panixgr:
νομίζω έδωσες μόνος σου την απάντηση στο 1ο πόστ : illuminator neck.
panixgr:
--- Παράθεση από: EVGemini77 στις 27/10/19, 18:02 ---Mπορείς να στείλεις στον DiMarzio ή στο μέηλ ή στο κανάλι του στο youtube, έχω δει ότι απαντάει.
Για να είσαι σίγουρος πάρε τον illuminator, αν και είναι λίγο πιο ακριβός, γιατί είναι σίγουρα ισορροπημένο σετ. Ο Νάκας τον έχει στα 99 (και με δόσεις αν θέλεις). Απ' τους άλλους 2 που έβαλες ο air norton είναι alnico 5 και έχει DC 12.58 Kohm ενώ ο gravity storm αν και είναι κεραμικός σαν τον Illuminator έχει DC 12.56 Kohm.
O Illuminator bridge έχει 10.56 Kohm DC και ο neck 10.50 Kohm
--- Τέλος παράθεσης ---
τα KOhm λενε κάτι μόνο αν οι υπόλοιπες παράμετροι είναι γνωστές και σταθερές (τύπος μαγνήτη, θερμοκρασία, μήκος, διάμετρος), π.χ. ο HS-3 έχει κάπου 20KOhm ενω είναι απο τους πιο αναιμικούς μαγνήτες που μπορεί να βρει κανείς. Βασικά βάζοντας λεπτότερο καλώδιο θα έχουμε μεγαλύτερη αντίσταση, με παράλληλα μικρότερο output.
giorgos1990:
Τελικα κατεληξα στο vai gravity...
Θα χω αποψη οταν τον βαλω στο επομενο restring αλλα θεωρω θα ναι η μερα με τη νυχτα απο τον μαμα Ibanez.. Απο κριτικες και demo παντως ειναι πολυ καθαρος και σε drive ολοι λενε οτι καθαριζει παρα πολυ καλα χωρις να μπουκωνει με διαυγεια στις νοτες
Ο Illuminator ειναι ελαφρως πιο γκαζομενος απο τα spec και δεν τον προτιμησα μιας και ειχα μονο σε neck σε αλλη κιθαρα και μ αρεσε που ηταν οχι τοσο hot ..
Σε αμεση συγκριση με emg 81 που φοραω σε αλλη κιθαρα θεωρω τους dimarzio πολυ πιο οργανικους (καμια σχεση με active προφανως) αλλα νομιζω τους προτιμω βεβαια παιζει ρολο και το λοιπο rig οποτε μαλλον στη περιπτωση μου passive dimarzio αποδειχτηκαν πολυ πιο ''σωστοι'' για μενα.. Μπορω να βγαλω πολυ περισσοτερους ηχους σε σχεση με τους emg που ειναι λιγο μονοτονοι και κανουν περισσοτερο για riffs..
panixgr:
αυτο περι οργανικών και βιολογικών και βέγκαν μαγνητων το διαβάζω συνέχεια, αλλά δεν μπορω να το ακούσω με τίποτε. Για μένα οι EMG σε mahogany απλά κηλαηδούν...
DImarzio fanboy δηλώνω, αλλα τον παραπάνω ήχο με DMZ δεν το έχω σε καμία κιθάρα..
giorgos1990:
Και γω θεωρουσα τους emg καλους μεχρι που ακουσα και κατι διαφορετικο γουστα ειναι αυτα και τι χροια κυνηγας