Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Ηχομονωση ( Τεχνικες-Υλικα-Μαγαζια )

<< < (3/24) > >>

4-strings:
Μιας και ο πετροβάμβακας έχει αρκετούς fan από ότι βλέπω, ίσως κάποιος να μπορεί να μου απαντήσει και σε μια ακόμη ερώτηση...
Έστω ότι έχουμε ένα τοίχο 2x4m , για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να ντύσουμε ολη την επιφάνεια (δλδ 8 m2 πετροβάμβακα)  ή ακόμα και αν ντύσουμε την επιφάνεια του τοίχου σε σχήμα σκάκι(δλδ με 4 m2, άρα τα μισά λεφτά) κάνουμε δουλειά? Ποιά περίπτωση δηλαδή προσφέρει καλύτερο λόγο εξόδων-αποτελέσματος?
Και αν είναι εύκολο ας κάνουν και άλλοι ένα post με ιδιοκατασκευές όπως αυτή που αναφέρει ο Καρχαρίας, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον νομίζω ;)

Καρχαρίας:
Λοιπόν ο πετροβάμβακας "ρουφάει" όλο τον ήχο και δεν υπάρχει αντανάκλαση. Αυτό είναι καλό αλλά στην ουσία όχι και ότι καλύτερο. Δλδ το αποτέλεσμα δεν είναι να μην υπάρχει echo. Δεν ξέρω το μέρος που θα δουλέψεις αλλά καλά θα ήταν να άφηνες κάποια κομμάτια κενά για να υπάρχει και μια Α αντανάκλαση ήχου! Να μην απορροφιέται δλδ όλος ο ήχος.

Βέβαια η μεγαλύτερη επιφάνεια θα είναι καλυμμένη και ένα μικρό μέρος θα έχεις μόνο ελεύθερο. Μπορείς αν θες να καλύψεις όλο τον τοίχο και να βάλεις σε κάποια σημεία, πάνω από τον πετροβάμβακα, ένα κομμάτι κόντρα πλακέ.. Θα έχεις πάλι αντανάκλαση. Αλλά δεν ξέρω αυτό αν είναι καλό. Δλδ μπορεί να αχρηστεύσει τον πετροβάμβακα που θα είναι από κάτω και να είναι ανώφελο.

Το ταβάνι θα το καλύψεις όλο!! Επίσης και στο πάτωμα θα έχεις χαλιά, όσα ποιο πολλά μπορείς.. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το πλακάκι!!!

Υπάρχει και το εξής ενδεχόμενο όμως.. Αντανάκλαση δεν κάνει μόνο το κενό σημείο στους τοίχους αλλά και ότι υπάρχει μέσα. Δλδ εμείς μέσα έχουμε τύμπανα. 3 ενισχυτές (2 κιθάρας, 1 μπάσου), 2 ηχεία φωνής, 1 ρακιέρα με την μικροφωνική και λοιπά εφφέ, ενισχυτής κτλ, ένα μπαούλο και λοιπά μικροπράγματα. Όλα αυτά είναι αντανάκλαση, ακόμα και εμείς που είμαστε μέσα. Εγώ κάλυψα όλο τον τοίχο, δεν άφησα τίποτα έτσι... Δεν ξέρω αν σε σένα γίνετε αυτό. Αν δεν έχεις πολλά πράγματα μέσα καλά θα είναι να αφήσεις ανοιχτά σημεία διότι θα παίζεις και δεν ακούς τίποτα! Η αλήθεια είναι και εγώ έπρεπε να αφήσω ένα κομματάκι μικρό ανοιχτό. Αναγκαζόμαστε να παίζουμε δυνατά έτσι.. Τέλος πάντων δεν είναι πρόβλημα αυτό..

Στήσιμο τυμπάνων: Τα τύμπανα στήθηκαν πάνω σε μπαλέτες. Επειδή οι μπαλέτες έχουν κενά κάρφωσα και άλλα ξύλα για να πατάνε καλά. Αν θέλετε πάρτε ένα μεγάλο κόντρα πλακέ και βάλτε 2-3 ξύλα κάθετα. Πάνω από την μπαλέτα ένα χαλί για την καλύψει και από κάτω της πάλι πετροβάμβακα. Αν σηκώσετε τα τύμπανα θα παρατηρήσετε ότι έχουν ποιο πολύ δύναμη!!

Tip: Μπορείτε να κάνετε το κόλπο παραπάνω με την μπαλέτα σε όλο το πάτωμα. Μετά από πάνω χαλιά κανονικά και την πρόσθετη μπαλέτα για τα τύμπανα. Αλλά κάτω από την μεγάλη μπαλέτα που θα καλυψει το πάτωμα ρίξτε άμμο. Πάρτε όσα κυβικά άμμο χρειαστεί και ρίξε την. Να μην μείνει κενό, απορροφάει καλά τον ήχο.

Clapton:
1. Ο πετροβαμβακας ειναι δημοφιλης εδω για ηχομονωσεις, καθαρα λογω κοστολογιου.
2. Ας μην μπερδευουμε την ηχομονωση με την βελτιωση ακουστικης του χωρου. Ισχυουν διαφορετικα πραγματα.

CU...=Clapton=

SpirosD:
"Ξεχασα" για μερικές μέρες να κοιτάξω την "τύχη" του posting μου και με χαρά είδα 12 απαντήσεις πολύ helpful.

Συμφωνώ με όλες τις παρατηρήσεις του Clapton και βρήκα τις πληροφορίες του Καρχαρία πολύ χρήσιμες.

Καρχαρία, έχεις καλύψει όλους τους τοιχούς και το ταβάνι με πετροβάμβακα? Παίζεις σε πολυκατοικία? Με ακουστικά τύμπανα?
Και δεν διαμαρτύρεται κανένας? ΜΑΓΕΙΑ!

Η λύση που μέχρι τώρα απ'ότι φαίνεται θα εφαρμόσω είναι:

Στους τοιχους μου (που θα είναι από 3Δ πάνελ) και στο ταβάνι (μπετόν) θα περάσω μια στρώση από το ηχομονωτικό της AcousticSolutions (κοίτα link στο πρωτο post μου) πάνω από αυτό Isolation Clips ώστε να απομονώσω τους κτυπογενείς και πάνω στις ράγες των clips θα "καρφωσω" ένα σαντουιτς Γυψοσανίδα-Πετροβάμβακας-Γυψοσανίδα. Στο πάτωμα (που θα έχω ενδοδαπέδια θέρμανση - άρα δεν μπορω να βάλω κάτι πάνω από αυτό) λέω πρίν πεσει η ενδοδαπέδια να ρίξω ένα στρώμα μονωτικό της AcousticSolutions και ίσως ένα λεπτό στρώμα πετροβάμβακα, κάνοντας αυτό που λένε "πλωτό δάπεδο".

Στο παράθυρο τρίπλεξ  - ντούμπλεξ τζάμι (ώστε να έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα, και στην πόρτα που θα είναι σαν ασφαλείας, θα βάλω κάποιο σύστημα που όταν κλείνει θα "στεγανοποιείται"...

Αυτά. Αν υπαρχει κάποια ιδέα επί του πρακτέου, θα χαρώ να την ακούσω...

Arg0:

--- Παράθεση από: SpirosD στις 27/06/04, 23:05 ---Στο παράθυρο τρίπλεξ  - ντούμπλεξ τζάμι (ώστε να έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα, και στην πόρτα που θα είναι σαν ασφαλείας, θα βάλω κάποιο σύστημα που όταν κλείνει θα "στεγανοποιείται"...

--- Τέλος παράθεσης ---

Παιρνοντας ως αφορμη το παραπανω θελω να ζητησω την γνωμη για το εξης...

Ο μπασιστας την μπαντας μου, αποφασισε να ηχομονωσει το υπογειο του εξοχικου του (μονοκατοικια) και να το κανει στουντιο. Ειδαμε μαζι της λυσεις που αναφερθηκαν εδω και τις ψαχνει αλλα το προβλημα ειναι στο παραθυρο που εχει αυτο το δωματιο... Αυτος λεει να το κλεισει αλλα σκεφτεται οτι θα κοψει ολο το φυσικο φως... Οποτε για τζαμι τι κανουμε?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση