Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
Ηχογραφηση σε PC ( Προβληματα-Προγραμματα-Ρυθμισεις )
ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
--- Παράθεση από: Senor Ma Tanza στις 12/02/04, 14:56 ---eixe ginei mlk me thn karta hxou mou telika kai ta eixe pai3ei to line in. evala ths motherboard thn karta hxou kai eimai pros to paron ok. twra psaxnw kamia kalh karta hxou. ayto pou me endiaferei einai kyriws oi dynatothtes hxografhshs ths. exete kamia na mou proteinete? psaxnw to poly gyrw sta 100-150 eyrw :-\
epishs an 3erete pws mporw na syndesw mia midi control device me to pc...
eeeyxaristw... :)
--- Τέλος παράθεσης ---
στο game port το γνωστο πλακε 15πινο βυσμα βρισκονται και τα midi υπαρχουν στο εμποριο ετοιμα καλωδια για αυτη τη δουλεια!
Fighter:
;)Παιδια...εγω χρησιμοποιούσα το cool edit pro 2....αλλα οταν συνδεα την ηλεκτρακουστικη μου στο line in... το σημα (η ενταση δλδ...)ηταν πολυ χαμηλο...και δεν εβρισκα τροπο να αυξησω την ενταση...
Σκεφτηκα να συνδεσω την κιθαρα στον ενισχυτη...και απο την εξοδο του ενισχυτη για ακουστικα να φευγει ενα βυσμα για το line in tou pc....
ετσι θα μεταφερεται πιστευω το σήμα...λετε να πετυχω τιποτα ετσι...
το ιδιο σκεφτομαι και για την ηλεκτρικη.....
υπαρχει περιπτωση ετσι να καει η εισοδο του pc λογω αυξημενης εντασης....?
Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με αλλα προγραμματα ηχογράφησης…
Τωρα εχω κατεβασει ένα άλλο προγραμμα ηχογραφησης από το κιθάρα
το audicity 1.1....να δουμε τι λεει και αυτό…
Gant:
--- Παράθεση από: Fighter στις 10/03/04, 20:24 --- ;)Παιδια...
Σκεφτηκα να συνδεσω την κιθαρα στον ενισχυτη...και απο την εξοδο του ενισχυτη για ακουστικα να φευγει ενα βυσμα για το line in tou pc....
υπαρχει περιπτωση ετσι να καει η εισοδο του pc λογω αυξημενης εντασης....?
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε Fighter,
αν ο ενισχυτής σου δεν έχει Line Out, τότε μπορείς να συνδέσεις την έξοδο για τα ακουστικά στο Line In της κάρτας ήχου. Να έχεις υπ' όψη σου, ότι το σήμα από τον ενισχυτή θα έρχεται δυνατό, οπότε και θα πρέπει να ρυθμίσεις τον ενισχυτή σου σε χαμηλή ένταση, έτσι ώστε το σήμα να μην παραμορφώνεται.
Τα προγράμματα εγγραφής (CoolEdit & Co) δείχνουν την κυματομορφή του σήματος και έτσι μπορείς να δεις αν το σήμα είναι παραμορφωμένο. Αν δεις ότι το σήμα ειναι κοντά στα άκρα (πάνω και κάτω), καλύτερα να μειώσεις λίγο την ένταση.
Καλές ηχογραφήσεις !
bluechild:
--- Παράθεση από: Καρχαρίας στις 22/01/04, 11:55 ---Δουλεύω το Cubase και ως γνωστών έχω την on-board κάρτα ήχου. Υπάρχει καθηστέρηση στον ήχο. Δλδ ηχογραφώ ένα όργανο και όταν πάω να γράψω στο άλλο έχω καθηστέρηση στον ήχο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό (δηλαδή γράφω το πρώτο όργανο, μετά το δεύτερο και μετά πατώντας το Play βλέπω πως είναι τα πάντα εκτός χρόνου). Εγώ το αντιμετωπίζω ως εξής ( Cool Edit Pro ) :
Γράφω τα δύο όργανα και μετά χρησιμοποιώ την επιλογή "Find Next Beat" στο μενού "Edit". Έτσι βλέπω σε ποιόν χρόνο ακριβώς ξεκινάει το κάθε track. Έστω ότι έχω ρυθμική στο ένα Track και ένα σολάκι στο δεύτερο. Με τον προηγούμενο τρόπο βλέπω ότι το σολάκι ξεκινάει στα 10.010 sec και το σημείο στη ρυθμική όπου πρέπει να αρχίζει το σόλο βρίσκεται στα 10.100 sec. Άρα βρίσκομαι 10.100 - 10.010 = 0.090 sec πίσω. Πάω στον wave editor το track του solo , τοποθετώ τον κέρσορα κάπου πριν την αρχή του και από το μενού "Generate" επιλέγω "Silence" όπου και βάζω 0.090 sec. Αποτέλεσμα είναι να μετακινηθεί το σόλο στο σημείο ακριβώς που χρειάζεται ώστε να είμαι εντός χρόνου. Τώρα για Cakewalk και Cubase φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν οι αντίστοιχες επιλογές. Επαγγελματικά προγράμματα είναι άλλωστε ;)
Fighter:
;)Ευχαριστώ φίλε....
Το audicity 1.1...ειναι καλυτερο....?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση