sepsis:
Δεν ξέρω πόσο χαζή μπορεί να φανεί η ερώτηση αλλά έχει σημασία η θέση (neck,bridge) που θα βάλεισ τους EMG? Στο site τους έχει κάποια audio samples των 81 κ 85 αλλά λέει πχ bridge dirty/clean (http://www.emginc.com/displayproducts.asp?section=Guitar&categoryid=6).
Eγώ σκέφτομαι να βάλω τον 81 στο bridge και τον 85 στο neck. Τα audio samples ισχύουν?
psomas:
σίγουρα έχει διαφορά στον ήχο. αλλά δεν μπορώ(γνωρίζω) να σου πω τι ακριβώς αλλάζει στον ήχο. βάλε στην κιθάρα σου παραμόρφωση και άκουσε και τους δύο μαγνήτες.(neck, bridge) Ο πρώτος μου φαίνεται ότι βγάζει πιο πολύ "βουητό" :-\ Κάποιος πιο έμπειρος ας βοηθησει. :)
sepsis:
Στους δικούς μου passive σαφώς και έχει διαφορά ο ήχος. Δεν μπορείς να παίξεις clean από bridge. Το θέμα είναι αν αυτό ισχύει και για τους active
fenderiarhs:
safws kai exei shmasia se poia thesh neck h bridge tha baleis to magnhth....se genikes grammes sth bridge exei pio polles armonikes pio polla prima enw sto neck tonizontai kapws perissotero ta mpassa kai exei kapws pio "glyko hxo".Kalo einai epishs o magnhths sto neck na mhn exei megalutero output apo auton sth bridge. Thewrhtika h idia h emg sunista ton 81 gia th bridge kai ton 85 gia to neck. Proswpika tha sou pw oti enw o 85 einai apo tous agaphmenous mou magnhtes(kai ton xrhsimopoiw sth bridge apo mia strato mou) o 81 den mou aresei kai toso....exei para polla prima uperboliko output kai einai kapws psuxros...Epishs ta en logw sample sto site ths emg dystyxws einai xeirista kai den exoun kammia sxesh me to pws pragmatika akougontai autoi oi magnhtes me ena enisxuth....prepei na ta exoun grapsei me D.I apeutheias se konsola.An pragmati oi emg akougontan opws sto site ths emg de tha tous epairna oute an mou tous xarizane.....o pio pshfiakos hxos pou exw akousei pote.....eytyxws sth pragmatikothta einai polu kaluteroi.
Johnie Darko:
Τους περισσοτερους μαγνητες , μπορεις να τους τοποθετησεις και στην γεφυρα και στον λαιμο .... Απλα θα εχουν διαφορετικο ηχο ο καθενας λογω θεσης !!! Δηλαδη ο μαγνητης της γεφυρας , θα βγαζει πιο πολλα πριμα και "σκασιμο" και υψηλομεσαια και μεσαια. Ο ιδιος μαγνητης αν τον βαλεις στον λαιμο , θα εχει μεν τα ιδια χαρακτηριστικα του μαγνητη (εξοδο , γκαζι κτλ) , αλλα λογω θεσης , θα βγαζει πιο πολλα μπασσα και χαμηλομεσαια , με λιγοτερο "σκασιμο" και πιο ζεστο ηχο ... Ετσι , συγκεκριμενα τους EMG μπορεις να τους βαλεις οπως θελεις ... Ειτε 81&85 , ειτε 85&85 κτλ ... Απλα να εχεις υποψη σου τι ηχο βγαζει καθε μαγνητης γενικα και μετα υπολογισε πως θα ακουγεται σε καθε θεση ... Εγω παντως θα σου προτεινα να βαλεις στην γεφυρα εναν 89 που γινεται σε split και μονος, ενω οταν παιζει σαν διπλος ειναι σαν να παιζεις με εναν 85 (αρα περισσοτεροι ηχοι) και στον λαιμο τον 85 για πιο γλυκο και ζεστο lead ηχο ... Τον 81 ειδικα δεν θα στον προτεινα , εκτος κι αν παιζεις καργα metal και σχεδον τιποτα αλλο ... Εχει πολυ εξοδο (δεν βγαζεις ευκολα καθαρα απο αυτον) , δεν γινεται split (αρα εχεις λιγοτερες δυνατοτητες ηχων) και ειναι πολυ πριμος ... Πιστευω οτι με ενα σετακι 89 και 85 , θα εισαι πολυ ευχαριστημενος και θα βγαζεις ηχους απο strat μεχρι les paul και απο καθαρα και στακατα , μεχρι τσιτα γκαζια και γλυκα σολα ... Αυτα !!! ;)