Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Το Μπάσο στην μείξη.

<< < (3/16) > >>

freemind:
Η διαδικασια που ακολουθεις λεγεται low pass filtering. Το shape ( δηλαδη η κατασταση της κυματομορφης του γραφικου EQ ) ονομαζεται high pass filter. Για το ιδιο πραγμα μιλαμε.

Εαν καποια στιγμη βρεθεις σε κονσολα μπροστα, δες ενα κουμπι που λεει LOW PASS. Εαν το επιλεξει ο ηχοληπτης, η κονσολα αυτοματως δημιουργει μια καμπυλη σαν και αυτη που εχεις στα σχηματα σου, που "κοβει" τις χαμηλες συχνοτητες απο καποια Hz και κατω ( απο 100Hz και κατω συνηθως, εκτος εαν ειναι ρυθμιζομενο ).

Βραζίλης:
Μπερδέψατε το cut και το pass...
low cut = high pass
high cut = low pass

freemind:
Ναι, συγνωμη, εκανα λαθος στο παρπανω post. Εννοω low cut και ο fteo εννοει high pass. Το πρωτο αφορα το αποτελεσμα του ελεγχου του EQ, το δευτερο αφορα τη καμπυλη "κοψιματος" του EQ. Το ιδιο εννοουμε παντως

vangelis:
άλλη μια απορία που λύθηκε..... ;)

Fteo:

--- Παράθεση από: freemind στις 04/02/08, 09:09 ---...Εαν καποια στιγμη βρεθεις σε κονσολα μπροστα, δες ενα κουμπι που λεει LOW PASS. Εαν το επιλεξει ο ηχοληπτης, η κονσολα αυτοματως δημιουργει μια καμπυλη σαν και αυτη που εχεις στα σχηματα σου, που "κοβει" τις χαμηλες συχνοτητες απο καποια Hz και κατω ( απο 100Hz και κατω συνηθως, εκτος εαν ειναι ρυθμιζομενο ).

--- Τέλος παράθεσης ---
Η κονσόλα μου έχει ένα κουμπί που γράφει HPF(80Hz), οπότε πάλι σαν high pass filter το αναφέρει... Στα προηγούμενα post σου το ανέφερες σαν low pass, κάτι που είναι τελείως διαφορετικό, κ γιαυτό κ εγώ είπα να το κοιτάξω καλύτερα... Anyway, ήξερα ότι το low cut και το high pass είναι τα ίδια, απλά κ εγώ δεν ήμουν σίγουρος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View