[VIDEO] Είναι εφικτό να έχω μια part-time καριέρα σαν μουσικός?
(1/1)
Ioannis Anastassakis:
Καλησπέρα σε όλους του φίλους του kithara.gr Στο σημερινό επεισόδιο θα μιλήσουμε για μια συχνή απορία όσον αφορά το music business.
Ερώτηση: "Είναι εφικτό να έχω μια part-time καριέρα σαν μουσικός?"
https://www.youtube.com/watch?v=l4i-w6Uvsu4
Για όποιες διευκρινίσεις, αλλά και για να στείλετε τις ερωτήσεις σας να απαντηθούν σε επόμενο βίντεο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω email στο ioannis@ioannis.org αλλά και στο Facebook Fan page μου, https://www.facebook.com/ioannisanastassakis/
Τα λέμε την επόμενη φορά! Φιλικά, Ioannis Anastassakis
Ioannis Anastassakis - Coach of The Guitar Champions https://eliteguitarcoaching.com
Βραζίλης:
Γενικά συμφωνώ με τα λεγόμενα. Όμως σκέφτομαι λίγο και την άλλη πλευρά: - Θα πρέπει οι υπόλοιπες δουλειές/υποχρεώσεις να αφήνουν αρκετό χρόνο για την μελέτη της μουσικής. Γιατί, π.χ., αν έχεις μια πρωϊνή δουλειά που σου τρώει πολύ χρόνο και ενέργεια, και κουράζεσαι πνευματικά και σωματικά (και ιδίως στα χέρια/δάκτυλα), τότε δύσκολο να έχεις χρόνο και ενέργεια για να μελετήσεις μουσική, να κάνεις εξάσκηση, να βελτιωθείς. Η πορεία θα είναι αργή και δύσκολη, και πιθανόν να γίνεις part-time μουσικός με partial γνώσεις/εμπειρία (ή τουλάχιστον όχι τόσο προχωρημένος όσο κάποιος που έχει άπλετο χρόνο για μελέτη και ξεκούραστα χέρια και μυαλό) - Μήπως το να παίζεις έστω μουσική που δεν σου αρέσει για λεφτά, αντί να δουλεύεις σε κάτι άσχετο, είναι καλύτερο γιατί σου δίνει τουλάχιστον εξάσκηση στα δάκτυλα, στο ρυθμό, στο μυαλό; Είναι π.χ. σαν να σου αρέσει να τρέχεις στο βουνό αλλά όσο είσαι στην πόλη τρέχεις στο γυμναστήριο. Βαρετό, αλλά σε κρατάει σε φόρμα.
Ioannis Anastassakis:
Για το πρώτο, ισχύει απόλυτα. Το θέμα της διαχειριστής της διαθέσιμης ενέργειες του ανθρώπου, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνει ηλικιακά, γίνεται όλο και πιο σημαντικό. Ίσως όμως να παρατήρησες ότι το βίντεο δεν αναφέρεται τοσο σε κάποιον που, για παράδειγμα, στα 40 του αποφάσισε να μάθει κιθάρα και να γίνει part time μουσικός – αναφέρεται περισσότερο σε κάποιον που ασχολείται με τη μουσική εδώ και κάποια χρόνια, έχει φέρει κάποια καλά αποτελέσματα και θέλει να δει αν μπορεί να βγάλει και κάποια χρήματα με αυτό το τρόπο.
Όσον αφορά το δεύτερο που λες – ισχύει σίγουρα από θέμα αποτελεσματικότητας. Όντως δηλαδή σε κρατάει σε φόρμα. Υπάρχει όμως πιθανότητα η συναισθηματική ζημιά που σου κάνει – δηλαδή το να σε κάνει να θες να παρατήσεις την κιθάρα και να μην ασχολείσαι και να την συνδέσεις με κάτι που δεν είναι πια χαρά για εσένα, ίσως αυτό να είναι τελικα χειρότεροτο συνολικο αποτελεσμα