Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - bluechild

Σελίδες: [1]
1
Καλημέρα παιδιά, ψάχνω να βρω από πού μπορώ να αγοράσω το εν λόγω πετάλι στην Ελλάδα και δεν έχω βρει κάποια επίσημη αντιπροσωπεία. Κάπου διάβασα ότι το πουλούσε στο Zozef αλλά τηλεφώνησα και μου είπανε ότι ούτε την αντιπροσωπεία έχουνε και ούτε έχουνε παραλάβει το πετάλι εδώ και 1 χρόνο. Γνωρίζει κάποιος περισσότερα για το θέμα ; Σε περίπτωση που το αγοράσω από Γερμανία υπάρχει κίνδυνος να μου το κρατήσουν στο τελωνείο και τί επιπλέον θα πληρώσω εκτός της τιμής που αναγράφεται στα sites ; Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε πληροφορία.

2
      Τώρα τελευταία δε μου μένει και πολύς χρόνος για κιθαρίσματα ( έχουμε μια σχολή να τελειώσουμε :P ). Εν πάσει περιπτώσει, εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ένα ψιλοαυτοσχεδιαστικό κομματάκι που έγραψα πρόσφατα ... Enjoy ( παρά τα λαθάκια ;) ) !

http://users.ntua.gr/el01168/ArpeggioInAminor.mp3

3
http://users.ntua.gr/el01168/901.mp3

   Μια ιδέα μόνο :P Βαριέμαι .... Αργοπεθαίνω .... Κλαψ ....

4
   Ένας χαζοαυτοσχεδιασμός πάνω σε jazz θεματάκι που έγραψα πρόσφατα ... Το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι είμαι άσχετος στην κιθάρα ;)

5
   Καιρό είχα να ανεβάσω κάτι ... Αν και πετσοκομμένο στη μέση, ακούστε. Μαλακά τις ντομάτες ;)

   http://users.ntua.gr/el01168/250105.mp3

6
   Δυο άστρα χορεύουν αγκαλιά
   στον άδειο, άξεστο ουρανό,
   στο μαύρο το βυθό βουτάνε,
   εδώ κι εκεί κι εδώ ρωτάνε
   αν ξέρουν για το φονικό,
   των στίχων τον Τιτανικό.
   "Πείτε μου σας παρακαλώ,
   πού να τον βρω ; Πού να τον βρω ;"
   - "Δικοί μας στίχοι και συνθέσεις,  
   κιθάρα τζιάρ και ντοτ και κο !".

   Το 90% των στίχων εδώ μέσα πάσχει από υπερκουλτουρίαση. Και δεν είναι αυτό το κακό, αλλά οτι γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά όλα μοιάζουν ίδια. Δεν σας λέω μη γράφετε και μη δημοσιεύετε, απλώς βαρέθηκα να διαβάζω το ίδιο "ποιήμα" από 1000 διαφορετικά άτομα με διαφορετικές ωραίες λέξεις, κοσμητικά επίθετα και "εύστοχες" παρομοιώσεις που παραπέμπουν σε σουρεαλιστικές μαγικές εικόνες :P Νισάφι πια ! Κάποιος πρέπει να σας πει οτι "μέτρον άριστον". Όταν γίνεται κατάχρηση της παρομοίωσης (ειδικά απ' όλους) καταντάει γελοίο στο τέλος. Διαβάστε τί γράψατε πριν το στείλετε και αν μοιάζει με όλα τα άλλα που υπάρχουν εδώ σεβαστείτε τον εαυτό σας και μη το στείλετε. Θενκς α λοτ φορ λισ'νιν'.

7
   Μετά από πολύ καιρό ξεπέρασα τη βαρεμ.. εεε... το δημιουργικό τέλμα στο οποίο είχα βρεθεί και έγραψα αυτό το νανούρισμα. Μου το ζήτησε μια φίλη. Τί λετε θα της αρέσει ; Κάτι μου πάει στραβά ακόμα, αλλά πείτε μου ...

   Εδώ : http://users.ntua.gr/el01168/dwdeka.mp3

8
   Χμ... όχι οτι κι οι άλλες δεν έχουν πρόβλημα ;) Ενώ μπορώ να κάνω τις μπάσσες και τις μέσες μου να ακούγονται "γεμάτες", στις ψηλές δεν τα καταφέρνω τόσο καλά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσω τους βάθος ; Να κατευθύνω τον αέρα κάπου ; :-\ Επίσης, τί ασκήσεις μπορώ να κάνω για τις ψηλές ωστε να μου βγαίνουν πιο εύκολα ; Δεν έχω εξασκήσει τη φωνή μου και γι αυτό πιστεύω οτι ίσως μπορώ να κερδίσω λίγα ημιτόνια προς τα πάνω ακόμα, όχι τόσο για να τα χρησιμοποιήσω, αλλά για να τραγουδώ στα τωρινά όρια πιο εύκολα ...

9
   Μπαίνουμε όλοι στο site, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε άλλους μουσικούς με ίδια ενδιαφέροντα με εμάς, κάτι που αν δεν υπήρχε το kithara.gr θα ήταν πολύ δύσκολο για τους περισσότερους. Νομίζω οτι έχουμε μια παρέα η οποία απολαμβάνει την (πολύ μεγάλη) ανοχή όσων κοπιάζουν για να διατηρήσουν αυτό που συμβαίνει εδώ μια κοινότητα με κυρίως μουσικό προσανατολισμό. Αλλιώς υπάρχουν και τα φόρουμ του in.gr αν δεν κάνω λάθος, έτσι ; Κι όμως δεν το συνειδητοποιούμε πάντα οτι είμαστε καλεσμένοι όσων δουλεύουν και πληρώνουν γι αυτό το site. Νομίζουμε οτι το μέρος είναι δικό μας και οτι μετέχουμε στην αιώνια μάχη της μαγκιάς ενάντια στο "καθεστώς" των admins και στην παγκόσμια συνωμοσία που (Ω ! Τί περίεργο !) θέλει να φιμώσει την ανάπτυξη των απόψεών μας γύρω από τις γαστρονομικές και ενδυματολογικές μας προτιμήσεις μέσα σε ένα μουσικό φόρουμ.
   Ρε ! Σοβαρευτείτε ! Είμαστε καλεσμένοι εδώ, άλλος πληρώνει ! Αν σας καλέσω σπίτι μου δηλαδή θα μου κατουρήσετε τα πατώματα για να επιβεβαιώσετε οτι έχουμε δημοκρατία ; Φυσικά δε μιλάω για όλους, μάλλον για μια πολύ μικρή μειοψηφεία, αλλά είναι εκνευριστικό να βγαίνει ο κάθε "αδικημένος" και να παραπονιέται κάθε τρεις και λίγο.
   Και μια πρόταση. Πώς σας φαίνεται να δημιουργήσουμε έναν τραπεζικό λογαριασμό του kithara.gr όπου θα μπορεί να καταθέτει ο καθένας όποιο ποσό θέλει και άμα θέλει φυσικά. Όλοι το χρησιμοποιούμε και πολλοί νιώθουμε οτι εδώ είναι "κάτι σαν" το σπίτι μας. Ίσως η συντήρησή του δε θα έπρεπε να είναι υπόθεση ενός ατόμου :-\ Αν φυσικά συμφωνεί κι ο Κιθαρωδός. Αυτά.

11
  Ορίστε ένα καινούργιο κομματάκι, δεν τραγούδησα για ευνόητους λόγους ;D Η αλήθεια είναι ότι η ενορχήστρωση δεν είναι ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν, αλλά δεν έβρισκα τα όργανα που ήθελα. Τέλος πάντων, καλό μου ακούγεται και έτσι - κάπως πιο "κελτικό" σε μερικά σημεία. Γουοτέβερ ... Αϊ χόουπ γιου ιντζόι ιτ :)

http://users.ntua.gr/el01168/hao.mp3

12
  Γράψτε εδώ τους στίχους αυτούς που βγαίνουν κατευθείαν απ' τα σώψυχά σας, τις πιο βαθιές σκέψεις σας, αυτές που βαράνε καρφί στην καρδιά του απλού μα πονεμένου παιδιού του λαού. Σκυλάδικα !

  Θέμα αφιερωμένο στο Βασίλη.

13
   Πολλές φορές αλλάζουμε τον τόνο ενός κομματιού προκειμένου να διευκολύνουμε τον τραγουδιστή ή να έχουμε ευκολότερα πιασίματα για τις συγχορδίες. Πιστεύετε όμως ότι ο τόνος πιθανώς εκλαμβάνεται ως κάτι συγκεκριμένο από τα πιο εξασκημένα αυτιά ; Δηλαδή μπορεί η λύπη να μεταδοθεί καλύτερα έστω από μία τονικότητα Ρε , παρά από μία Φα ; Και για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό αν ισχύει ; :-\

14
   Καταρχάς να πω ότι το θέμα θα έπρεπε να το βάλω στο "Αρμονία και θεωρία της μουσικής" , αλλά δε μου έβγαζε την επιλογή "Νέο Θέμα". Ας το διορθώσει κάποιος συντονιστής αν έχει την καλοσύνη.
   Στο θέμα. Έχοντας διαβάσει μόνος κατά καιρούς θεωρητικά και αρμονία και μη έχοντας κάποιον να μου εξηγήσει ορισμένες απορίες , μου έχει μείνει η περιέργεια για κάποια πράγματα παρότι πρακτικά μπορώ να τα εφαρμόσω. Κάτι που με απασχολεί είναι πως γίνεται μια αρμονική σειρά να έχει κάποιον συγκεκριμένο τροπικό χαρακτήρα (ελπίζω να τα λέω σωστά γιατί συνήθως διαβάζω από αγγλικά και δε γνωρίζω την ελληνική ορολογία).
   Για παράδειγμα ας πάρουμε έναν Ρε Δωρικό τρόπο ( D dorian) :

                           D E F G A B C D

   Η βασική συγχορδία του τρόπου είναι η Dmin και μπορούμε να την επεκτείνουμε σε Dmin7 , Dmin9 , Dmin6 (που περιέχει και τη νότα Β που κάνει τη διαφορά του Ρε δωρικού από τον Ρε αιολικό) κλπ κλπ. Παίζοντας την κλίμακα που έδωσα παραπάνω , πάνω από αυτές τις συγχορδίες ακούμε Δωρικό τρόπο. ΟΚ.
   Τώρα θέλουμε όμως να δημιουργήσουμε μια αρμονική σειρά που να ακούγεται "δωρική". Αφού η νότα που χαρακτηρίζει τον Ρε δωρικό είναι η Β , ας τη χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε έμφαση στον ήχο που θέλουμε. Σωστά δεν τα λέω ; Οπότε ας πούμε ότι έχουμε να διαλέξουμε από μία από τις παρακάτω τρεις συγχορδίες που περιέχουν την Β :

          Εmin = E G B
          Gmaj = G B D
          Bdim = B D F

   Έστω ότι διαλέγω τη Gmaj. Τοποθετώντας τη μετά την Dmin που ήδη έχουμε σχηματίζουμε μια δωρική "vamp" :

                      Dmin - Gmaj

   Και για όποιον κατάφερε να φτάσει μέχρι εδώ ( :) ) ιδού η ερώτηξη. Γιατί η συγκεκριμένη vamp να είναι δωρική και όχι μιξολύδια ; Η Gmaj είναι η βασική συγχορδία του μιξολύδιου τρόπου και η Dmin περιέχει την Φα (χαρακτηριστική b7 του μιξολύδιου τρόπου της Σολ).
   Θέλω να πω ότι μήπως οι αρμονικές σειρές και οι τρόποι δεν "συμβιβάζονται" ακριβώς ; Γιατί αν έπαιζα Dmin - Emin - Amin θα μπορούσα να δώσω το δωρικό άκουσμα παίζοντας τις Ρε , Μι και Λα δωρικές κλίμακες αντίστοιχα σε κάθε μέτρο. Όμως, η ίδια η αρμονική σειρά θα αντιστοιχούσε σε αιολικό τρόπο :-\
   Λοιπόν , υπάρχει κάποιος που μπορεί να με διαφωτίσει ; Παρακαλώ δε με ενδιαφέρει να ακούσω ότι "εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά γιατί εμπιστεύομαι το αυτί μου" και άλλα τέτοια. Κι εγώ το ίδιο κάνω αλλά θα με ενδιέφερε και να μάθω την απάντηση στην απορία μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος :)

15
Τα καλύτερα... / Σιτάρ
« στις: 23/08/03, 14:12 »
   Έχει κανείς υπόψη του αν το σιτάρ είναι 12τονο ή 19τονο όργανο ; Είχα μια διαφωνία με έναν φίλο και δεν έχει δει κανείς μας από κοντά ..

Σελίδες: [1]