Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

Δισκογραφικές Εταιρίες

(1/6) > >>

Manwe:
Παιδιά δεν ξέρω αν πρέπει να μπει εδώ το συγκεκριμένο post αλλά δεν βρήκα κάπου αλλού που να ταιριάζει καλύτερα... Αν πρέπει να πάει αλλού παρακαλώ τους συντονιστές να το μεταφέρουν (σόρυ παιδιά που σας φορτώνω δουλειά)... Λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω τους θαμώνες του φόρουμ αν έχουν παρατηρήσει κάτι που έχω παρατηρήσει και εγώ... Παρ' ότι υπάρχουν πολλά συγκροτήματα ροκ στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ λίγες δισκογραφικές οι οποίες να ασχολούνται με το σπορ... Μιλάω καθαρά για παραγωγή και όχι για promotion... Με αυτόν τον τρόπο συγκροτήματα όπως εμείς που θέλουμε να στείλουμε ένα ντέμο σε μία εταιρία μπας και δεν έχουμε καν επιλογές! Συγκεκριμένα μετά από ένα searching στο internet για δισκογραφικές εταιρίες βρήκα μόνο 4(!!!!!!) :o οι οποίες ασχολούνται με το ύφος της ανεξάρτητης ελληνικής ροκ και hip hop σκηνής... Αυτό φαντάζομαι δεν κόβει τα όνειρα μόνο σε μας (ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΩΝΑΡΕΣ) αλλά και σε πολλά άλλα συγκροτήματα τα οποία είναι καλλύτεροι από εμάς... Περιμένω απόψεις...
Μανώλης

parlats:
Μανώλη να σου πω ότι εταιρείες στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές. Απλά οι περισσότερες είναι μικρές και σχετικά άγνωστες. Δεν γνωρίζω ονόματα κλπ, πάντως έχω δει σε διάφορα περιοδικά ονόματα εταιρειών που δεν τις ξέρουν πολλοί. Πιστεύω μια αναζήτηση στο χρυσό οδηγό (προσοχή στις εταιρείες-μαιμού), θα σας βοηθήσει να βρείτε μια εταιρεία αν και για ροκ τα πράγματα είναι δύσκολα.

Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σας  ;)

Manwe:
Κοίτα επειδή δεν κλαίγομαι χωρίς να το έχω ψάξει (όχι στα μέγιστα βέβαια, αλλά αρκέτα) μπορώ να σου πω πως τουλάχιστον στο internet στο search maschine του google βρήκα πάάάάάρα πολλές ελληνικές δισκογραφικές εταιρίες εκ των οποίων μόνο οι 4 όπως προανέφερα είχαν προσανατολισμό προς το ροκ και το hip hop... Φαντάζομαι πως αυτό αρκεί για να πάθεις το πρώτο εγκεφαλικό!!! Πιστεύω...
Μανώλης

King Lui:
Δεν είναι για εγκεφαλικό...απλά σκέψου. Μπορεί οι πολλοί από εμάς εδώ στο φόρουμ να ασχολούμαστε ή να μας αρέσει η ροκ μουσική (ή κάποιο άλλο είδος που προέρχεται από αυτήν) όμως δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου εδώ στην Ελλάδα αυτή την εποχή ζητάει Κακομοίρα και ότι άλλη σαβούρα προκύψει από το οποιοδήποτε "show" στην τηλεόραση. Θυμάσαι κάτι συγκροτήματα που ξέραμε κάποτε όπως Τρύπες, Σπαθιά, Υπόγεια Ρεύματα κλπ τα οποία είτε έχουν διαλυθεί είτε πλέον δεν κυκλοφορούν τίποτε καινούριο. Οπότε και πάλι που βρήκες τέσσερις εταιρίες να είναι διατεθιμένες να επενδύσουν σε μια μουσική που είναι αμφίβολο ότι θα έχει απήχηση όσο η σαβούρα που ανέφερα προηγουμένως (και όταν λέω απήχηση δεν εννοώ τον κόσμο που ασχολείται με τη μουσική παίζοντας σε μπάντα ή μαθαίνοτας κάποιο όργανο αλλά τα πορτοφόλια που δίνουν τα λεφτά τους) είναι καλά.

Manwe:
Το θέμα είναι πως από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που ακούνε αυτή τη μουσική, θα μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να βγει ξανά αυτή η μουσική στην επιφάνεια... Πολλοί δεν ξέρουν καν πως υπάρχει αυτή η μουσική!!! Αν όμως εμείς που την ξέρουμε και την αγαπάμε κάνουμε κάτι όλοι μαζί (για παράδειγμα μία συναυλία του kithara.gr με 10-15 συγκροτήματα να παίζουν) κάτι θα γίνει... Ενδεικτικά 15204 άτομα στο φόρουμ του kithara και 3323 άτομα στο φορουμ του atlantis είναι αρκετά μεγάλο κοινό "ροκάδων" στην Ελλάδα...Χώρια αυτούς που ακούνε αυτή την μουσική και δεν είναι σε κάποιο forum! (Μιλάω συγκεκριμένα για αυτά τα 2 φόρουμ γιατί σε αυτά τα 2 είμαι μέλος!) Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι? Ας πούμε για αυτή τη συναυλία που είπα... Μέχρι και το ΟΑΚΑ γεμίζουμε αν μαζευτούμε όλοι μαζί... Αυτό δεν είναι κοινό?
Μανώλης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση