Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Ηχομονωση ( Τεχνικες-Υλικα-Μαγαζια )

<< < (2/24) > >>

4-strings:
Xμμ...Δηλαδή τα 15 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο που κάπου είχα ακούσα, μάλλον είναι τρελλό φίδι ε?
Και φαντάζομαι ότι τέτοιου είδους υλικά θα τα βρώ σε μαγαζιά με χρώματα κτλ, σχετικά εύκολα έτσι?
Thx και sorry για τις ολίγον off topic ερωτήσεις ;)

Καρχαρίας:
Η ερωτήση σου δεν είναι καθόλου off topic..
Ανάλογα με το πάχος και με την συμπίεση παίζει και η τιμή. Δλδ μια φέτα 3 cm και 25 κιλά συμπίεση θα έχει 1 ευρώ.. παράδειγμα.. δεν γνωρίζω.

Θα το βρεις σε μαγιαζιά με χρώματα όπως είπες, μονωτικά υλικά και παντώς τύπου υλικά κατασκευών..

Clapton:
Ο πετροβάμβακας είναι μια καλή προσιτή λύση. Χρειάζεται προστασία από την υγρασία, οπότε αποφύγετε να τον εντοιχίσετε χωρίς άλλα υλικά προστασίας. Για εσωτερικές εφαρμογές συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, αν βέβαια δεν έχουμε εσωτερική υγρασία στον χώρο.

Αυτός που πωλείται σε μάντρες οικοδομικών υλικών φτάνει σε πυκνότητα συνήθως μέχρι τα 100Kg/m3 ενώ παράγεται και σε πυκνότητες έως 200Kg/m3. Όσο μεγαλύτερη η πυκνότητα τόσο μεγαλύτερη η αποτελεσματικότητα για ίδιο παχος.

Η τοποθέτησή του σε απόσταση 15-18 cm από τους τοίχους βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα, ενώ θα "κόψει" ακόμα περισσότερο τις χαμηλές συχνότητες.


CU...=Clapton=

ikatsoun:
Παιδιά κι εγώ προσπάθησα να κάνω μόνωση. Απίστευτη ζέστη το καλοκαίρι, παγωνιά το χειμώνα. Όσο για ήχο.. περνάει αυτοκίνητο έξω στο δρόμο (επαρχιακός δρόμος) και τρίζουνε τα πάντα μέσα στον σπίτι. Προσοχή μην πέσεις σε απατεώνες..

Καρχαρίας:
Πρόβλημα με την υγρασία δεν έχουμε εμείς. Πάντως κάνει απίστευτη δουλειά. Το σημαντικότερο δεν είναι να μην βγαίνει ο ήχος έξω όσο το να μένει ο ήχος μέσα!  ;)
Επίσεις ο πετροβάμβακος έχει το καλό ότι δεν είναι απλά ηχομονωτικό. Το καλοκαίρι έχει δροσιά και τον χειμώνα κρατάει ζεστή θερμοκρασία!!

Ακόμα ένα πράγμα που θα χρειαστείς είναι ένα κομμάτι κίτρινο σφουγγάρι. Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγετε, είναι αυτό που υπάρχει στα καθίσματα αυτόκινήτου, μηχανής γενικά σε καθήσματα. Εγώ πήρα ένα τέτοιο κομμάτι 1x2 μέτρα μόνο, το τύλιξα με ένα πανι και το κρέμασα στην μέση του δωματίου που παίζουμε στο ταβάνι. Δεν ακουμπάει στο ταβάνι όμως, έχει απόσταση 15-20 πόντους. Το τύλιξα με πανί για να μην βλέπω εκείνο το κίτρινο πράγμα, να είναι ποιο όμορφο, ένα πανάκι ψιλό ίσα ίσα να το καλύψει.
Η χρήση του είναι στο να αποροφάει το πανί αυτό τα "τσ" της φωνές, κάποιες κοριφές στα πρίμα μεσσαία της κιθάρας.. κάνει καλή δουλειά πάντως!!!! Είναι πολύ φτηνό και αξίζει τον κόπο να το πάρεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View