Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

Πειραματισμός στη μουσική

<< < (2/9) > >>

Apollon18:

--- Παράθεση από: Ax_Wield στις 18/02/06, 00:45 ---
--- Παράθεση από: depara(μια πιανιστρια απο το διαστημα) στις 17/02/06, 23:45 ---.Οσο για το "ταμπελωμα" πραγματικα δν καταλαβα τι εννοεις.Τα μπελες μπαινουν παντου.Ειναι χρησιμες απλα για να ξες τι ακους οπως και εμεις εχουμε καποιο ονομα αλλα δν ειναι και ο λογος να μν ακουμε κατι επειδη ειναι ξερω γω ροκ ή σκυλαδικο ή ποπ ή κατι αλλο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εννοώ οτι πολλοί ακροατές, γνωρίζοντας το είδος (ταμπέλα) της μουσικής που ακούνε έχουν πολλές φορές προσκολληθεί σε αυτό με αφοσίωση και θεωρούν οτιδήποτε ξένο μουσικά σχετικά με αυτό το είδος 'αιρετικό' και αν χρησιμοποιηθεί το θεωρούν 'ιεροσυλία' αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...προσωπικά αυτό δε το καταλαβαίνω γιατί δε πρέπει να περιορίζονται τα ακούσματά μας από τέτοια πράγματα...όλα είναι μουσική...οι ταμπέλες είναι για να γνωρίζουμε περίπου τι ακούμε, όχι για να περιορίζουν τα ακούσματά μας...αυτά τα λέω έχοντας γνωρίσει αρκετά άτομα αυτής της νοοτροπίας του στυλ 'εγω ακούω το τάδε είδος, όλα τα άλλα είναι μ......ς' οι οποίοι κάνουν αυτό που αναφέρεις κι εσύ στο post σου...δεν ακούνε κάτι διαφορετικό όχι γιατί δεν υπάγεται στα γούστα τους αλλά γιατί είναι θρησκευτικά προσκολλημένοι στο είδος που έχουν επιλέξει να ακούνε...

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτα να τα λες σε καποιους εδω μεσα που ειναι και πολυ true :P :P
Φυσικα ολα αυτα ειναι απαραιτητα στην μουσικη,ολο τα ιδια θα παιζουμε μετα 20 χρονια?

ΙΜFDOY:
Κατά την γνώμη μου είναι καλοί οι πειραματισμοί μεν, χωρίς όμως να χαλάει ή να καταργείτε το προταρχικό στοιχείο που χρησημοποιήθηκε σαν βάση για αυτούς τους πειραματισμούς. Θέλω να πώ πως ένας που έχει ακούσει αρκετή μέταλ ή κλάσικ ροκ μουσική, πλέον να έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, και να θέλει και κάτι καινούργιο σαν άκουσμα. Από την σκοπιά όμως ενός νέου παιδιού που ξεκινάει να ακούει τώρα μουσική, είναι κατα την γνώμη μου βασικό να ακούσει τις μουσικές που τα ξεκίνησαν όλα ειδαλλιώς δεν νομίζω πως θα μπορέσει να καταλάβει τους περαιτέρω πειραματισμούς... Το συμπέρασμα λοιπόν είνια ότι καλές είναι οπιες προσμήξεις των διαφόρρων στοιχείων στην μουσική αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούνε να σταθούν ως αυτόνομες μουσικές οντότητες.

Korgy:
οι ταμπέλες ειναι για τις δισκογραφικές  κ τους περίεργους

η μουσική ειναι για πειραματισμό όποιο αποτελεσμα κ να φέρει

πάρτε ανα χείρας τα smoke amp σας  ,το EQ κ 2 όργανα  και σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε (περαν του whitenoise :P)

Kiratzoharris:
Oι ταμπελες χρειαζονται.Μας ειναι χρησιμες.
Οσο για τον πειραματισμο ενταξει καος ειναι ως ενα σημειο.Αλλα οπου βλεπουμε πολλους πειραματισμους-αναμειξεις κλπ σημαινει οτι το ειδος πια εχει κορεστει..Βλεπε μεταλ

Unknown Artist:

--- Παράθεση από: kiratzoharris στις 19/02/06, 17:52 ---Oι ταμπελες χρειαζονται.Μας ειναι χρησιμες.
Οσο για τον πειραματισμο ενταξει καος ειναι ως ενα σημειο.Αλλα οπου βλεπουμε πολλους πειραματισμους-αναμειξεις κλπ σημαινει οτι το ειδος πια εχει κορεστει..Βλεπε μεταλ

--- Τέλος παράθεσης ---

Κι όμως οι πειραματισμοί στη μουσική είναι που οδηγούν στην εξέλιξή της, δε με νοιάζει αν είναι metal, jazz ή flamengo, σημασία έχει τί μπορεί να βγει από την αρμονική συνεργασία διαφορετικών μουσικών οργάνων. Όλες οι μουσικές έχουν κάτι να εκφράσουν. Αν ακούς το Stairway to Heaven 24 το 24ωρο θα το βαρεθείς, δεν σημαίνει όμως πως δεν έχει κάποιο νόημα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση