Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις
ροκ και μεταλ: προς τι ο διαχωρισμος?
paran0id:
λοιπον ας δωσουμε εναν προχειρο ορισμο στο ροκ: μουσικη που απευθυνεται κυριως σε νεα ατομα, εχει εντονο ρυθμο και γενικα ειναι "δυνατη" μουσικη. ο στιχος κυμαινεται απο αδιαφορος εως ριζοσπαστικος και προκλητικος. Οργανα που χρησιμοποιουνται κυριως στη ροκ: ηλ/κη κιθαρα/μπασο ντραμς.
για να δωσουμε τωρα και στο μεταλ...μμμμ
...γιατι νομιζω οτι ειναι το ιδιο με το ροκ?
τελικα αυτος ο διαχωρισμος μεταξυ μεταλ και ροκ ειναι ουσιαστικος? ενταξει, στη μεταλ χτυπιουνται πιο αγρια και εχουν καπως διαφορετικη τεχνικη, αλλα δικαιολογει αυτο τη διαφορετικη κατηγορια(που προσωπικα ειμαι εναντια στην κατηγοριοποιηση)? τελικα οι judas priest πχ ειναι μεταλ η μηπως hard rock?
και εστω οτι υπαρχει διαφορα. με αυτη λογικη ομως αλλο ειδος ειναι και οι genesis, αλλο οι jethro tull, αλλο οι purple λαι αλλο οι rolling stones. Σωστα?
Symeon:
μμμμ...αναζητήσεις..ενδιαφερον, μου θυμιζει τα νιατα μου στο κιθαρα...σε αυτο το θεμα η απαντας 3 σελιδες η καθολου...και λογικο..όλα εχουν να κανουν με την ιστορια του όλου θέματος πιστευω...πχ οι Priest μπορει να εγραφαν στην αρχη hard rock αλλα το painkiller πχ δεν μπορει να χαρακτηριστει ροκ...είναι θεμα ιστοριας ..καποια στιγμη υπήρξε η αναγκη για διαχωρισμο των κοματιων με πιο...μεταλλικές αναφορες και μουσικα και στιχουργικα...νομιζω τοσο απλο και λιτο ειναι μια καλη εξηγηση..χωρις πολλα πολλα..
Kiratzoharris:
Ενταξει επειδη ψιλοβαριεμαι να λεω τα ιδια και τα ιδια θα σου πω απλα κατι ρε bandmate που ειναι ωμο και θα με βρισουν οι ανοιχτομυαλοι αλλα its ok.
Εχει καμια σχεση η μουσικη των Black sabbath με αυτη των frannz ferdinand η των placebo?Κατ εμε καμια (ουτε καν εξελιξη των μεν οι δε).Και ουτε εγω που ακουω ας πουμε bs θελω να ειμαι στην ιδια κατηγορια με αυτους που ακουνε franz ferdinandειναι τελειως γελοια αφου το μονο ιδιο ειναι οτι και οι δυο εχουν ηλεκτρικες κιθαρες..
Βριστε με ελυθερα..
paran0id:
--- Παράθεση από: Kiratzoharros στις 27/08/06, 23:52 ---Ενταξει επειδη ψιλοβαριεμαι να λεω τα ιδια και τα ιδια θα σου πω απλα κατι ρε bandmate που ειναι ωμο και θα με βρισουν οι ανοιχτομυαλοι αλλα its ok.
Εχει καμια σχεση η μουσικη των Black sabbath με αυτη των frannz ferdinand η των placebo?Κατ εμε καμια (ουτε καν εξελιξη των μεν οι δε).Και ουτε εγω που ακουω ας πουμε bs θελω να ειμαι στην ιδια κατηγορια με αυτους που ακουνε franz ferdinandειναι τελειως γελοια αφου το μονο ιδιο ειναι οτι και οι δυο εχουν ηλεκτρικες κιθαρες..
Βριστε με ελυθερα..
--- Τέλος παράθεσης ---
να σου πω, η λυση ειναι μια: καταργηση κατηγοριων. οταν σου λενε τι μουσικη ακους λεγε:οτι μ'αρεσει ;)
GarvinFromBlackout:
Ένα παρακλάδι του rock είναι η metal. Φανταστείτε ένα δέντρο που στη βάση του είναι το rock και στα κλαδιά του είναι τα είδη του. Οι καρποί του είναι οι καλλιτέχνες,και οι πιο νόστιμοι καρποί του οι πιο πετυχημένοι καλλιτέχνες που το εκπροσωπούν.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση