Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - BitCollector

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 21
1
Κρίμα...  :-\
Σπουδαίος παίχτης σε μια φοβερή μπάντα!  :guitar

3
Μαθητική συν-δημιουργία, με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες της.
https://on.soundcloud.com/kzMAs
Προσπάθησα να πλησιάσω το πνεύμα της εποχής με κάτι τραποειδές, αλλά διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να απαλλαγώ από τους μουσικούς μου δαίμονες, τα ακούσματα και τα βιώματα... Από δω το είχα, από κει το 'φερα πάλι στα δικά μου λημέρια κατέληξα!  ???

4
Not my cup of tea, αλλά σου αξίζει ένα μπράβο και για το παίξιμο και για όλο το setup!
 :up :drum

5
Ευχαριστώ, Βραζίλη!  8)

6
Ένα ακόμα από τα «ξεχασμένα» στον σκληρό που αξιώθηκα να τελειώσω!
(Ο βασικός λόγος της αναβολή ήταν ότι δεν μπορούσα να παίξω καλά το μέρος της κιθάρας... τόσο... κουλά!  0:) )
https://youtube.com/watch?v=t70ubkoRKJQ

7
Πολύ όμορφη κιθάρα... ίσως με παραδοσιακό headstock!  ;D
Η tele όντως κουβαλάει την αλητεία στο DNA της.
Για το παίξιμο τι να πω; Εξαιρετικός όπως πάντα!

8
Μωρέ για κλάματα είναι, άλλο που το ρίχνουμε στην πλάκα. Ειδικά αν σκεφτείς ότι το ίδιο συμβαίνει και με το ιατρικό προσωπικό...
«Να τα κονομήσω κι ας πεθάνω» λέει η λογική του άλλου...
Το κακ(λ)ό είναι ότι δεν έχω φ/β και χωρίς αυτό δύσκολα προωθείται τέτοιου είδους δουλειά.

10
Αν διαβάσεις την περιγραφή των δυο μοντέλων θα δεις τις διαφορές τους. Στην ίδια τεχνολογία βασίζονται και οι δυο, οπότε και με το φθηνότερο μοντέλο τον ίδιο προενισχυτή και το ίδιο κύκλωμα A/D παίρνεις. Επίσης συνοδεύονται από το ίδιο software.

11
Αναφέρομαι στο 8i6, το μεγαλύτερο από τα 2 μοντέλα.
Μια από τις διαφορές ανάμεσά τους είναι ότι το 2ο έχει MIDI in/out. Αν δεν το χρειάζεσαι (και δεν ανέφερες ότι θέλεις MIDI), γιατί να τo πληρώσεις;
Αν έχεις ήδη ενισχυτή (και σε καλύπτει) παίρνεις τη φθηνή Focusrite και τα υπόλοιπα τα διαθέτεις για κιθάρα.

12
Σχετικά με το audio interface vs amp: και με το ΑΙ μπορείς κάλλιστα να βγάλεις ήχο και να την καταβρείς, μιας και το λογισμικό έχει φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα πλέον, αλλά και με ενισχυτή μπορείς να ηχογραφήσεις κατευθείαν στον ΗΥ μιας και αρκετοί ενισχυτές διαθέτουν έξοδο usb. Στην μια περίπτωση κερδίζεις τη δυνατότητα να ηχογραφείς ακουστικά όργανα και φωνή (το ΑΙ έχουν συνήθως προενισχυτή μικροφώνου) και δυνατότητα σύνδεσης με μόνιτορ για μείξη και παραγωγή. Στην άλλη περίπτωση έχεις την αίσθηση του ήχου του ενισχυτή, αλλά οι ηχογραφήσεις σου θα είναι μόνο κιθάρα. Ζυγίζεις τα παραπάνω σύμφωνα με τις ανάγκες σου και επιλέγεις.

Ωστόσο, και με βάση αυτά που λες, γιατί έχεις ως υποψήφια την 8i6; Δεν ανέφερες τίποτα για MIDI και από την άλλη παίζεις μόνος, άρα ούτε 2 inst inputs ούτε 2 phone outs χρειάζεσαι. Γιατί να πάρεις αυτό το ΑΙ;

13
ΟΚ! Θα ανεβάσω βίντεο με «απαιτητικό» blind test για τη γέφυρα.
ΟΚ μόνο απαιτητικό δεν είναι μιας και έγινε αργά το βράδυ, κουρασμένος και με μεγάλη σπαρίλα.
Δεν έχει αλλαχτεί παρά μόνο η γέφυρα.
https://youtube.com/watch?v=dijP3mVGg5o

14
ΟΚ! Θα ανεβάσω βίντεο με «απαιτητικό» blind test για τη γέφυρα.

15
Aυτό ακριβώς είναι το ζήτημα. Οποιαδήποτε κιθάρα μπορεί να βελτιωθεί με κάποιες μετατροπές, ειδικά μια κιθάρα αυτής της κατηγορίας. Το ερώτημα είναι ποιές μετατροπές αξίζουν τον κόπο σε μια σχετικά φτηνή κιθάρα, βελτιώνοντας κάποια παράμετρο (ήχο, ευελιξία, playability, σταθερότητα κουρδίσματος) που είναι σημαντική για σένα χωρίς να ξοδέψεις περισσότερα απ' όσο σού στοίχισε η κιθάρα. Kαι αυτό που είναι καλύτερο για μένα, μπορεί να μην είναι απαραίτητα καλύτερο για σένα. Γι αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις, ώστε να κάνεις τις κατάλληλες αναβαθμίσεις.
 
Αν και η CV θεωρείται καλή «βάση» για αναβάθμιση αυτό κατά βάθος κρύβει μια δυσκολία. Δεν είναι ας πούμε μια Affinity ή πολύ φτηνή Harley Benton που ξέρεις ότι πας αμέσως για αλλαγή σε μαγνήτες. Το hardware και τα ηλεκτρικά από τη μια είναι αρκετά καλό για να αναβαθμιστεί με κλειστά τα μάτια, του στιλ «ό,τι και να βάλω καλύτερο θα είναι», αλλά σίγουρα επιδέχεται βελτιώσεις.
Είδα πχ αυτό το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=KNi_B_Mxizw
και αυτός ήταν ο λόγος που έκανε να ζητήσω εμπειρίες άλλων κατόχων. Δεν ξέρω ο ίδιος ο κάτοχος τι αποφάσισε τελικά (στο τέλος κι αυτός το ίδιο λέει), για τα δικά μου γούστα απλώς δεν πρόκειται για αναβάθμιση. Θέλει λοιπόν προσοχή και πολύ καλή επιλογή, αν και πολύ φοβάμαι ότι τελικά σ' αυτά τα πράματα αναπόφευκτα πρέπει να πας και σε ψιλοκουτουρού επιλογές και να μάθεις παθαίνοντας (πληρώνοντας κοντολογίς).

Για το θέμα της γέφυρας... τι να πω. Η νέα γέφυρα στην Cort είχε περίπου 15-20% περισσότερο βάρος. Θεωρητικά αυτό επηρεάζει τον ήχο. Η αίσθηση που έχω είναι ότι η κιθάρα «κελαηδάει». Ακούγεται πιο ζωντανή χωρίς ενισχυτή. Συνδεμένη στον ενισχυτή, ΟΚ άλλαξα ποτενσιόμετρα και καλώδια, θεωρητικά κι αυτά μπορεί να αλλάξουν λίγο τον ήχο οπότε δεν αποδίδω την αλλαγή (μόνο) στη γέφυρα.

16
@Kosthrash Ενδιαφέρον, αν και θα προτιμούσα κάτι πιο παραδοσιακό (βλέπω ότι έχει μπαταρία κτλ το συγκεκριμένο σετ). Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση.

Στο μεταξύ άφησα τις τεμπελιές, μπήκα σε mood μαστορικό και τακτοποίησα τη γέφυρα στην LP στερεώνοντας τα νέα bushings με 3-4 φύλλα από κουτί αναψυκτικού, κομμένα στο κατάλληλο μήκος και πλάτος ώστε να ντύνουν το εσωτερικό της τρύπας. Ένας μάστορας πρότεινε καπλαμά αλλά βρήκα πιο εύκολη τη λύση με το αλουμίνιο. Η LP φυσάει (και σ' αυτήν προβληματίζομαι αν θα άξιζε να βάλω ένα σετ JB/Jazz)!

17
@Απόλλων Πολύ εύστοχες παρατηρήσεις, ευχαριστώ!

Η κιθάρα είναι κινέζικη (πριν την μετακόμιση της παραγωγής στην Ινδονησία). Έχει δηλαδή τον neck μαγνήτη βιδωμένο στο σώμα, brass saddles και το λογότυπο πριν το string tree.

Τι πρόβλημα θέλω να λύσω... Κανένα! Η κιθάρα παίζει μια χαρά. Ο εχθρός του καλού όμως είναι το καλύτερο!
 
Θεωρητικά οι μαγνήτες της είναι οι Tonerider ή κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο. Είναι στιγμές ωστόσο που νομίζω ότι θα ήθελα κάτι παραπάνω από αυτούς... περισσότερη ζωντάνια, χαρακτήρα. Βλέπω διάφορα βίντεο με εξεζητημένα σετ (Lolar, Bare Knuckle κτλ) αλλά δεν είμαι βέβαιος αν η όποια αναβάθμιση θα κάνει την κιθάρα να ακούγεται έτσι κι αν αξίζει να δώσω το υψηλό σχετικά τίμημα. Πιο λογική οικονομικά λύση είναι οι Fender Nocaster, επίσης υποψήφιοι αντικαταστάτες. Μιλάμε για vintage σετ πάντοτε...

Το mod με τους μαγνήτες σε σειρά το σκεφτόμουν με push/pull, νομίζω πως γίνεται.

Το nut θα το αλλάξω κάποια στιγμή, μιας και από δικό μου λάθος «πειράχτηκε» λίγο το αυλάκι την λεπτής e, όμως δεν είναι κάτι που επείγει, η κιθάρα δεν ξεκουρδίζεται έτσι κι αλλιώς.

Τη γέφυρα σκέφτομαι να την αλλάξω διότι η ανάλογη αλλαγή που έκανα στην Cort LP style που έχω είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα παρ' όλο που η αναγκάστηκα να κρατήσω τα παλιά studs bushings (οι τρύπες στο ξύλο είναι ελαφρά μεγαλύτερες από τα νέα κι έπρεπε να γεμίσω το κενό κάπως, πράγμα που βαρέθηκα να κάνω). Έβαλα μια Gotoh. Οπότε σκέφτομαι να βάλω μια Gotoh (με In tune saddles που όπως και της Wilkinson λύνουν το πρόβλημα του intonation). Θα προτιμούσα την Fender Vintage, αλλά από τη μια δεν βρίσκω specs για να είμαι σίγουρος ότι ταιριάζει ακριβώς κι από την άλλη με χαλάει ο έλλειψη εγκοπών στα μπρούτζινα «βαρελάκια». 

Τα ηλεκτρικά της δεν είναι φρικτά, έχω δει κάτι βίντεο με ινδονησιακές που έχουν πολύ κακές κολλήσεις. Έχει Alpha pots και διακόπτη. Αν ποτέ αρχίσουν τα χράτσα χρούτσα θα αντικατασταθούν με CTS και θα γίνει το mod. Προς το παρόν είναι ΟΚ.

Οπότε έχουμε ένα budget ~50 για γέφυρα και ~150 αν πάω σε κάτι όπως οι Nocaster ή ~250 αν πάω σε κάτι πιο ακραίο όπως Lolar, Brare Knuckle ή αντίστοιχα. Σύνολο από 50% έως 80% της αξίας της κιθάρας. Δεν είμαι σίγουρος αν το αποτέλεσμα θα με δικαιώσει όμως...

18
Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την εν θέματι κυρία, μαγνήτες και γέφυρα.
Νομίζω ότι έχουμε αρκετούς κατόχους εδώ. Έχει τύχει να αναβαθμίσει κανείς το συγκεκριμένο όργανο; Τι επέλεξε και με τι αποτέλεσμα;
Υπόψη ότι θέλω να διατηρήσω τον vintage χαρακτήρα του οργάνου τόσο οπτικά όσο και ηχητικά και δε θέλω να κάνω
την παραμικρή τροποποίηση (πχ νέες τρύπες για γέφυρα κτλ).

Καμιά ιδέα;

19
Πολύ καλό, μπράβο!
 :up
Ο Luke είναι τεράστιος παίχτης!
Έχω την εντύπωση ότι αν είχες λιγάκι πιο δυνατά το backing track το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο ή πιο κοντινό στο πρωτότυπο. 

21
Ένα update και το φινάλε της ιστορίας:
Στο αρχικό μου email απάντησαν να στείλω πίσω τα λάθος εξαρτήματα για να μου στείλουν τα σωστά. Πραγματικά, τα έστειλα και μου επέστρεψαν τα μεταφορικά. Αφού είδα ότι παραδόθηκαν περίμενα μερικές ημέρες, χωρίς καμιά ανταπόκριση. Έστειλα ένα μήνυμα, για να λάβω την απάντηση ότι «αύριο οι τεχνικοί μας θα ετοιμάσουν το κιτ και το στείλουμε».

Στο μεταξύ ψιλομετάνιωσα. Εντάξει, τα υλικά είναι καλής ποιότητας, αλλά τα 30 ευρώ για τη συναρμολόγηση (κάτι που θα μπορούσα να κάνω με λίγο παίδεμα κι εγώ ο ίδιος) είναι οριακά, ειδικά αν αναλογιστούμε και όλη αυτή τη φασαρία. Μάλλον έπρεπε να κρατήσω τα μέρη από την αρχή και να ζητήσω πίσω τη διαφορά ανάμεσα στο απλό και στο pre-wired kit. Ευκαιρία έψαχνα λοιπόν και μου την έδωσαν με το να μην ολοκληρώσουν την παραγγελία ούτε και τις επόμενες ημέρες. Οπότε έστειλα μήνυμα, ακύρωσα την παραγγελία και πάμε γι' άλλα.

Συνολικά κάκιστη εμπειρία αν και - οφείλω να ομολογήσω - ότι η ανταπόκριση στα μηνύματα που έστειλα ήταν σχεδόν άμεση.

22
Όχι δεν είναι ίδιος. Ο δικός μου είναι Blackstar, τους οποίους έχει ο Νάκας επίσης.
Το θέμα μου είναι ότι ο τεχνικός του Νάκα (ενώ είναι καλός μάστορας) δεν είναι κάποιος
που εξειδικεύεται σε λαμπάτους, όπως πχ κάποιος που ασχολείται αποκλειστικά με ενισχυτές.

Από την άλλη ο δικός μου δεν είναι ο τυπικός λαμπάτος (όπως ο δικός σου), αλλά είναι τίγκα
στα IC και σε αμέτρητες μικροσκοπικές αντιστάσεις και διόδους. Χωρίς σχηματικά δύσκολα θα βγάλει
άκρη κάποιος τεχνικός. Το επίσημο service εξασφαλίζει πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες.
Για αυτό και αμφιταλαντεύομαι.
Εσύ στο επίσημο σέρβις γιατί το σκέφτεσαι να πας;

23
Δε μίλησα με Νάκα, επειδή τον αγόρασα από Thomann και άρχισε τα «κόλπα» (δυο pop κάνει όταν ανάβει, από τότε που άλλαξα λάμπα, αλλά έστω κι αυτό για να το κάνει κάτι τρέχει...) 2 μήνες μετά τη λήξη της εγγύησης. Μίλησα απευθείας με τον τεχνικό, τον οποίον τον ξέρω από άλλη περίπτωση. Ωστόσο περιμένω απάντηση και από έναν φίλο μήπως και βρεθεί κάποιος πιο ειδικός σε λαμπάτους...

24
Κι εγώ μάστορα για τον δικό μου ψάχνω... Μίλησα με τον τεχνικό του Νάκα. Ο Στόλλας δεν έχει σχέση με Fender πια;
BTW Θεσσαλονίκη μένω

25
Το ενισχυτή δεν τον ξέρω ούτε ηλεκτρονικός είμαι, οπότε ουσιαστική βοήθεια δεν μπορώ να προσφέρω. Όμως μήπως ήταν καλύτερο να περιμένεις για την ασφάλεια αντί για το mod; Επίσης, λες για αγορά το 2020. Εγγύηση δεν παίζει; Εκτός κι αν χάλασε μόλις έληξε η εγγύηση.
Στη θέση σου πάντως θα πήγαινα στο επίσημο service της Fender. Διάγνωση από το ίντερνετ ακόμα και καλός τεχνικός είναι μάλλον δύσκολο να κάνει.
Δες κι αυτό το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=1wQETPMcjAU
Ο τύπος φαίνεται να ξέρει από λαμπάτους. Αν ψάξεις, έχει κι άλλο βίντεο για τον συγκεκριμένο ενισχυτή.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 21