Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

4χορδο 5χορδο 6χορδο μπάσο?

(1/10) > >>

profsokin:
Γιατί εξάχορδο, γιατί πεντάχορδο και γιατί τετράχορδο;
Έχει να κάνει με το είδος μουσικής; Υπαρχει γενικά κάποιο κριτήριο στην επιλογή ή είναι καθαρά θέμα γούστου;

tasos__:
Εγώ ξεκίνησα με 1 5χορδο squire (κουρδισμα : b e a d g), και το αγόρασα συνειδιτά 5χορδο για να έχω "περισσότερες νότες" . Μου φαίνεται ότι η 5η χορδή βοηθάει αρκετά , ιδιαίτερα επειδή δεν υπάρχει πολλές φορές λόγος να κατεβάσω το κούρδισμα (πράγμα που στη κιθάρα είναι συνιθισμένο) .
Γενικά μου φαίνεται ότι βοηθάει . Διευκολίνει πολύ στο παίξιμο,στο "κατέβασμα" μιας κλίμακας .

Τώρα το 6 χορδο (κούρδισμα : b e a d g b) έχει μια πιο λεπτή και μια πιο χοντρή σε σχέση με το κλασικό 4χορδο μπάσο . Η b καντινι μου φαίνεται λίγο άχριστη  :) όταν έπαιξα με 1 6 χορδο . Βέβαια αυτά είναι θέματα τεχνικής και γούστου του καθενός . Και είναι και λίγο τι έχεις συνιθίσει .

GreekDudeCovers:
Αν δεν χρειάζεται να παίξεις σε χαμηλότερα κουρδίσματα ή σε μπάντα με 7χορδες τα 5χορδα και τα 6χορδα είναι άχρηστα, και πάρα πολλές φορές πολλοί τα παίρνουν μόνο για την ποζεριά του θέματος. Ναι, έχει μια χορδή παραπάνω, άρα περισσότερες χαμηλές στη διάθεσή σου, αλλά παίζοντας τραγούδια μαζί με 6χορδες κιθάρες που μπορεί να σου χρησιμεύσει? Ομολογουμένως σπάνια χρησιμοποιούνται αυτές οι χορδές, εκτός αν παίζεις theater, meshuggah κλπ. Εδώ Sheehan και μια ζωή είναι μ'ένα 4χορδο. Αυτός μα****ς είναι δηλαδή? Γνώμη μου είναι πως αν ξέρεις να παίζεις, ένα 4χορδο σου είναι αρκετό.

tasos__:
Οντως η πλειοψηφεία παίζει με 4χορδα . Προσωπικά μου έχει χρησιμεύσει (εκτός από τα χαμηλά κουρδίσματα) πολύ σε μια μπάντα που παίζουμε rock με jazz/funk/swing χαρακτηριστηκά , όπου έκανα κάποιους πειραματισμούς με πολύ μπάσα slaps/pops όπου δεν θα μου έβγαιναν αν δεν είχα τη 5η χορδή . Δεν λέω ότι είναι απαραίτητη , απλά σου δίνει κάποιες παραπάνω δυνατότητες . Σίγουρα μπαίνει και η ποζεριά στη μέση

Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood:

--- Παράθεση από: tasos18 στις 16/09/07, 17:40 ---Τώρα το 6 χορδο (κούρδισμα : b e a d g b) έχει μια πιο λεπτή και μια πιο χοντρή σε σχέση με το κλασικό 4χορδο μπάσο .

--- Τέλος παράθεσης ---
Είχα την εντύπωση οτι το κούρδισμα του 6χορδου είναι B E A D G C. Κάνω λάθος?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View