Κοίτα... οι ovation γενικά δεν φημίζονται για τον original acoustic ήχο τους, λόγω πλαστικής πλάτης βγαίνει λίγο ρηχός και "πλαστικός", αλλά αυτά είναι περί ορέξεως...
Λυπάμαι, αλλά καμία σχέση, ο ήχος τους είναι πολύ γεμάτος και οργανικός ακριβώς λόγω της πλάτης, η καμπυλότητα της οποίας είναι ιδανική για την ενίσχυση και προσδίσει την ιδιαίτερη χροιά που έχουν. Επίσης ηχογραφούν καταπληκτικά από τα onboard electronics που έχουν.
....απλά θέλω να πάρω και μερικές απόψεις επι του θέματος απο κάποιον που έχει κάποια εμπειρία παραπάνω....
Εάν θέλεις να παίζεις ακουστικά σε ακροατήριο που κάθεται κοντά/μπροστά σου, από όσες Ovation έχουν περάσει απο τα χέρια μου, ή έχω ακούσει στην πράξη, θα σου πρότεινα να πάρεις μία με την παραδοσιακή τρύπα στο κέντρο, όπως πχ η Balladeer, ο ήχος τους απλώνει και γεμίζει καλύτερα τον περιβάλοντα χώρο του μουσικού.
Εάν σε ενδιαφέρει να παίζεις ηλεκτροακουστικά με ενίσχυση, πάρε μία από τις πιο όμορφες με τις τρύπες ψηλά, που έχουν και ακόμα πιο ιδιαίτερο ήχο, απλά η συμβουλή μου είναι να μην επιλέξεις "ρηχή" (Shallow Bowl) στο πάχος του σώματος της αλλά "πλήρη" (Deep Contour), και ας είναι λίγο πιο δύσκολη στο κράτημα, τις έχω ακούσει πλάι πλάι και η χροιά της ρηχής υστερεί λίγο, όταν παίζεις ακουστικά, ενώ η πλήρης είναι καταπληκτική.