Ειδικά θέματα > Καταστήματα, αγορά

Αγορές κιθάρας από Αμερική - Εκτελωνισμός

(1/4) > >>

AnimaPura:
Καλημέρα και χρόνια πολλά,


Επειδή τα σχετικά νήματα έχουν πλέον αρκετά παλιά, είπα να ρωτήσω τι παίζει σχετικά με αγορά κιθάρας από Αμερική. Συγκεκριμένα θα με ενδιέφερε να αγοράσω μια Sterling by Music Man (κάποιο JP μοντέλο) μέσω Amazon. Η αξία του οργάνου δεν θα ξεπεράσει τα $800 χωρίς τα μεταφορικά. Τι ποσοστό της αξίας αυτής θα πληρώσω παραπάνω ώστε να περάσει τελωνείο η κιθάρα?


Γενικότερα ψάχνομαι για αγορά από ΗΠΑ γιατί ως γνωστόν οι Sterling είναι αηδιαστικά πιο ακριβές σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό κατάστημα και θέλω να δω αν συμφέρει. Για την ιστορία μιλάμε για περίπου διπλάσια τιμή στην Ευρώπη σε σχέση με την αμερικανική αγορά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Εαν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα 3-4 χρόνια, παρακαλώ να κλειδωθεί το παρόν νήμα και να δωθεί link για το κατάλληλο.

panixgr:
πας ebay.com και ψάχνεις να βρεις κάποιον που χρεώνει και αναλαμβάνει και εκτελωνισμό. Κάνεις την διαίρεση και καθάρισες.
π.χ.
http://www.ebay.com/itm/NEW-Sterling-by-Musicman-JP-70-John-Petrucci-Series-Red-Pearl-Burst-JP70-/172019276690?hash=item280d25db92:g:51YAAOSwf-VWYdyw

τιμή : US $649.99
μεταφ. : $69.20
εκτελων :   $190.34

δηλ : φόρος = 26.4%

θα πρότεινα να πας σε τέτοια λύση για να αποφύγεις την μαφία του EL VENIZEL.

AnimaPura:
Οκ, από ό,τι βλέπω ο φόρος είναι στα ίδια επίπεδα με παλαιότερα, δηλαδή περίπου 27%. Το προτείνεις αυτό για ποιό λόγο ακριβώς? Είναι πιο σύντομη η αποστολη? Είναι πιο σίγουρο το τι θα πληρώσεις? Γενικά παίζει να πάρεις κάτι και να μην χρεωθεί με αυτό το έξτρα 27%?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!


EDIT: Ακόμα και έτσι, η διαφορά με τους Ευρωπαϊκούς πωλητές είναι μικρή. Από ό,τι φαίνεται οι SBMM είναι απλώς πολύ ακριβές εδώ στην Ευρώπη.

saved:
Αν παρεις απο ημπεη και σου δεινει εγκυηση τελωνιου,τοτε πληρωνεις τελονειο του στελνεις ημειλ με την αποδηξη και σου επιστρεφει τα λεφτα.απλα θα σε χρεωσει κανα 50€ το οποιο αν δεν περασει τελωνειο παλι θα στο χρεωσει αν ζητησεις εγκυηση.δηλαδη κλαιν μαιν.

sfanfan:
Εγώ η μόνη υπηρεσία που γνωρίζω του ebay είναι ο υπολογισμός των τελών τελωνείου, όπου στην ουσία προπληρώνεις δασμούς, έξοδα εκτελώνισης κτλ, και σου έρχεται στην πόρτα κατευθείαν. Εννοείται ότι αν μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις εκτός EU θα κληθείς να πληρώσεις τους νόμιμους δασμούς. Αυτό ισχύει για αγορά από κατάστημα ή επαγγελματία πωλητή. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που δέματα σταλθήκαν χωρίς τιμολόγια, είτε ως δώρα είτε ως απλά πακέτα χωρίς ίχνος αγοραπωλησίας, και ότι αυτά τα πακέτα δεν περάσαν τελωνεία, αλλά ξέρω περιπτώσεις που πέρασαν και περιπτώσεις που δεν πέρασαν και μάλιστα τα τιμολόγια που βγήκαν ήταν ιδιαίτερα φουσκωμένα. Εν πάση περιπτώσει, αν θεωρήσουμε το τελωνείο δεδομένο, καλύτερα είναι να το προπληρώσεις, διότι είναι εντελώς ξεκάθαρα τα πράγματα όσον αφορά τα ποσά. Στην Ελλάδα μπορεί να σου ζητήσουν ότι νά'ναι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View