Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

Θεμα για τον flea

<< < (3/4) > >>

kurdt kobain :-):
εφ 'οσων παιζει τοσο γαματα και συνοδευει , σολαρει , groov-αρει τοσο γαματα ποσο ακομη να εξελιχθει...μην ξεχνας οτι ειναι και 45 + χρονων...θυμασαι εσυ τους στοουνς ή τον ντυλαν και τοσους αλλους να εξελισουν τον ηχο τους απο ενα σημειο και περα στη ζωη τους???εγω οχι....ταπεινη μου αποψη πως η ηλικια επειρρεαζει παρα πολυ στην εξελιξη...

YmiRLinG:
Ειδικα αν τιθεται θεμα ηλικιας τοτε οσο μεγαλωνε θα επρεπε να κανει κατι πιο smooth και πιο jazz απο το χτυπητο φανκ των πεππερς. Η λογικη αυτο λεει. Και οχι οτι ο ντυλαν δεν εξελισωτανε... Τεσπα εγω αυτο που παραδεχομαι περισσοτερο απο ολα στον flea ειναι το γκρουβαρισμα του. Αλλα εναν μουσικο μπορουμε να τον κρινουμε σφαιρικα και παο πολλες αποψεις. Ο flea δεν δηλωσε ποτε αποκλειστικα εκτελεστης......

SPATH:

--- Παράθεση από: Roufus-Enas euaisuhtos kafros στις 30/11/06, 16:56 ---Ειδικα αν τιθεται θεμα ηλικιας τοτε οσο μεγαλωνε θα επρεπε να κανει κατι πιο smooth και πιο jazz απο το χτυπητο φανκ των πεππερς. Η λογικη αυτο λεει. Και οχι οτι ο ντυλαν δεν εξελισωτανε... Τεσπα εγω αυτο που παραδεχομαι περισσοτερο απο ολα στον flea ειναι το γκρουβαρισμα του. Αλλα εναν μουσικο μπορουμε να τον κρινουμε σφαιρικα και παο πολλες αποψεις. Ο flea δεν δηλωσε ποτε αποκλειστικα εκτελεστης......

--- Τέλος παράθεσης ---
Αρχικα διαφωνω με αυτο που λες στην αρχη του ποστ.Προσωπικα πιστευω οτι οι r.h.c.p. και πιο συγκεκριμενα ο flea με το περασμα του χρονου θα επρεπε να κανουν πιο εντονη τη ''σφραγιδα'' τους και να ανaπτυξουν το rock funk που κατα τη γνωμη μου δεσποζουν.Δυστυχως,ο flea (oπως και ολο το band) εχουν μεινει στο ιδιο σημειο.Ισως να μην ευθυνεται ο flea γι'αυτο,αν σκεφτεις οτι η ''γραμμη'' του γκρουπ του ειναι αυτη που ειναι,κανει και αυτος οτι οριοθετει ο ηχος τους.Επειδη οι RΕD ΗΟΤ ειναι μια απο τις πιο αγαπημενες μου BAND και παρακολουθω την πορεια τους,σου λεω να μην απογοητευεσαι τοσο γιατι πιστευω πως εισαι επηρεασμενος απο το stadium arcadium κυριως,το οποιο και εγω αλλιως το περιμενα ::).Αν ομως κανεις μια ανασκοπηση στο παρελθον θα δεις οτι ο ανθρωπος σπερνει... 8)

YmiRLinG:
Κοιτα ο flea ειναι απο τους αγαπημενους μου μπασσοστες (για να μην παρεξηγουμε κιολας) και ισως για αυτο να περιμενα περισσοτερα απο αυτον. Εμενα προσωπικα θα μου αρκουσε να ειχε ποικιλια στο παιξιμο του ασχετως κατευθηνσης. Απλα να μην αναλωνεται στα ιδια. Επισης το stadium arcadium που λες οντως αλλιως το περιμενα, ισως το οτι ειναι διπλο το κανει και χανει πολυ. Αν κραταγανε τα 14 καλυτερα απο τα 28 (κατ εμε τα περισσοτερα απο το jupiter) τοτε θα ηταν πολυ καλυτερα αλλα και παλι.... Δεν θα ηταν ουτε τοσο καλο ουτε κατι διαφορετικο απο αυτα που κανανε παλιοτερα. Να μη φυγουν απο τα ορια του φανκ ροκ αλλα να μη μεινουν κιολας στην ιδια γραμμη :-\

The JeSTeR:

--- Παράθεση από: King Lui στις 27/11/06, 09:13 ---Άκου ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα album ΜΕΧΡΙ το Blood Sugar ειδικά τα Mother's Milk και Freaky Styley και μετά σύγκρινέ τα με αυτά που αναφέρεις (ειδικά ας πούμε με την ΦαΣολΛάδα το Californication το ομώνυμο κομμάτι). Εαν δεν ανακαλέσεις, τότε λυπάμαι, αλλα δεν μπορώ καν να προσπαθήσω να σε πείσω...

--- Τέλος παράθεσης ---

King Lui, τοτε να το θεσω με συγκεκριμένο τρόπο: Around the world, Give it away, They're hot, Scar tissue, Can't Stop, Fortune Faded, Hump de Bumb, Cabron
Με αυτά τα λίγα παραδείγματα, νομίζω ότι η ποσοστιαία έκφραση της μουσικής του συγκροτήματος είναι το λιγότερο άδικη. Δεν το λέω επειδή μ'αρεσουνε, το λέω γιατι απ την αρχή ως το τέλος, οι τύποι κάνουν κάτι δικό τους, κάτι που αφήνει σημάδι στην παγκόσμια μουσική, με ισχυρά στοιχεία, funk, R'n'B, Rap (στα vocals κυρίως), Rock n Roll, Blues. Η σύγκρισή τους με τους Πυξ Λαξ, είναι κατ' εμενα άκυρη. Η άχαρη φα-σολ-λα δα, το ντραν ντρουν της ακουστικής, η ψευδο-ψαγμενη στιχουργική, και η υπνωτικά μουντή ενωρχήστρωση, τα πράγματα δηλαδή που μισεί ο καθένας στους Πυξ Λαξ, είναι ακριβώς αυτά που οι RHCP ΔΕΝ δείχνουν στη δουλειά τους

Τώρα άμα σου πώ πως θεωρώ τον Frusciante ένα από τους ποιο ειλικρινείς, χαρισματικούς, ευφυείς και ολοκληρωμένους κιθαρίστες των τελευταίων χρόνων, θα με κράξεις. Αλλα, δεν θα εμβαθύνω σε αυτό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση