Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις
Θεμα για τον flea
YmiRLinG:
Λεπον ο flea είναι ένας πολύ μεγάλος μπασίτας και πάρα πολύ αναγνωρισμένος. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του και την παικτικη του ικανότητα. Έχει γράψει άλλωστε και Έχει παίξει μερικές από τις πιο γνωστές και αναγνωρίσιμες μπασογραμμες του σύγχρονου ήχου. ΟΜΩΣ!
Εδώ μου μπαίνει ένα σκουλήκι που λέγεται αμφιβολία. Ξαναβάζω να ακούσω τα περισσότερα άλμπουμ των rhcp να ακούσω τις μπασογραμμες. Και με μεγάλη μου λύπη αντιλαμβάνομαι ότι όσο μεγάλος μπασιστας και να είναι όλα αυτά τα χρόνια έχει μείνει στάσιμος. Το στυλ του δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο, αυτά που έπαιζε και πριν 10 χρόνια αυτά παίζει και τώρα. Δεν έχει εξελιχτεί καθόλου σαν μουσικός δηλαδή εντάξει δεν είπαμε ότι δεν ειναι καλός αλλά το να παραμένει στα ίδια δεν τον μειώνει αρκετά? Ειδικά για την αξία που έχει πάρει από τα media? Εσάς ποια ειναι η γνώμη σας?
pan-The_gunslinger:
Είναι κάτι ανάλογο με αυτό το φαινόμενο που λέγεται "Malmsteen". Έχει "φτιάξει" μια δική του σχολή στο μπάσο αλλά δεν ενδιαφέρεται να την εξελίξει. Το αν πουλάει ή όχι είναι θέμα των δισκογραφικών(προτίστως) και του κοινού. Τα πουλούν, αλλά αν θες τα αγοράζεις. Για να αγοράζεται τόσο πολύ το εν λόγω συγκρότημα που έχει σήμα κατατεθέν τον flea σημαίνει πως μάλλον προσφέρει ακόμα στη μουσική που εκφράζει. Όταν ο κόσμος θα δείξει το δρόμο της αλλαγής ίσως καταφέρει να εξελιχθεί.
Αυτά απο μένα. Για να δούμε τι έχουν να πουν οι υπόλοιποι που ίσως να είναι και λίγο σχετικότεροι.
King Lui:
Νομίζω ότι η στασιμότητα του Flea έχει να κάνει και με τη γενικότερη στασιμότητα του συγκροτήματος που μετά το Blood Sugar ουσιαστικά παίζει το ίδιο πράγμα (20% funk και 80% αγγλικούς Πυξ Λαξ). Αυτό δεν αφήνει και μεγάλα περιθώρια εξέλιξης στον ίδιο τον Flea.
KJP:
Ο ίδιος ο Flea δήλωσε προ μηνών σε συνέντευξή του στο Bass Guitar (όπου φιγούραρε και στο εξώφυλλο μαζί με τον Bootsy), ότι, αυτό που επιθυμεί ο ίδιος να κάνει, είναι ένας αμιγώς jazz δίσκος. Δεν ξέρω αν και πότε θα καταφέρει να το πραγματοποιήσει αυτό, αλλά θα έχει, το δίχως άλλο, ενδιαφέρον. Ίσως η παραπάνω δήλωσή του να δείχνει ότι πράγματι είναι περιορισμένος μέσα στους Peppers, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν του αρέσει η συμμετοχή του στο συγκρότημα.
YmiRLinG:
Κοιταχτε ενταξει το εχει φτιαξει μια δικια του σχολη νομιζω οτι εινα λιγο υπερβολικο δν συγκρινεται δλδ με το μεγεθος συνεισφορας του malmsteen . Δυστυχως το bass guitar εκεινο το εχασα οπως και το αλλο με τους audioslave (για δευτερη φορα χανω commerford την τυχη μου μεσα) αν και θα το βρω καπου παντως θα ηταν πραγματικα κριμα να συνεχισει ετσι. Δηλαδη ειναι σαν να χαραμιζει το ταλεντο του. Ενας παικτης που groovarει οπως εδω http://www.youtube.com/watch?v=glwXu47HW94 να αναλωνεται συνεχεια στο ιδιο παιξιμο δηλαδη το βρισκω γελοιο...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση