Αποστολέας Θέμα: Μουσικες απο το "Ο κυκλος με τη κιμωλια" του Μπρεχτ  (Αναγνώστηκε 3220 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Τα παρακατω θεματα προερχονται απο μια περσινη δουλεια που ειχα κανει ( τους χαντακωσα και αυτους  ;D ) για εναν θεατρικο θιασο που ετοιμασε το "Ο Κυκλος με την Κιμωλια" ( ή αλλιως η Χαμενη Κουκλα ) του Μπρεχτ ( σε προσαρμογη απο τον συγχωρεμενο Ποταμιτη ). Προκειται για την εισαγωγη του εργου, ενα μουσικο χαλι, και 2 τραγουδια τα οποια επειδη οι ηθοποιοι τα τραγουδουσαν στη σκηνη δεν εχουν φωνη, ομως επειδη τα θεωρησα αρκετα μελωδικα, ειπα να ανεβασω ( τς τς..μα τι ματαιοδοξος που ειμαι τελικα ). Τα links ειναι:

Εισαγωγη
http://rapidshare.com/files/4621356/Intro.mp3
Μουσικο Χαλι
http://rapidshare.com/files/4621359/Xali.mp3
Τραγουδι 1 ( Τιτλος: Παιρνει η Ρουσσα το παιδι της )
http://rapidshare.com/files/4621357/Pairnei.mp3
Τραγουδι 2 ( Τιτλος: Πηγαινε στον πολεμο στρατιωτη )
http://rapidshare.com/files/4621358/Pigaine.mp3

Να σημειωσω πως λογω εγωισμου και προσωπικης ψωνιτιδας, τα τραγουδια ολου του θεατρικου τα ειχα αφιερωσει στον μεγαλο δασκαλο ( εστω εξ'ακοης ) Χατζιδακι. Ξερω πως αυτη τη στιγμη που το ξαναλεω, θα τριζουν τα κοκκαλα του, ομως δεν εχω αλλο τροπο να τιμησω εναν τοσο μεγαλο Ελληνα συνθετη ( που μας εφυγε τοσο νωρις.. )
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • My name is Peter Stillman-This is not my real name
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
Τα έχω κατεβασμένα εδώ και κάμποσο καιρό και τα έχω ακούσει και κάμποσες φορές.
Μη λες χαζομάρες αρχικά σχετικά με τα κόκκαλα του Χατζιδάκι, γιατί...υπάρχει και ο ...Λέκκας! Μπου!!!!

Λοιπόν, χωρίς να ξέρω καλά το συγκεκριμένο έργο (έχω ακούσει μόνο τον κύκλο τραγουδιών του 1957 του Χατζιδάκι) ας πούμε λίγο για τη μουσική.

To Intro είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Μου αρέσει πολύ η ιδέα των πνευστών που δίνουν τη θέση τους στη μελωδία με την..."τσελέστα" ? Δεν ξέρω πως λέγεται αυτό το τσιγκιτσιγκι όργανο. Τσελέστα ή τσέμπαλο; Anyway.
Με ενδιαφέρον τρόπο μπλέκονται τα έγχορδα στο Intro, ενώ αντίθετα σ το Χαλί πνευστά και τσέμπαλο συμφωνούν απολύτως. (Ο ήχος είναι παρόμοιος με το όργανο που δεσπόζει στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα της "Βροχής" από το Gioconda's Smile του Χατζιδάκι, ενώ όλα τα υπόλοιπα όργανα κάνουν fade out).

Tώρα στα κομμάτια, τι να πούμε χωρίς στίχους. Μακάρι να 'ξερα αν ειναι ταιριαστά. Είναι σίγουρα όμως μελωδικά. Στο "Παίρνει η Ρούσσα" στο 0.55 γίνεται σα νανούρισμα - παραμυθένιο σχεδόν. Ωραίο σκάσιμο στο 2.14. Αφού αφιέρωσες τα κομμάτια στο Χατζιδάκι, δεν έπρεπε να διαστάσεις να κάνεις κλασικη χατζιδακική κατάληξη. Αλλά και αυτό που άκουσα καλό ήταν. Απλά, σχεδόν το περίμενα να το ακούσω.
To "Πήγαινε στον πόλεμο στρατιώτη" με ακκορντεόν θα παιρνε άλλο αέρα. Ξεκινά σαν απλή πιανο μπαλάντα, μπαίνει το ακκορντεόν(?) και αλλάζει τον αέρα., Όμορφη ενορχηστρωτική κορύφωση (μαντολίνο σκεφτόσουν; γ**ω τα midi μου). Και ορχηστρικό φινάλε μετά το 2.40. Σου έχω πει ότι χρησιμοποιείς πολύ ωραία την ορχήστρα;

Ωραία. Περιμένουμε το επόμενο πιανιστικό κομμάτι σου. puhleeeeeze?!!?:D
Να δεις ότι μια μέρα θα γίνεις τόσο μεγάλος που δε θα μας μιλάς κιόλας από την πολλή δουλειά.
Μπράβο Θανάση. Και εις ανώτερα!

ΥΓ. Καιρό έχεις να ποστάρεις κάτι. Άντε, άντε...το κοινό σσου περιμένει!
soundcloud.com/conticucci

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
17 Απαντήσεις
13809 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18/09/11, 12:56
από Alex_Under
1 Απαντήσεις
5040 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20/02/05, 13:10
από Ο Νέος Κιθαρωδός
12 Απαντήσεις