Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
Ηχογραφηση σε PC ( Προβληματα-Προγραμματα-Ρυθμισεις )
Gant:
Προσπάθησε να συνδέσεις την έξοδου του τετρακάναλου στην Line In της κάρτας σου !
Καρχαρίας:
Να σας πω κάτι άσχετο με αυτά που λέτε, ίσως σας βοηθήσει όμως, εμένα με βοήθησε πολύ πάντως.
Δουλεύω το Cubase και ως γνωστών έχω την on-board κάρτα ήχου. Υπάρχει καθηστέρηση στον ήχο. Δλδ ηχογραφώ ένα όργανο και όταν πάω να γράψω στο άλλο έχω καθηστέρηση στον ήχο. Νομίζω ότι δεν είναι και λίγοι που έχουν το πρόβλημα αυτό. Λοιπόν βρήκα μια λύση η οποία τελικά είναι πολύ καλή.
Πήρα ένα αρμονιάκι της Yamaha. Δεν το αγόρασα το είχα απλά και μάζευε σκόνη. Αν δεν κάνω λάθος οι ποιό πολύ πρέπει να έχετε από ένα τέτοιο. Έβαλα ένα rock τέμπο να παίζει και έγραφα πάνω εκεί. Το τέμπο δεν ηχογραφήθηκε απλά με βοήθησε να είμαι στον ρυθμό. Όταν πήγα να γράψω το solo ή την δεύτηρη κιθάρα, μπάσο΄και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Έβαλα τον ίδιο ρυθμό να παίζει και απλά έγραφα σε ένα άλλο κανάλι. Στην συνέχεια τα "έφερα" στην σωστή θέση και ήταν μια χαρά!!! Αν θες ηχογραγραφείς και τον ρυθμό από το αρμονιάκι και τέλειωσε η υπόθεση!
Η παραπάνω λύση με βοήθησε πολύ εμένα δεν ξέρω αν συμβεί το ίδιο και σε σας. Δεν προσπαθώ να κάνω ηχογραφίσεις για να ακούγονται στους άλλους, απλά θέλω να ακούω τις ιδέες μου για να τις εμπλουτίζω με παραπάνω στοιχεία. Αυτό γιατί όταν παίζεις δεν μπορείς να καταλάβεις 100% το κομμάτι. πρέπει να το ακούσεις για να δεις πολλά πράγματα.
ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
αυτο συβαινει γιατι το προγραμμα ειναι σπασμενο και ολοι midi μετρονομοι του "χανουν" επιτειδες! Δοκιμασε τους audio μετρονομους και θα δεις! Νομιζω επισης οτι υπαρχει και ενα patch που διορθωνει το προβλημα αυτο!
twist 1N my Sobriety:
eixe ginei mlk me thn karta hxou mou telika kai ta eixe pai3ei to line in. evala ths motherboard thn karta hxou kai eimai pros to paron ok. twra psaxnw kamia kalh karta hxou. ayto pou me endiaferei einai kyriws oi dynatothtes hxografhshs ths. exete kamia na mou proteinete? psaxnw to poly gyrw sta 100-150 eyrw :-\
epishs an 3erete pws mporw na syndesw mia midi control device me to pc...
eeeyxaristw... :)
freemind:
--- Παράθεση από: sotriani στις 24/01/04, 01:02 --- αυτο συβαινει γιατι το προγραμμα ειναι σπασμενο και ολοι midi μετρονομοι του "χανουν" επιτειδες! Δοκιμασε τους audio μετρονομους και θα δεις! Νομιζω επισης οτι υπαρχει και ενα patch που διορθωνει το προβλημα αυτο!
--- Τέλος παράθεσης ---
Συνηθως σε οτι σπασμενο Cubase και Nuendo εχει πεσει στα χερια μου ολα λειτουργουν αψογα, αφου ομως κανω τις απαραιτητες ρυθμισεις σε delay, latency, κλπ κλπ...Νομιζω οτι πρωτα πρεπει να επικεντρωθουμε εκει και μετα αν το προγραμμα ειναι προβληματικο επειδη ειναι "σπασμενο" ;)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση