Ειδικά θέματα > Ηχογραφήσεις και Στούντιο

Ηχογράφηση ηλεκτρονικών ντραμς

(1/1)

ntinosblues:
Καλημέρα,γράφω εδώ και 2 χρόνια ενχορδα(κιθάρα και μπάσο) στο home studio μου,πρόσφατα αγόρασα μια yamaha 452k,το θέμα είναι ότι πως θα γράψω,είδα κάποιους τρόπους αλλά έχω κολλήσει,γράφω με το cakewalk και το reaper, πρέπει να έχω κάποιο πρόγραμμα (π.χ. ezdummer) εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου για να μπορώ να μιξαρω και τα 8 κομμάτια των τυμπάνων μου;(μποτα,ταμπούρο,2 τομ,βαθύ και 3 πιατίνια)η γίνεται και με άλλο τροπο; ευχαριστώ.

BitCollector:
Απ' ό,τι φαίνεται στις φωτό υπάρχει μια audio έξοδος που βγάζει όλα pads μαζί (προφανώς μιξάρονται μέσα από το yamaha), σωστά; Αν είναι έτσι, τότε παίρνεις το line out (αυτό που λέει output) και το στέλνεις στο audio interface (που υποθέτω ότι έχεις). Ηχογραφείς όλο το σετ ταυτόχρονα. Εύκολο, γρήγορο, αλλά όχι το πιο «επαγγελματικό»!

Άλλη λύση να χρησιμοποιήσεις το σετ σου σαν MIDI trigger μέσω του USB. Εκεί είναι που θα χρειαστείς κάποια βιβλιοθήκη όπως το ezdrummer. Στην άλλη περίπτωση θα χρησιμοποιήσεις του ήχους του YAMAHA.

ntinosblues:
Ευχαριστώ για την απάντηση,ναι έχω audio interface μια focusrite Scarlett 4i4,το θέμα ειναι πως με την πρώτη περίπτωση δεν μπορείς να μιξαρεις σωστά,δεν μπορείς να "βγάλεις μπροστά" τα κομμάτια των τυμπάνων που θες(μπότα, ταμπούρο κτλ),η 2η περίπτωση μου μοιάζει πιο καλή αλλά προϋποθέτει πληρωμή του προγράμματος.

BitCollector:
Η εφαρμογή που έχει η ΥΑΜΑΗΑ δε σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ρυθμίσεις;
Για τη δεύτερη περίπτωση ψάξε για δωρεάν βιβλιοθήκες. Ρίξε μια ματιά για Steven Slate Drums free. Αν βολεύεσαι με ένα βασικό σετ τυμπάνων θα σε καλύψει με το παραπάνω.

ntinosblues:
Τελικά φίλος μου έδωσε τα addictive drums 2 που είχε αγοράσει πριν μερικά χρόνια,,συνδεω με usb  και μου βγάζει τον ήχο του σετ που έχω επιλέξει ενώ παίζω στα ηλεκτρονικά μου ντραμς, ευχαριστώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View