κιθάρας που έχουν την επωνυμία του Thomann.Πόσο αξιόπιστες και καλές έιναι;Συγκεκριμένα θέλω να αγοράσω αυτήν, http://www.thomann.de/gr/thomann_doppel_gigbag_egitarre.htm, για 2 κιθάρες δηλαδή και δεν ξέρω ποιότητα κατασκευής,αντοχή,κλπ κλπ.

Εκτός από αυτήν υπάρχει κάποια άλλη θήκη για 2 κιθάρες κάτω από το 80άρι.Στο thomann πάντως βρήκα λίγα πράγματα.

5
Ενισχυτές / Engl Screamer-Πρόβλημα
« στις: 10/06/12, 21:15 »
Λεπόν.

Εκεί που έπαιζα σήμερα με την Fender στον Engl,παρατήρησα πως όσο ανέβαζα το Master Volume,τόσο έβγαζε "τζιτζίκι".Ώσπου έβαλα όλα τα άλλα ρυθμιστικά στο μηδέν και με νεκρό σήμα ανέβεζα το Master Volume και έβγαζε έντονο "τζιτίζικι".Λάμπες δεν έχω αλλάξει ποτέ.Τι μπορεί να φταίει ??? ??? ???

6
Ο τίτλος τα λέει όλα.Ψάχνουμε νέο όπλο για το οπλοστάσιο.

-Την θέλω για κούρδισμα σε D Standard/Drop C.Οπότε θέλουμε να αποφύγουμε Floyd Rose.Αλλά θα προτιμούσα να είχε τρέμολο.
-Η κιθάρα θα χρησιμοποιηθεί για ένα metal(γενικότερα) project που έχω,οπότε θέλω γκαζιάρικους μαγνήτες αλλά και καλά καθαρά.
-Ήδη έχω 2 strat-style guitars,μια Fender Strat και μια Jackson Soloist,οπότε θέλω να αποφύγω πανομοιότυπους σχεδιασμούς.Επίσης δεν με ενδιαφέρουν κιθάρες σε v-style,rr-style...
-Το μπάτζετ φτάνει στα 600-650 ευρώ,βαριά βαριά τα 700.

Η πρώτη λύση που μου είχε έρθει στο μυαλό ήταν μια PRS Custom 24 SE.Ωραίο σχέδιο,όμορφη κιθάρα.Μου άρεσε ο ήχος της και η αίσθηση της.Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι παίζει με Gibson LP Studio,Gibson SG και τα φτηνά μοντέλα της ESP σε LP-Style,SG-Style.

Γενικά αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να σκάσουν προτάσεις για διάφορες κιθάρες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις για να δω τι επιλογές έχω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)
7
Λεπόν.Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω μια ποιοτική λύση για να μπορώ να παίξω με ακουστικά,πχ την νύκτα,ή στο εξοχικό που δεν μπορώ να κουβαλάω ενισχυτή κλπ κλπ και να ηχογραφώ στο Pc .
Με λίγα πράγματα που διάβασα είδα ότι μπορώ να κάνω την δουλειά μου με ένα Pod 2.0 ή μια Tonelab ST.Μιλάω πάντα για προϊόντα που πωλούνται στα μαγαζιά και όχι για αγγελίες που μπορεί να σκάσει ότιδηποτε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το θέμα είναι ότι με αυτά τα 2,ένα εκ των 2 θα αγοράσω φυσικά,θα κάνω την δουλειά που θέλω και θα έχω ικανοποιητικά ηχητικά αποτελέσματα;;;

Πιο πολύ ενδιαφέρομαι πάντως για να μπορώ να το πάρω μαζί μου σε εξοχικό,διακοπές,εκδρομές και να μπορώ να παίζω με ακουστικά.

Οπότε προς τα που πάμε;

8
http://www.facebook.com/photo.php?v=1436904732922

Σόρρυ καταρχάς που είναι στο fb και δεν είναι στο youtube ή κάπου αλλού.Δυστυχώς δεν το είχα το βίντεο στην κατοχή μου.
Θυμήθηκα την ύπαρξη του σήμερα.Είναι από το πρώτο λάιβ της πρώτης μπάντας μου τον Μάιο του 2010.Πάει καιρός από τότε.Είμαι ο τυπάκος αριστερά.Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.Απλά δεν έχω ποτέ ποστάρει κάτι και είπα να το κάνω έστω και έτσι.Το σόλο το παίζω εγώ.Είναι παρμένο και διασκευασμένο από το original με μερικά δικά μου πράγματα.Πλέον δεν παίζουμε μαζί με αυτήν την μπάντα.

Έχει περάσει 1,5 χρόνος βέβαια και το παίξιμο μου θέλω να πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερο και βελτιωμένο από τότε.

Επίσης:
1.Είναι το πρώτο λάιβ που κάνω,το άγχος στο θεό και για αυτό στέκομαι σαν να κατάπια σφουγγαρίστρα. ;D
2.Ναι είμαι 2 μέτρα. ;D ;D
2.Δεν έιμαι "παιδάκι" πλέον στην εμφάνιση. ;D ;D ;D

Όποια παρατήρηση δεκτή φυσικά.Αν και πέρασε καιρός από τότε...

9
Εφέ / TC Electronic Nova Modulator NM-1
« στις: 29/07/11, 14:21 »
Λοιπόν.Έψαχνα προχθές στο Θωμά για ένα chorus για να εμπλουτίσω την πεταλοσυλλογή μου και κοίταζα το TC Corona Chorus,το μάτι μου έπεσε σε αυτό το modulator πετάλι το οποίο συνδυάζει chorus-flanger-phaser-vibrato-tremolo Μαζί με 9 Presets για αποθήκευση.
Η αλήθεια είναι με έψησε πάρα πολύ δεδομένης και της φοβερής ποιότητας της TC Electronics που εκτιμώ αφάνταστα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η ποιότητα των εφέ και ο ήχος του πεταλιού φυσικά.
Αν κάποιος το έχει ή το έχει δοκιμάσει ας μας πει 2-3 λόγια γιατί για τα 250 ευρώ που κοστίζει φαίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία.

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)10
Τώρα που τελείωσα με τις πανελλήνιες και πιάνουν και οι ζέστες ένας καφές/μπύρα είναι ότι πρέπει.Μέρα και ώρα αποφασίζουμε.Εγώ από βδομάδα μπορώ κάθε μέρα.

Ατσαλωθείτε. ;D

11


Tracklist:
1.Regression
2.Overture 1928
3.Strange Déjà Vu
4.Through My Words
5.Fatal Tragedy
6.Beyond This Life
7.Through Her Eyes
8.Home
9.The Dance Of Eternity
10.One Laste Time
11.The Spirit Carries On
12.Finally Free


Αναδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους Progressive και Concept δίσκους που έχουν υπάρξει ποτέ και μάλλον αποτελεί το καλύτερο άλμπουμ στην ιστορία των Theater.Οι Theater με τον Jordan Rudess πλέον στα πλήκτρα και πιο μελωδικοί από άλλες δουλειές τους,συνθέτουν την ιστορία του Nicholas και την αποδίδουν στο κοινό με 12 υπέροχα τραγούδια,άρτια από άποψης στίχων αλλά και μουσικά με πολλά και μεγάλα instrumental κομμάτια που δείχνουν την τεχνική και συνθετική ικανότητα της μπάντας.Οι κιθάρες του Petrucci συνδυάζονται άψογα με τα πλήκτρα και το πιάνο του Rudess προκαλώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.Ότι και να πει κανείς για αυτό το άλμπουμ είναι πραγματικά λίγο.

12


Tracklist:
     01.Enchantment
     02.Hallowed land
     03.The last time
     04.Forever failure
     05.Once solemn
     06.Shadowkings
     07.Elusive cure
     08.Yearn of change
     09.Shades of God
     10.Hands of reason
     11.I see your face
     12.Jaded

Οι Paradise Lost ήδη είχαν χτίσει ένα ισχυρό όνομα στον χώρο του Goth/Doom Metal με το "Icon",το πιο επιτυχημένο μάλλον μέχρι τότε άλμπουμ τους,ώσπου ήρθε η συνέχεια με το "Draconian Times" που ήταν το ίδιο καλή και μάλλον ακόμα καλύτερη.Το "Draconian Times" έφερε τους Άγγλους στο απώγειο της καριέρας τους και τους έκανε μια από τις πιο επιτυχημένες μπάντες των 90's.Το άλμπουμ αρχίζει από το ατμοσφαιρικό "Enchantment" και δεν αφήνει τον ακροατή ούτε σε μια στιγμή να ησυχάσει και να βαρεθεί μέχρι το τελευταίο "Jaded".Ένα από τα άλμπουμ που δεν τα ξεχωρίζεις για λίγα του τραγούδια αλλά μιλάς για ένα απόλυτα ολοκληρωμένα άλμπουμ με 12 διαμαντάκια.Οι Paradise Lost με επιβλητικό ύφος και δυνατό ήχο νομίζω θα αφήσουν ικανοποιημένο κάθε metaller.Όποιος δεν το έχει ακούσει νομίζω πως χάνει αρκετά...

13
Λοιπόν.Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω τροφοδοτικό για πετάλια.Θέλω κάτι καλό που να μην βγάζει θόρυβο και να μην έχουμε γενικότερα προβλήματα αξιοπιστίας.Επίσης επειδή θα χρησιμοποιήσω ένα Pedaltrain 2 να μπορεί να βολευτεί.Νομίζω από κάτω το βάζουν πολλοί.

Από πετάλια έχουμε και λέμε.
BOSS CS2,BOSS DD20 και Jam Tubedreamer88 και θα αγοραστούν ένα wah και μια μεγάλη μούφα(big muff) στα σίγουρα,έπειτα μάλλον ένα germanium fuzz και ένα phaser.Ίσως και φτιάξω κάνα booster ή κάνα tubescreamerοειδές.

Γενικότερα την μεγαλύτερη κατανάλωση την κάνει το dd22 και είναι στα 200mA.Από εκεί και πέρα το cs2 και το jam κυμαίνονται στα 4-6mA.Τα υπόλοιπα νομίζω κάπου εκεί.
Από ότι έχω ακούσει τα ψηφιακά πετάλια όπως το dd20,όταν τροφοδοτούνται από κοινό μετασχηματιστή με άλλα πετάλια βγάζουν θόρυβο,κάτι που εγώ δεν θέλω όπως είναι φυσιολογικό.
Επίσης να τονίσω πως δεν έχω εμπειρία με τροφοδοσία πεταλιών για αυτό ρωτάω πως να κινηθώ.Δηλαδή δεν ξέρω ποια να τροφοδοτήσω μαζί και τα λοιπά...

Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν ένα T-Rex Chameleon που έχω ακούσει τα καλύτερα και φαίνεται πως κάνει για αυτό που το θέλω.Με isolated εξόδους στα 300mA νομίζω πως είμαι καλά.

Τι λέτε;Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

14
Διασκέδαση / Let's play Haxball
« στις: 06/01/11, 18:42 »
http://haxball.appspot.com/index.html

Πολλοί είμαστε φαν του ποδοσφαίρου.Πολλοί με την παρέα μας παίζουμε κιόλας.Άλλοι τόσοι παίζουμε Pro ή Football Manager.Άλλο ένα free παιχνίδι που μπορεί να μας χαρίσει αρκετές ώρες διασκέδασης.

Το Haxball λοιπόν είναι ένα free 2D game για εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους.Παίζεται με τα βελάκια και το X με το οποίο κλωτσάς την μπάλα.Είναι πολύ απλό.Ο καθένας έχει τον δικό του παίχτη και σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου παίζουμε κατά ομάδες.1vs1 και πάει λέγοντας φτάνοντας μέχρι τους 7 παίκτες νομίζω κατά ομάδα.

Φυσικά το περισσότερο γέλιο και ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι όταν παίζουν πολλοί παίκτες.

Πολλές φορές παρουσιάζονται προβλήματα στην σύνδεση με το παιχνίδι που άλλες φορές δεν υπάρχουν.Δηλαδή πολλές φορές μπορεί να μην συνδεθείτε στο room που θέλετε και γενικότερα στο παιχνίδι.

Προτείνω να ξεκινάμε και δικό μας room ως kithara.gr


15
Καλησπέρα συμφορουμίτες και συμπολίτες.

Μιας και οι Αθηναίοι ετοιμάζουν συνάντηση την περίοδο των γιορτών λέω και εγώ να προσπαθήσουμε για κάτι παρόμοιο.

Μέρα δεν ξέρω ακόμα και νομίζω θα βρούμε κάποια που να μας βολεύει όλους.

Πάλι για Καμάρα προτείνω.

Φυσικά και κάθε ιδέα και πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. :)

Άντε να βλέπω συμμετοχές

16
Εφέ / Delay και Echo.Ποια η διαφορά?
« στις: 14/12/10, 23:30 »
Μιλώντας για δυο παρόμοια εφέ τα οποία καθυστερούν τον ήχο αλλά ποια η διαφορά τους?Μιλάμε και για πετάλια πάντα αλλά και γενικότερα.

Ευχαριστώ :)

17
Καλησπέρα,όπως λέει και ο τίτλος ψάχνομαι για αναβάθμιση στην παραπάνω κυρία που δυστυχώς την έχω και κάθεται :(

Βέβαια δεν θα γίνει τώρα αλλά κατά καλοκαίρι μεριά που θα έχω χρόνο και χρήμα.Το θέμα είναι δεν ξέρω τι να αλλάξω.Σίγουρα σκέφτομαι για το Floyd Rose και να βάλω το Original.Έπειτα μαγνήτες και κλειδιά.

Γενικότερα την κιθάρα την θέλω για πιο μέταλ παιξίματα και σε drop d φάση.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη και κάθε παρατήρηση φυσικά γιατί δεν έχω καμία ιδέα για το τι να βάλω και τι να αλλάξω.

Ίσως πειραματιστούμε και με κάνα βάψιμο

18
Kαλησπερα.
 
Σκεφτομαι στο προσεχες μελλον να προχωρησω στην παρακατω αλλαγη μαγνητων.Η κιθαρα τωρα φοραει τους μαμα Seymour Duncan.Πιο συγκεκριμενα μιλαω για τους DiMarzio D-Sonic και Air Norton.Γενικοτερα με αυτην την κιθαρα παιζω Hi Gain αλλα και καθαρα.
 
Οι τωρα μαγνητες με ικανοποιουν,αλλα εχω ακουσει για πολυ καλυτερα αποτελεσματα με τους DiMarzio.
 
 
Αν ρωτησει καποιος για εξοπλισμο.Παιζω με Hi Gain ενισχυτη λαμπατο.

19
Καταστήματα, αγορά / Guitar Avenue Ltd
« στις: 02/09/10, 14:26 »
http://www.guitaravenue.com/electrics.htm#sg


Ξερουμε κατι για το εν λογω καταστημα.Ειναι αξιοπιστο?Θελει ενας φιλος να παρει μια κιθαρα και δεν ξερουμε τι παιζει

20
http://www.thomann.de/gr/hercules_stands_gsp39wb_guitar_wallmount.htm

Ξερει καποιος που μπορω να βρω αυτην την βαση στην Ελλαδα γενικοτερα(μεσω ιντερνετ) ή στην Θεσσαλονικη?


Ευχαριστω.

21
Εφέ / Boss CS-3 mod.Που και πως?
« στις: 16/08/10, 10:43 »
Εχω το συγκεκριμενο πεταλι και ψαχνω για modαρισματακι.Μονος μου δεν θελω να το κανω για να μην το πηδηξω ;D .Bεβαια δεν εχω βρει και κατι συγκεκριμενο.Το θεμα ειναι ομως τωρα που θα το κανω?Δεν βρηκα κατι στο site του Jam.Δεν ρωτησα επισης στον Telegun.

Αν ξερεις καποιος κατι ας βοηθησει.Ευχαριστω... ;) :)

22
Ασχολουμαι 3,5(2 ουσιαστικα) χρονια περιπου με την κιθαρα και εχω ασχοληθει με κιθαρες,ενισχυτες,πεταλια δεν ασχοληθηκα ποτε με το θεμα σετ απ.Δεν μιλαω για καθολου μιλαω για εξειδικευμενα.Χορδες ξερω να αλλαζω σε κιθαρα φυσικα και εχω αλλαξει,μαλιστα την τελευταια φορα και με παρα πολυ καλο αποτελεσμα σε κιθαρα με Floyd Rose.

Αλλα δεν ξερω τιποτα απο εκει και περα.Εννοω ορους οπως το radius ή το action.Eπισης δεν ασχοληθηκα ποτε με το υψος των μαγνητων ή το truss rod...

Συγκεκριμενα η απορια που εχω περισσοτερο απο ολες ειναι το action.Εχω ακουσει για χαμηλο και για υψηλο action.Πχ ακουσα οτι κιθαρες με ψηλο action εχουν αρκετο sustain.Γενικα θελω αν ξερει καποιος να μου τι παιζει με το action.

Αν ξερει καποιος και για το radius...

Ευχαριστω προκαταβολικα :)

23
Οπως λεει και ο τιτλος θελω να μαθω για Fender Stratocaster...

Με τις στρατ εχω εμπειρια.Εχω παιξει αρκετα,οχι με δικη μου βεβαια κιθαρα αλλα με φιλων και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος.Την κιθαρα την θελω καθαρα για rock/hard rock και blues φασεις.Hard Rock οχι τοσο γιατι η Jackson μου με 2 Humbeckers με καλυπτει απολυτα σε φασεις για Hard Rock και πανω αλλα για Rockιες σε στυλ Gallagher και τετοια της εποχης ουτε συζητηση...

Η πρωτη πιθανοτητα ειναι να αγορασω μια Fender Strat,Αμερικανα και παλιο μοντελο σε καλη τιμη απο τον καθηγητη μου,η κιθαρα ειναι αυτη που εχω και την περισσοτερη εμπειρια.Sunburst S-S-S με rosewood μπρατσο.Βεβαια ο καθηγητης μου δεν ειναι σιγουρος αν θα μου την δωσει γιατι θελει να την κρατησει την κιθαρα ενω θελει να παρει αλλη.Την αγαπαει βλεπεται...

Βεβαια εγω κλεινω περισσοτερο σε maple μπρατσα...

Τα λεφτα για να αγορασω την μεταχειρισμενη στρατ τα εχω οπως εχω τα λεφτα για να αγορασω μια μεξικανα ή μια Highway One.Και η απορια μου ειναι η εξης...

Με τις αμερικανες εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος αλλα για τις Μεξικανες και τις Highway Οne δεν εχω εμπειρια και δεν ξερω κατα ποσο ποιοτικα οργανα ειναι...

Απο οτι εχω διαβασει και παλαιοτερα δεν εχουν και μεγαλες διαφορες...Αληθευει?

Με καποια αλλαγη μαγνητων στο μελλον μια Highway ή μια Μεξικανα μπορει να κοιταξει στα ματια μια Αμερικανα?

24
Εφέ / Overdrive/Distortion πεταλι...
« στις: 02/05/10, 00:22 »
Λοιπον.Καταρχας παιζω με εναν Engl Screamer στο σπιτι και στις προβες με λαμπατους γενικοτερα.Με μια Jackson Soloist και μια Fender Stratocaster...Eπειδη ξερω οτι πολλοι θα ρωτουσαν :P


Απο τον Engl οσον αναφορα τα καθαρα του και τα rock και hard rock gain που προσφερει,ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Φοβερο crunch καναλι αλλα οχι τοσο vintage οσο ισως θα χρειαστω.Επισης ενω εχει πολυ gain που φτανει ανετα για πολυ μεταλ φασεις,ειναι πολυ πλαδαρο,οχι τοσο σφιχτο οσο πρεπει για να παιξεις για παραδειγμα heavy metal και thrash...

To πεταλι το θελω για να καλυψω πρωτα απο ολα το vintageιλικι και τις μεταλ φασεις.Ξερω οτι δυσκολα θα βρω κατι αρκετα καλο που να κανει και για τα δυο ειδη που θελω.

Χωρις να εχω ακουσει τιποτα απο πεταλια εκτος απο βιντεο και samples στο youtube,εννοω δεν τα εχω δοκιμασει,εχω βαλει στο ματι τα εξης.Tonebone Plexitube(μεταχειρισμενο γιατι καινουργιο παει πολυ το μαλλι),MSD Telegun,Tonebone Classic,Carl Martin Plexitone

Για το Plexitube και το MSD ξερω οτι ειναι καθαρα distortion αν και το MSD γινεται και overdrive.Επισης ξερω για το Plexitone,ποσο φοβερο πεταλι ειναι.Ιδεα δεν εχω για το Tonebone Classic...

Εχετε καμοια γνωμη?Εχετε να προτεινετε κατι αλλο?

Ευχαριστω :)

25
Εφέ / Ερωτηση για fuzz πεταλι...
« στις: 14/04/10, 17:10 »
Ψαχνωντας αυτον τον καιρο για ενα fuzz ή distortion-fuzz πεταλι και το θελω για να παιξω Gilmour κυριως αλλα νομιζω πως θα χρειαστω και σε Clapton και Gallagher ισως,επεσα επανω στο Red MuCk του Jam

http://www.jampedals.com/index.php?page=red-muck&hl=el_GR

Ψαχνωντας τα πεταλια του Jam επεσα και σε αυτο το Fuzz-Distortion οπως το χαρακτηριζει,ακουσα το sample που εχει με το σολο απο το Comfortably Numb και το γουσταρα πολυ.Νομιζω πως κατι τετοιο ψανχω.Μου αρεσε ο γεματος του ηχος,ο ογκος του...

Βασικα να πω οτι δεν ειχα μεχρι προτεινος καμοια ιδεα για τα fuzz πεταλια.Δεν ειχα σκοπο να παρω καποιο.Φυσικα και μπορω να καταλαβω οταν χρησιμοποιει καποιος ενα fuzz πεταλι αλλα δεν ξερω λεπτομεριες οπως για αλλα πεταλια.Ετσι δεν ξερω και τις διαφορες που εχει ενα fuzz με ενα fuzz-distortion.

Επειτα αφου ειχα δει το Red Mucκ και ψαχνομουν γενικοτερα για fuzz/distorion-fuzz ετσι οταν εψαξα για τα πεταλια που χρησιμοποιουσε ο Gilmour ειδα και το Sovtek Big Muff ρωσικης προελευσης και μαυρου χρωματος.Επειτα κοιτωντας ξανα στο Red MuCk ειδα οτι ειναι βασισμενο στο Original ρωσικο Big Muff και ρωταω εγω.Μιλαμε για το ιδιο πεταλι?

Επειτα αν μπορει καποιος να εξηγησει την διαφορα που εχει ενα fuzz με ενα fuzz-distortion πεταλι.

Επισης αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο που θα με καλυψει στους ηχους που ζηταω...

Ευχαριστω προκαταβολικα :)

Σελίδες: [1] 2 3