Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

Πετάλια Άλφα-Άλφα!

<< < (2/3) > >>

oneofthem:
κι αν γύρισες λίγο το θέμα, γιαυτό είναι τα forum:)
λοιπόν καταρχήν βλέπω ότι είσαι ανοιχτός σε όλες τις επιλογές, οπότε είσαι έτοιμος να το ψάξεις, που είναι πολύ καλό

πετάλια?
τα μεμονωμένα αναλογικά πετάλια όντως δίνουν καλύτερη ποιότητα από τα ψηφιακά
αν κατέληγες σε κάτι τέτοιο θα πρεπε να υπολογίσεις και συνδεσμολογία - υπάρχουν έτοιμες - για πιο εύκολες εναλλαγές
κάτι που υστερούν είναι, ότι όταν χρειαστείς να παίξεις 5 διαφορετικά πράγματα, πιθανόν να χρειαστείς ξανά μια πεταλιέρα
ποια καλά πετάλια προτείνω? πρέπει να μας δώσεις κάποιο budget γιατί οι τιμές πεταλιών έχουν πάρα πολύ μεγάλο εύρος

Vox Tonelab SE?
κατά πολλούς είναι η μόνη που μπορεί να συναγωνιστεί τα πετάλια, αλλά δεν επεκτείνομαι διότι θα γίνει ο γνωστός πόλεμος...
αυτό που αναμφίβολα μπορεί να πει κανείς, είναι ότι είναι μια ολοκληρωμένη λύση που καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων
επίσης έχει όπως θα χεις δει, αρκετά αναλογικά controls, ώστε να βοηθάει στην απευθείας ρύθμιση, όπως και πολλές άλλες
απτην μια, δεν αξίζει να μην χρησιμοποιείται κάτι τέτοιο, έχει πολλές δυνατότητες και σπαταλιέται πολλές φορές από πολλούς
απτην άλλη, σου δίνει όλες τις δυνατότητες να παίξεις κάτι άλλο όταν το αποφασίσεις, κι αυτό ισχύει με όλες τις πεταλιέρες

ενισχυτής?
συνήθως, κάθε κιθαρίστας που παίζει σε live, κάνει πρόβες σε ιδιωτικό χώρο, έχει δικό του έναν δυνατό αξιόπιστο λαμπάτο ενισχυτή
οπότε οπωσδήποτε πρέπει να μετρήσεις την τωρινή σου κατάσταση, έχεις παίξει ήδη σε αρκετά live, θα παίξεις στο μέλλον σε live πολλές φορές, σχεδιάζει η μπάντα σου να έχει ένα δικό της χώρο για πρόβες? όλα αυτά πρέπει να τα συζητήσεις, για να μην καταλήξεις σαν τους λίγους μεν, αλλά που έχουν πληρώσει επαγγελματικό ενισχυτή έπαιξαν σε 5 live και τον ευχαριστήθηκαν και τώρα τον χρησιμοποιούν καμιά φορά σπίτι τους, πριν καταλήξει στο ebay

πρόταση?
εγώ προτείνω να πάρεις δυο φιλαράκια σου, και να πάτε να ακούσετε και περιεργαστείτε εκτενώς κι ενδελεχώς όσο γίνεται μια πεταλιέρα όπως αυτή που ανέφερες, να την ακούσεις, να δεις αν σε καλύπτει ηχητικά και κυρίως να συγκρίνεις των ήχο των πεταλιών, εάν βρεις μικρότερη διαφορά απότι περίμενες, ή αν η διαφορά δε σου ακούγεται σαν λάθος ήχος, αλλά σαν διαφορετικός τότε προφανώς ίσως σε συμφέρει μια πεταλιέρα, εγώ αυτό ψηφίζω

αμα βρείτε φάρμακο για την φλυαρία, δώστε μου την παρτιτούρα...ζντοϊνγκ!

gigantas:

--- Παράθεση από: tsagas στις 07/07/06, 15:56 ---
Το θέμα τώρα έχει ως εξής: έχω έναν ενισχυτή Marshall 30watt (όχι λαμπάτο) και μια Rickenbacker 330.

--- Τέλος παράθεσης ---
Off topic:Συγχαρητηρια για την κιθαρα φιλε μου  :o :o :o

tsagas:
math, ευχαριστώ για τις προτάσεις θα τα κοιτάξω. Απ'ότι καταλαβαίνω η electroharmonix είναι εγγύηση έτσι;

giganta, thanks. Είναι το μόνο κομμάτι του εξοπλισμού μου που με ικανοποιεί 101%.

oneofthem σ'ευχαριστώ για την φλυαρία σου. Όσον αφορά τα πετάλια κι εγώ αυτό που με προβληματίζει, είναι πχ. σ'ένα live, τί θα κάνω; Κάθε που θα αλλάζουμε τραγούδι θα κάθομαι και θα συνδέω ξεσυνδέω αλλάζω συνδεσμολογίες και ρυθμίσεις για να βγάλω τον ήχο που θέλω; Ή απλώς θα παίζω συνέχεια με τον ίδιο ήχο (έναν καθαρό κι έναν παραμόρφωση;

Για το μπάτζετ που λες, εφόσον δεν πάρω ενισχυτή, έλεγα να κινηθώ μέχρι 800-1000 ευρώ. Πάντως αυτό που αρχίζω και σκέφτομαι είναι να κοίταγα προς το παρόν για μια καλή πεταλιέρα που θα με βοηθήσει και στις πρόβες και στα live. Κι όταν θέλω κάτι ποιοτικότερο πχ. για ηχογραφήσεις κλπ. να αρχίσω σιγά σιγά να παίρνω 3-4 καλά πετάλια (εφόσον δεν με καλύπτει η πεταλιέρα) και φυσικά έναν καλό ενισχυτή. Στο studio άλλωστε δεν σε κυνηγάει κανείς και φτιάχνεις τον ήχο σου όπως θέλεις και με το πάσο σου.

Τον 30άρη τον Μάρσαλ τον παίρνω μόνο στις πρόβες και σε κανένα μαγαζάκι μικρό όταν παίζουμε. Ακόμα σε συναυλία δεν έχω παίξει, αλλά εκεί υποθέτω θα έχουμε μεγαλύτερους ενισχυτές διαθέσιμους  ;)

Arg0:
Λοιπον, ας τα παρουμε απο την αρχη...

--- Παράθεση από: tsagas στις 07/07/06, 15:56 ---Αναρωτιόμουν λοιπόν, τί χρειάζομαι; Χρειάζομαι έναν καλύτερο ενισχυτή (λαμπάτο) και δυο τρία καλά πετάλια; Ή κρατάω τον ενισχυτή και παίρνω πχ. μια καλή λαμπάτη πεταλιέρα; Ή θέλω και ενισχυτή και πεταλιέρα; Έβλεπα προ ολίγου στο ιντερνετ μια Vox Tonelab SE. Ακούω από παντού ότι τα μεμονωμένα αναλογικά πετάλια είναι πολύ καλύτερα από τα ψηφιακά εφφέ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το αν θα στραφεις στη λυση του να παρεις λαμπατο ενισχυτη και αναλογικα πεταλια ή να κρατησεις τον ενισχυτη που εχεις και να παρεις μια πεταλιερα ειναι θεμα περισσοτερο των χρηματων που σκοπευεις να διαθεσεις.

Για να σου δωσω μια εικονα του ποσο θα κοστισει το καθενα, εχουμε και λεμε:

Ενισχυτης: Laney LC15R 329€
Delay: Electro Harmonix Deluxe Memory Man 185€
Chorus & Flanger: TC Electronic SCF 269€

Reverb δεν θα χρειαστεις καθοτι εχει ο ενισχυτης πανω.

Συνολο: 783€

Modelling πεταλιερες:
Vox Tonelab SE 469€
Line6 POD XT Live 469€

Οι τιμες ειναι ολες απο το Thomann.de

Bεβαια μην αγνοεις την σημασια που παιζει ενας ενισχυτης στον ηχο σου, διοτι αποτελει ενα κοινο λαθος που κανουν πολλοι κιθαριστες.

Αν μας ελεγες και τι ηχο περιπου θες να βγαλεις τοτε θα μπορουσαμε να ειμαστε και πιο συγκεκριμενοι στις προτασεις μας.  ;)

oneofthem:
tsagas απότι βλέπω καταλαβαίνεις τις παίζει, οπότε συμφωνώ με τη λογική που θα ακολουθήσεις
κάποιες διευκρυνήσεις να κάνω, ότι υπάρχουν λύσεις για εναλλαγές μεταξύ πεταλιών, απλά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία για να προτείνω, επίσης - ανάλογα και για τι επίπεδο μιλάμε βέβαια - δε θα λεγα ότι χρησιμοποιούνται πετάλια σε ηχογραφήσεις, οπότε έχε το κι αυτό γενικά στο μυαλό σου, δλδ είναι παρόμοιο με αυτό που είπες, ότι σε συναυλία πχ ο ενισχυτές υπάρχουν ήδη, αυτά οπότε μένει το shopping zapping τώρα:)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View