Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
MIDI CONTROLER
NikosTs:
Θέλω να πάρω ένα κλαβιέ για να βάζω midi στο PC.Δεν θέλω δικούς του ήχους, δεν θέλω ρυθμούς και άλλα παράξενα. Να έχει μόνο βαρυκεντρισμένα (ή πως τα λένε τέλως πάντων) πλήκτρα, άντε και pitch bend (ή πως το λένε και αυτό...). Α ναι, μου φτάνουν και δυο οκτάβες, δεν θα χρειαστώ ποτέ παραπάνω. Ξέρει κανείς πού θα βρω και με πόσα λεφτά περίπου;
Thanx!!!
Πέτροc:
:o ;D ... Δεν το περίμενα από ’σένα Νίκο_τσ ... πνευστός άνθρωπος να γυρεύεις Controller .... και ΒΑΡΥΚΕΝΤΡΙΣΜΕΝΟ κιόλας !!! ... :o ;D
Λοιπόν τα βαρυκεντρισμένα κλαβιέ είναι τα ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ !!! και συνήθως είναι πλήρη ( 88 πλήκτρα) :( Εγγύηση είναι η εταιρεία FATAR (Studiologic) τα οποία φαίνεται να τα προτιμούν πολλοί επαγγελματίες ... http://studiologic.net/ ... αλλά τσιμπάνε ... ;D
Η δική μου επιλογή είναι το Remote 25 της Novation ( http://www.novationmusic.com/nov_route/docs/prods/remote25/remote25_over.htm ) το οποίο έχει μόνο 2 οκτάβες, αλλά έχει ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ (Pad, πολλά κουμπάκια και sliders) και κάνει περίπου 400 EUR, αλλά τα πλήκτρα του είναι ΗΜΙ-ΒΑΡΥΚΕΝΤΡΙΣΜΕΝΑ (Semi-Weighted)
Άλλες εταιρείες με παρόμοια προϊόντα είναι η M-Audio και η Edirol αλλά δεν ξέρω ποιά από τα προϊόντα τους έχουν Βαρυκεντρισμένα πλήκτρα ...
... θέλεις να παίζεις κλαρίνο με κλαβιέ έέέέ ... :o ;D ;) ;) ... πάντως υπάρχουν και WIND MIDI CONTROLLERS (πνευστοί ελεγκτές ... κάποιος της Yamaha αν θυμάμαι καλά ...αν ενδιαφέρεσαι ;))
/nEwBiE 8)
NikosTs:
Τα σέβη μου αγαπητέ....
Καταρχήν ευχαριστώ, κατά δεύτερον ... ωχχχχχ.....
Πώς νόμιζα ότι ήταν φτηνά..... Τελικά το βαρυκεντρισμένο μάλλον δεν μου χρειάζεται. Βασικά εγώ κάνα μπάσσο θα περάσω, τίποτα πλάτες και τέτοια. Λογικά τις δυναμικές θα τις σενιάρω μετά, μπορώ έτσι; Anyway, και πάλι ευχαριστώ!
Πέτροc:
... μμμ ... τώρα μιλάς καλύτερα !!! ;D
(Τα βαρυκεντρισμένα κλαβιέ "προσομοιώνουν" τα πλήκτρα ενός καλού κλασικού πιάνου, και είναι αφιερωμένα σ’ αυτούς που έχουν συνηθίσει αυτή την αίσθηση ...) αν κάποιος -όπως εγώ κ’ εσύ ;D- δεν έχουν μεγάλη σχέση με πλήκτρα διαλέγουν είτε ημι-βαρυκεντρισμένα (πολύ όμορφη αίσθηση αλλά ακριβά) είτε απλά !!! Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις κλαβιέ, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα δυναμικά διότι ΟΛΑ τα κλαβιέ τα υποστηρίζουν (λέγονται Velocity). Συνεπώς :
Αν τα οικονομικά σου το αντέχουν διάλεξε την παραπάνω λύση (Remote 25)
Αν όχι, τότε σε κάτι απλό και ΠΟΛΥ φτηνό είναι το Oxygen 8 της M-Audio (2 οκτάβες, απλά πλήκτρα, αλλά και 130 EUR !!! ) ;D
http://www.midiman.com/index.php?do=products.focus&ID=b4a8849dceaffac747e83be310498fa8
/nEwBiE 8)
PS. Στην επόμενη συνάντηση θα στήσουμε ένα Παραδοσιακό Πανηγύρι (κάνω εντατικά μαθήματα σε κλίμακες, και μαζεύω τραγουδάκια ;D ;D... ξέρεις ποιό ξεχάσαμε να πούμε στη Συνάντηση ? To "Έλα βρε Χαραλάμπη να σε Παντρέψουμε ... " ;D ;D ... χιχιχιχιχι ...
ASSOS:
Ενδιαφερομαι και εγω σχετικα.... Απο που θα το παρουμε το παραπανω?
Από ότι είδα το Keystation 49e είναι αυτό που μου ταιρειάζει γιατί έχει 4 οκτάβες και είναι πιο φτηνό USD 99.95 MRSP
Η εταιρεία αυτή είναι καλή. Χρησιμοποιούν επαγγελματίες ή έστω ερασιτέχνες στην Ελλάδα?
Γιατί την προτίνεις?
Ευχαριστώ
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση