Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Οι 10 καλύτερες Strat μέχρι 200 Ευρώ

<< < (3/11) > >>

Απόλλων:
Vintage V6 (SSS)

Ίσως η καλύτερη κιθάρα στη λίστα. Στιβαρή, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, μαγνητών και hardware (tremolo με ατσάλινο block και push-in bar, EZ-lok κλειδιά, Wilkinson μαγνήτες). To poplar σώμα είναι αρκετά βαρύ (γι κάποιο λόγο το περίμενα ελαφρύτερο). To σετάρισμα μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο, ανάλογα με το κομμάτι. Αν όμως επιλέξεις καλό κομμάτι (ή είσαι τυχερός στην διαδικτυακή αγορά και σού έρθει καλό κομμάτι) τότε θα έχεις μια κιθάρα που συναγωνίζεται μοντέλα πολύ πιο ακριβά. (Όποιος έχει λίγο μεγαλύτερο προϋπολογισμό, επιβάλεται να κοιτάξει τις λίγο πιο ακριβές αλλά πιθανώς καλύτερες strat της σειράς Advance, όπως η ΑV6, AV6H και AV6P αλλά και τα Icon μοντέλα που για κάποιο λόγο έχουν καλύτερο ήχο.)

ΞΥΛΑ: Poplar σώμα, Hard maple μπράτσο, Rosewood ταστιέρα
YΠΕΡ: Κλασσικό στυλ, ποιότητα κατασκευής, αρκετά καλοί μαγνήτες, σταθερότητα στο κούρδισμα, playability
ΚΑΤΑ: Αναξιόπιστο setup, δύσκολο να βρεθεί στην Ελλάδα
ΤΙΜΗ: Από 210-215€ και πάνω, ανάλογα με το χρώμα

Περιγραφή από την ιστοσελίδα της Vintage (JHS)
 
DJMusic – 210€

GAK – 215€

Amazon UK – 215€

DV247 – 215€

Απόλλων:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

Σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις, από πλευράς ποιότητας κατασκευής η Vintage και η Ibanez μάλλον κερδίζουν. Χωρίς να υπολείπεται ιδιαίτερα, η SX με τη χαμηλή της τιμή και το αναμφισβήτητο vintage vibe προσφέρει σίγουρα το καλύτερο value for money. Αυτές για μένα θα ήταν οι τρείς καλύτερες, αν και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Λίγο πιο κάτω θα έβαζα την Aria, την Dean, την Peavey και την Cort G-254.


ΟΙ ΚΙΘΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ

Όπως είπα, υπάρχουν πολλές κιθάρες σε αυτή την κατηγορία εκτός από τις 10 που παρουσίασα. Θα μπορούσα να αναφέρω τουλάχιστον άλλες τόσες που θα μπορούσαν ίσως να μπουν στο Top 10, αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ώστε να εκφέρω γνώμη. Για παράδειγμα η Aria 714STD ίσως να είναι καλύτερη από κάποιες που έχω παραθέσει, ειδικά αν κρίνουμε από τα STG μοντέλα. Η Tanglewood DBT6 φαίνεται ενδιαφέρουσα, αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν προσφέρει την ποιότητα της πιο ακριβής TSB57. Ενδιαφέρουσες προτάσεις έχει και η Kramer με τις Pacer FT211S και Focus VT211S, οι οποίες ίσως να είναι καλές για αρχάριους ειδικά για όργανα γύρω στα 100-130 Ευρώ, αλλά είναι μάλλον απίθανο ότι θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τις κιθάρες στην κορυφή του Top 10. Η Jack & Danny από το Musicstore προσφέρει μια σειρά φτηνών strat που ξεκινούν από τα 75 Ευρώ. Τα πιο ακριβά μοντέλα (111 Ευρώ) δείχνουν αξιοπρεπή, με καλά ξύλα και Wilkinson μαγνήτες. Tέλος η Lag Jet New Vintage JV100R είναι μια αρκετά ιδιόμορφη strat, και κρίνοντας από άλλες Lag που έχω δοκιμάσει ίσως να είναι αρκετά αξιόλογη.

Οποιαδήποτε πρόταση ή σχόλιο είναι καλοδεχούμενα. Eπιφυλάσσομαι για μια μελλοντική ανανέωση του Top 10 με νέες εισόδους. Σύντομα σκοπεύω να ξεκινήσω κάτι αντίστοιχο για tele κιθάρες.

Απόλλων:
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Δεν είμαι σίγουρος τι άλλο να πω κλείνοντας, πέρα από το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσο ποιοτικά έχουν γίνει τα λεγόμενα budget όργανα. Δεν είναι μακριά οι εποχές που μια κιθάρα των 100-200 Ευρώ ήταν εξ ορισμού κακής ποιότητας και με πολλά προβλήματα. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τα πρώτα βήματα στο χώρο της κιθάρας μπορούν να γίνουν εύκολα και ανέξοδα.

Καλό Πάσχα και καλές αγορές!!!

noe13:

--- Παράθεση από: Απόλλων στις 04/04/12, 21:00 ---SX SST57 & SST62 (SSS/HSS)
Εδώ έχουμε μια κιθάρα που μάλλον δεν θα πετύχετε στα μαγαζιά.

--- Τέλος παράθεσης ---
να διορθωσω εδω και να πω οτι οι κιθαρες υπαρχουν σε μαγαζι του κεντρου και μαλιστα μπορειτε να παζαρεψετε τιμη κατω απο 100ε.Επισης ιδιαιτερα καλη εντυπωση μου αφησαν οι career απο Γερμανια νομιζω

adr1anos:
ΑΠΙΘΑΝΟ ποστ, συγχαρητήρια!!!.. :up

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View