Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

Πεταλια και Πεταλιερες για Μπασο

<< < (5/6) > >>

Χάρης(DJ Ha):
Τι γνωμη εχετε για αυτην εδω:
http://www.thomann.de/gr/line6_bass_floor_pod.htm

bassman(4 String Suicide!):
Eμενα προσωπικα τα πολλα πολλα "μπλιμπλικια" δεν μου αρεσουν.Προτιμω τα αναλογικα πεταλια που ειναι πιο απλα στην χρηση και βγαζουν κατ'εμε παντα καλυτερο ηχο.Εξαλλου 2-3 εφφε χρησιμοποιω μονο..
Παρολα αυτα..οτι κ αν σου λεμε ειναι σχετικο.Πηγαινε καπου και δοκιμασε την.

bassline:
Για πεταλιερες εγω προτεινω τη bass pod xt live της line 6 η οποιη ειναι τελεια για live.
Αλλα ειναι οντως καλυτερο να εχεις πεταλακια εφοσον δεν χρησιμοποιεις πολλα..ομως για live...line 6!
Τωρα για να δοκιμασεις τη ηχους θες και τι σαρεσει παρε καλυτερα ενα πολυεφφε φτηνο πχ behringer zoom digitech.
Αυτα!
Τωρα θελω και εγω να σας πω κατι:
Εχω στα χερια μου ενα samick μπασο αλλα τα ηλεκτρονικα του ειναι χαλια.Δηλαδη δεν εχει τιποτα απο ηλεκτρονικα μονο κατι ποτενσιομετρα
αλλα χωρις καλοδια...
Εχω τρεις μαγνητες,εναν τζαζ ξεμπαρκο και δυο τζαζ δικους του.Ο τζαζ ο ξεμπαρκος εχει δυο καλοδια πανω του ενα κιτρινο και ενα κοκκινο,οι αλλοιο δυο εχουν ενα μαυρο μονο...
Θελω λοιπον να  το κανω να βγαζει ηχο...εχει πανω του και υποδοχη για καρφι αλλα κ αυτο χωρις καλοδια.Μπορειτε να μου πειτε τι να κανω η να μου δωσετε κανενα σχεδιαγραμα με το τι πρεπει να συνδεσω και που...
Η καμια ιδεα για το τι να τα κανω ολα αυτα..θελω να φτιαξω κατι δικο μου :Ρ
Ευχαριστω !

Jezus:
Συμφονω οτι το μπασο κατευθυαν στον ενισχυτη ειναι μαγεια, ΑΛΛΑ, στο στυλ που παιζω με το συγκροτημα θελω εναν τεραστιο ηχο. Ηδη εχω ενα τεραστιο ηχο, οποιος τον ακουει γουσταρει, μετα ανοιγω τα πεταλακια, πολυ ωραια ολα, μολις τα ξανακλεισω ομως ο ηχος που πριν ακουγωταν οκ τωρα ακουγεται μικρος! Αυτα που χρησιμοποιω ειναι

Μπασο => Boss ODB-3 => EBS MultiDrive => Aphex Bass Xciter => ενισχυτης
Ενισχυτη εχω εναν Trace Elliot 715 SMC, μπασακια, με το συγκροτημα ενα Yamaha BBG5S, και εχω και ενα J&D αταστο και ενα καστομ 6-χορδο. Ο ηχος με το παραπανω σεταπ ειναι απλα τεραστιος και δυσκολο να τον ακουσει καποιος μουσικος/μπασιστας και να μην τον προσεξει.

placebo_addict:

--- Παράθεση από: teo.gp στις 05/03/07, 14:56 --- Και μην ξεχνάμε ότι πολλά πετάλια κιθάρας κάνουν εξίσου καλή δουλειά και στο μπάσσο ;)

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό πώς γίνεται? Δεν "κόβουν" τις χαμηλές συχνότητες?

Δεν ξέρω και πολλά γύρω από το θέμα, αλλά μια μέρα είχα τη φαεινή ιδέα να βάλω ενα πεταλοπολυεφφέ(δεν ξέρω τί ακριβώς ήταν) κιθάρας στο μπάσσο, και ακουγόταν πολύ χάλια (σαν κιθάρα,κ πολύ flat ήχος). Υπέθεσα οτι κοβόντουσαν οι χαμηλές...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View