Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Ηχομονωση ( Τεχνικες-Υλικα-Μαγαζια )

(1/24) > >>

SpirosD:
Γεια χαρά!

Postάρω σε αυτό το thread, μιας και δεν βρήκα καταλληλότερο, για να ζητήσω γνώμες πάνω σε θέματα ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ, που φαντάζομαι ότι απασχολούν πολλά από τα μέλη

Χτίζω το σπίτι μου αυτό τον καιρό, και θέλω να ηχομονώσω ένα δωμάτιο, για να παίζω με την μπάντα μας. Για την ώρα, παίζουμε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου νοικιάζω, και με κάποιες μικρές παρεμβάσεις (διπλή πόρτα, αφρό κλπ) μπορούμε να παίζουμε με 105-110 dB χωρίς να ενοχλούμε καθόλου.

Στο μελλοντικό σπίτι δεν υπάρχει υπόγειο (είναι "πανωσήκωμα"), και άρα πρέπει να ηχομονωθεί κάποιο δωμάτιο.

Πιστεύω ότι το έχω ψάξει αρκετά, και υπάρχουν κάποιες εξειδικευμένες εταιρείες που αναλαμβάνουν τετοια έργα (πχ ο Πλιάκας: http://www.ixodomiki.gr/Main/Main.html, η Εργοακρουστική: http://www.ergoakoustiki.gr/index.asp κλπ). Το πρόβλημα είναι το κόστος , καθώς με το καλημέρα χρειάζονται 1000-1500Ε για την μελέτη, και για 20 m2 δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν λιγότερα από 12000Ε...

Βέβαια, με τα παραπάνω χρήματα, κατασκευάζεται κανονικό room-in-room, με σάντουιτς 8 υλικών, πλωτό δάπεδο, τρίπλεξ-ντούμπλεξ παράθυρα, διπλή πόρτα κλπ, και το αποτέλεσμα λογικά είναι άριστο.

Υπάρχει όμως και η προσέγγιση του Do It Yourself, και στο Internet μπορούν να βρεθούν πολύ χρήσιμες πληροφορίες ώστε να κατασκευαστεί κάτι λιγότερο comprehensive, αλλά που θα δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την δαπάνη που θα γίνει. πχ:

http://www.acousticalsolutions.com/products/isolation/clips.asp

Το ερώτημά μου είναι: Που στην Αθήνα υπάρχουν καταστήματα με τέτοιου είδους εξειδικευμένα ηχομονωτικά υλικά, και ίσως την διάθεση να δώσουν χρήσιμες συμβουλές?

Υπάρχουν στο kithara.gr συνάδελφοι που να έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, και ποιά τα αποτελέσματα που πέτυχαν?

Ευχαριστώ

Σπύρος

Clapton:
Φιλε αυτο που θελεις να κανεις χρειαζεται αρκετη προσοχη μιας και ψαχνεις για μια μονιμη λυση ηχομονωσης (εφοσον θελεις θα την εφαρμοσεις κατα την κατασκευη του σπιτιου), επομενως θα πρεπει οχι μονο να ειναι σιγουρη η αποτελεσματικοτητα της, αλλα επισης να μην αλλοιωθουν τα χαρακτηριστικα της απο τον χρονο καθως και απο την συνυπαρξη της με οικοδομικα υλικα κλπ (πχ ενας βασικος εχθρος θα ειναι η υγρασια για καποιες κατηγοριες υλικων που κοστολογικα ειναι ποιο προσιτα απο αλλα).

Θα περιοριστω σε μερικα tips που πιθανον να σου δωσουν καποιες κατευθυνσεις για ψαξιμο προς τον σωστο δρομο.

Εχε υπ'οψιν

1. Οι εταιρειες που αναλαμβανουν ηχομονωσεις και ακουστικες χωρων (το δευτερο δεν σε ενδιαφερει στην παρουσα φαση), δεν κατασκευαζουν κτιρια. Εχουν λοιπον εμπειρια (για τα δεδομενα της Ελλαδας) απο λυσεις σε εσωτερικους χωρους αλλα δεν θα ελεγα το ιδιο για την εφαρμογη στην εξ'αρχης κατασκευη κτιριου.

2. Οσοι εμπλεκονται στον χωρο της κατασκευης κτιριων γνωριζουν σχεδον αποκλειστικα απο εμπειρια (χωρις θεωρητικες γνωσεις), την εφαρμογη ηχομονωσης για προστασια εναντι των κτυπογεννων θορυβων και οχι των αεροφερτων με εξαιρεση τα κουφωματα και στην καλυτερη περιπτωση χωρους ηλεκρομηχανολογικων εγκαταστασεων.

3. Σε καθε περιπτωση τα υλικα πρεπει να ειναι το τελευταιο που θα σε απασχολησουν και ποτε μην ξεκινησεις την ερευνα απο εκει. Τα υλικα απλα προκυπτουν επειτα απο την μελετη για την δικια σου αποκλειστικα περιπτωση. Θα ακουσεις ενα σωρο γνωμες και λυσεις απο τους εμπορους και θα μπλεχτεις πολυ. Το χειροτερο ειναι οτι θα ειναι ολες σωστες, αλλα πολλες πιθανοτητες υπαρχουν να ανακαλυψεις αργοτερα οτι δεν ηταν για την περιπτωση αυτη.

4. Εχε συνεχως στο μυαλο σου οτι θελεις να ηχομονωσεις για να απομονωσεις μεγαλο φασμα συχνοτητων (απο το μπασο και την μποτα του drummer εως και το crash του) οποτε σχολια του στυλ "με αυτην την λυση μονωσα μια ηλεκτρογεννητρια των 120 db και δεν ακουγεται τιποτα εξω" δεν λενε τιποτε για εσενα.

5. Αν δεν θελεις να πληρωσεις know-how σε μελετη του χωρου σου (εκει απλα εμπιστευεσαι οτι ο μελετητης γνωριζει τι κανει) καθως και επιβλεψη (την σωστη εφαρμογη της λυσης την θεωρω το ιδιο σημαντικη, εχω δει πολλα κατα καιρους) και θελεις να ασχοληθεις μονος σου, τοτε θα προτεινα να μην κανεις "μονιμες λυσεις" απο το σταδιο της κατασκευη του σπιτιου α) για να μην στερησεις την κατασκευη του σπιτιου απο την συνεχεια αλλης εφαρμογης στο δωματιο που αναφερεις πχ. θερμομονωση β) για να εχεις ευελιξια να πειραματιστεις με μικροτερα κοστολογια με αυτο που θα κανεις.

Ελπιζω να βοηθησα καπως

CU...=Clapton=

Καρχαρίας:
Εγώ έχω βάλει μια καλή στρώση πετροβάμβακα από πάνω. 5 εκατοστά με 75 κιλά συμπίεση, εννοείτε ότι αν θες κάτι καλύτερο βάζεις και κάτι ποιο ενισχυμένο. Επειδή είναι ανθυγιεινός τον κάλυψα με μοκέτα, απλή μοκέτα. Έτσι και χρώμα γιατί από μόνος του είναι άσχημος.

Δεν ξέρω πόσο δυνατά θέλετε να παίζετε και τι ώρες σε μας πάντως κάνει δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ κρατάει όλο τον ήχο μέσα, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με την γειτονιά.
Τώρα εσύ αν θες κάτι ποιο ενισχυμένο βάλε χοντρότερο με περισσότερη συμπίεση.

Είναι ότι καλύτερο στην τιμή του αφού θα σου βγει το 1/10 από οτιδήποτε άλλη ηχομόνωση!!!! Κάποιος μου είπε ότι τον έχει εφεύρει έλληνας και γενικά κάνει τρελές πωλήσεις παγκοσμίως!!!

4-strings:
Καρχαρίας, γνωρίζεις/θυμάσαι  πόσο πάει η τίμη του πετροβάμβακα ?

Καρχαρίας:
3 € η φέτα?? (60x120 cm)
Δεν θυμάμε πάλι, πήρα πάρα πολλά εγώ (συν πόσα υλικά άλλα) και τα έκανα σουμα στην τιμή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση