profsokin:
Έχω μία ltd και μετά από μερικούς μήνες παιξίματος(είναι σχετικά καινούρια) ο ήχος της μου φαίνεται όλο και πιο μέταλ(για κακό το λέω-δεν ακούω όυτε παίζω μέταλ). Αν αλλάξω τον neck μαγνήτη(..στην ουσία μόνο αυτόν χρησιμοποιώ..) μπορώ να βάλω μαγνήτες που να κάνουν πιο γλυκό τον ήχο(classic rock); Υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες μαγνητών που κάνουν μαγνήτες μέταλ,άλλες blues, άλλες jazz,rock κλπλ
sepsis:
ποιούς μαγνήτες έχεις τώρα?
profsokin:
Έχω τους τζαμπατζίδικους τους εργοστασιακούς. Τιμή καταλόγου της κιθάρας μου είναι 328Ε
Boogieman (του Kithara.gr!!!):
Όλες οι μεγάλες εταιρίες έχουν μοντέλλα για όλα τα είδη μουσικής.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις και θέλει λίγο ψάξιμο είναι η έξοδος που θα έχει ο καινούργιος σου neck μαγνήτης σε σχέση με τον bridge.
Όσο πιο μεγάλη η διαφορά αυτή, τόσο πιο έντονο θα είναι το φαινόμενο να αυξάνεται ή να μειώνεται η ένταση της κιθάρας σου όταν χρησιμοποιείς τον επιλογέα.
Arg0:
Λοιπον, ο ηχος σου θα αλλαξει παρα πολυ με μια αλλαγη μαγνητων... Βεβαια να ξερεις οτι παιζει μεγαλο ρολο ο ενισχυτης και οτι μ' εναν μικρο τρανσιστορατο με την ενταση στο 2 δεν θα καταλαβεις διαφορα...
Απο 'κει και περα θες μαγνητες με χαμηλο output και μικρη αντισταση (αν και το 2ο δεν ειναι απολυτος κανονας, αλλα ας μην αρχισουμε την κουβεντα αυτη εδω).
Θα σου προτεινω 3 set:
Seymour Duncan
SH-PG1 Pearly Gates στο λαιμο και APH-1 Alnico II Pro στη γεφυρα
Di Marzio
Air Classic neck στον λαιμο και PAF Classic bridge στην γεφυρα.
Gibson
'57 Classic στο λαιμο και Burstbucker Pro στην γεφυρα
Επισης υπαρχει η λυση των EMG Active αλλα φοβαμαι οτι οσο θα σου αρεσουν στα καθαρα τοσο θα τους μισησεις στα βρωμικα.
Βεβαια θα βοηθουσε λιγο περισσοτερο αν ηξερα τι μουσικη θελεις να παιξεις.