morfeas_SG:
εγω παιδια ειμαι στην νοοτροπια της σχολης anthony jackson...
η οποια λεει οτι το ηλεκτρικο μπασο εχει να κανει περισοτερο με την ηλεκτρικη κιθαρα και πολυ λιγοτερο με το κοντρα μπασο. αν καποιος εχει και κοντρα-μπασο σιγουρα μπορει να το επιβεβαιωσει αυτο... ετσι γιατι οχι 6 χορδες?
δειτε λιγο το ατομο να παιζει με τον michel camilo, petruciani, mike stern, steve khan, και ας ερθει μετα καποιος να μου πει οτι ποζαρει...
παρολα αυτα παραδεχομαι οτι η σι πεζεται λιγο σε σχεση με τις αλλες και η ντο ακομα πιο λιγο. αυτο σιγουρα δεν σημαινει οτι ειναι αχρηστες, βοηθανε στο καθετο παιξημο, με ανταλαγμα μια χοντροειδεστατη ταστιερα. οποτε, ο καθενας τα βαζει στην ζυγαρια και βλεπει τι τον βολεβει.
η χαμηλη προφανως σου δινει πιο χαμηλες νοτες, ενω την ντο την χρησιμοποιεις αν θες να πεξεις κανα ακορντακι, διφωνιες κλπ.
τελος, θα ηθελα να πω οτι εκτος απο τις θεωριες, παραδεχομαι τον anthony jackson γιατι παρα τις 6 χορδες που εχει το fodera του, εχει παραμηνει μπασος. ενω αλλοι αρχισανε τα πολυ πριμα σολα και το καταντησανε μπασο-κιθαρο. νομιζω οτι αυτος ειναι και ο λογος που αρχησανε να τσινανε οι τετραχορδοι παρα για τις 2 παραπανο χορδες.