Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

Θεμα για τον flea

<< < (4/4)

King Lui:
1) Το Give it Away είναι από το Blood Sugar Sex and Magic
2) Το Scar Tissue ΔΕΝ ειναι funk
3) Ναι συμφωνώ ο Frusciante είναι όπως τα λες ακριβώς τουλάχιστον μέχρι τους δίσκους που ανέφερα. Έχει γράψει κατ'αρχήν το riff από το καλύτερο για μένα κομμάτι τους (Under the Bridge) όπως επίσης και το Funky Monks (από τα απόλυτα funk κομμάτια), αλλά το solo από το Can't Stop μου προκαλεί εμετό και όταν το ακούω και μου προκαλούσε και όταν το έπαιζα..

Garvin:
Είναι επιλογή του να μένει έτσι όπως είναι.Αν άλλαζε το στυλ των rhcp θα άλλαζε και ο ίδιος. όπως έπαιζε κιθαρα ο fusciante οπως επαιζε drums ο smith και όπως τραγουδουσε ο Keidis 10 χρόνια πριν,ετσι παιζουν και σημερα. Και είμαι σιγουρος πως αν είχε αλλάξει το στυλ του πολλοι θα τον κράζανε χωρίς΄λόγο,όπως έχουν μάθει μερικοί να κάνουν.

King Lui:
Αν ποτέ πέσει στα χέρια σας αυτό το video:
http://www.amazon.co.uk/Psychedelic-Sexfunk-Heaven-Chili-Peppers/dp/B00004RZH8/sr=1-1/qid=1165065612/ref=pd_bowtega_1/026-4073293-8058851?ie=UTF8&s=video

(δυστυχώς μόνο σε VHS), πείτε μου αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύετε ότι όπως παίζουν τότε έτσι παίζουν και σήμερα...

kurdt kobain :-):
Τώρα άμα σου πώ πως θεωρώ τον Frusciante ένα από τους ποιο ειλικρινείς, χαρισματικούς, ευφυείς και ολοκληρωμένους κιθαρίστες των τελευταίων χρόνων, θα με κράξεις. Αλλα, δεν θα εμβαθύνω σε αυτό.

--- Παράθεση ---
--- Τέλος παράθεσης ---
επειδη το μπαλακι πηρε και τον john fruciante (τον οποιο θαυμαζω οσο κανενα αλλο κιθαριστα μετα τον jimi hendrix) ας μου βρει οποιος μπορει καποιον αλλο κιθαριστα που να ταιριαζε στους rhcp...ετσι απλα,δεν υπαρχει...ο john ειναι απλα γενημενος για να παιζει στους rhcp ειτε εξελισσονται ειτε οχι..και για να το τεκμηριωσω αυτο που λεω ας ακουσουμε ολοι το californication το οποιο το εβγαλαν με την επιστροφη του john fruciante στο ποστο του κιθαριστα...
και για να μην ξεφευγουμε=> ο john ειναι μοναδικος στο ειδος του-ο flea ειναι απ'τους καλυτερους μπασιστες που εχουν βγει ποτε-ο smith πιανει ρυθμους στα ντραμς που μπορει να μην παιζει γρηγορα αλλα σιγουρα κανει το κοινο να παραμιλαει(οσοι ξερουν ντραμς καταλαβαινουν τι εννοω) και τζαμαρει απιστευτα με τον flea-ο ''αντωνης'' keidis εχει μια χαρισματικοτατη φωνη και ειναι η ψυχη των peppers-ε αφου λοιπον αυτοι οι 4 υπαρχουν μεσα στο ιδιο group,αυτο το γκρουπ ειναι καταδικασμενο να ειναι ενα απ'τα καλυτερα ολων τον εποχων γιατι πολυ απλα ειναι το καλυτερο στο ειδος του...προσωπικα δεν με νοιαζει που στα 45 τους + βαλε δεν εξελισσονται...μου φτανει απλως που εχουν δωσει στον κοσμο της μουσικης τοσα πολλα...

The JeSTeR:
α, παραλειψη δική μου King Lui, και απολογούμαι που δεν το διευκρίνισα. Εννοείται ότι δεν είναι όλα τα κομμάτια που ανεφερα από το Californication, ούτε και με αυτά τα παραδείγματα προσπαθώ να πείσω ότι το συγκρότημα είναι φανκ.
Απλά τα ανέφερα ως παραδείγματα του πόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλα και πάλι χαρακτηριστικά πράγματα, έχουν γράψει οι Peppers, και κατ επέκταση, πόσο απέχουν από το "μοντέλο Πυξ Λαξ".

Εννοείται πως δεν είναι θεοί! Το Californication (το κομμάτι) έχει ένα από τα πιο άκυρα σολάκια που έχω ακούσει, όπως και πολλά τραγούδια. Ούτε και ο Fruschiante είναι θεός βέβαια.

(Εδώ που τα λέμε, και ο ΘΕΟΣ Jimmy Hendrix ξέφευγε ενίοτε... Έχω ενα καταπληκτικό κομμάτι του που εν μέσω riffs και Χριστοπαναγιών, κράζει με λυρισμό "F@%$# her in the aaaaaaaaaaaaarse!!!!  :-X  ;D  ;D  ;D )

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση