Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

Δισκογραφικές Εταιρίες

<< < (5/6) > >>

Fteo:

--- Παράθεση από: schizm στις 03/12/06, 13:45 ---Επειδή πολύ φοβάμαι πως ανάμεσα στις 4 εταιρίες που ανακάλυψες βρίσκεται κι ο Atlantis, οφείλω να καταθέσω πως προσωπικά θα ήμουν πιο αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνόφωνης rock σκηνής, αν τελικώς πυρπολούσαν τα γραφεία του κι έμεναν 3.

Σε γενικές γραμμές προτιμώ τις μετρημένες αξιόλογες παραγωγές, παρά τις "χρυσές εποχές" κατά τις οποίες ο κάθε λέπουρας δισκογραφεί για να ρίξει γκόμενα, μοστράροντας τη φάτσα του στο εξώφυλλο. Σώθηκε η μουσική από τους Ψόφιους Κοριούς, τους Πράσσειν Άλογα, τους Έξοδος Κινδύνου και τις λοιπές μετριότατες μπάντες που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια, όταν οι δισκογραφικές κατάλαβαν πως υπάρχει ψωμί. Χρυσή εποχή για τις τσέπες τους ήταν και μόνο, γιατί η μουσική δεινοπάθησε. Ευτυχώς που ο άτεγκτος χρόνος απέδωσε δικαιοσύνη, παραδίδοντάς τους στη λήθη.

--- Τέλος παράθεσης ---
Ποσο μα ποσο δικιο εχεις!
--- Παράθεση από: chorrer στις 04/12/06, 15:02 ---Νομιζω οτι το ροκ οδευει προς το μερος που του αξιζει.....Στο περιθωριο για τους λιγους. Οσοι λοιπον θελετε να γινεται "ροκ σταρ" στην Ελλαδα νομιζω οτι πρεπει να το ξεχασετε (ή αν σωνει και καλα θελετε να γινεται διασημοι καντε καμια συνεργασια με τον νταλαρα!! ;)  ).......Εμεις οι υπολοιποι θα παιζουμε σε καποια τρυπα , που θα ειναι τιγκα στον καπνο και την τσιγαριλα, με 2 ηχειακια , χωρις μονιτορ , κρατωντας μια μπυρα και γκρινιαζοντας συνεχως για το ποσο χαλια ειναι τα πραγματα στην Ελλαδα, κ.λ.π. - κ.λ.π. 8) 8) 8)

--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορει να ειναι οι απαντησεις χωρισμενες σε 2 στρατοπεδα, αλλα το παραπανω σχολιο πιστευω οτι ειναι τοσο ρεαλιστικο και εκφραζει κ τις 2...

Manwe:
Δεν ξέρω γιατί αλλά κατά κάποιον τρόπο θα συμφωνήσω με τον προγραφήσαντα chorrer... Ροκ σταρ στην Ελλάδα δεν θα γίνουμε ποτέ... Και αυτό το έχω δεχτεί εγω, το συγκρότημά μου και πολλοί άλλοι σε αυτόν τον χώρο... Αυτό όμοως δεν σημαίνει πως δεν θα θέλαμε η μουσική μας να βγει προς τα έξω για αυτούς που την γουστάρουν... Και είναι πολλοί αυτοί που ακούνε ροκ... Και δες το και αλλιώς... Πως θα ξέρουμε αν αυτό που παίζουμε αξίζει αν δεν το ακούσουν αυτοί που αγαπάνε αυτήν τη μουσική? Εντάξει το ξέρω πως το σωστό ροκ παίζεται σε τρύπες με σκασμένα δέρματα στα ντραμς, με τον τραγουδιστή να βραχνιάζει γιατί το μικρόφωνο είναι διακοσμητικό τον κιθαρίστα να αλλάζει ενισχυτή γιατί τα φτήνει μετά από κάθε εμφάνιση και τον μπασίστα να προσπαθεί να ακούσει τις γραμμές του μέσα σε όλο αυτό το χάος... Τα έχουμε περάσει αυτά παρ' όλη τη μικρή διάρκεια ζωής μας σαν συγκρότημα... Αυτό δεν σημαίνει πως θα αποδίδαμε καλύτερα στο Rex!!!!!!! (μάλλον χειρότερα θα ήταν...) Αυτό όμως που ζητάω εγώ είναι  να υπάρξει ενότητα στα συγκροτήματα της Ελλάδος! Να δημιουργήσουμε μία μικρή σκηνή η οποία να είναι αξιόλογη... Να υπάρχει ένα κοινό που στην τελική θα μπορεί να ακούει και να μην τρώει αμάσητο το οτιδήποτε!!!! Ρε παιδιά δεν πιστεύω πως είμαι ο μόνος που θέλει κάτι τέτοιο...

Fteo:

--- Παράθεση από: Manwe στις 04/12/06, 15:44 ---Να δημιουργήσουμε μία μικρή σκηνή η οποία να είναι αξιόλογη...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πιστευω για αυτο τον λογο δεν προκειται να γινει ποτε κατι τετοιο εδω. Γιατι οι περισσοτερες μπαντες ειναι οργισμενοι πιτσιρικαδες μεχρι τα 18, που βαρανε 5 πεμπτες κ μεχρι εκει. Οι πιο μεγαλοι ειναι progressive που κ το μονο προοδευτικο που κανουν ειναι να μιμουνται τον ηχο των Dream Theater κ Pain of Salvation και να λιωνουν στα σολο. No offence παιδια αλλα επειδη εχω δει παρα πολλα αγνωστα συγκροτηματα κ μ αρεσει να πηγαινω σε Live events αυτο βλεπω. Μουσικους που παιζουν καλα και χανουν την ουσια, κ αλλους που χανουν την ουσια γενικα. Εχω δει ελαχιστες μπαντες που πραγματικα να αξιζουν κ αυτες κατι καταφερνουν (Raining pleasure, Rot, film κλπ). No offence παιδια γιατι παιρνει πολλους το καζανι...

chorrer:
@manwe

Αδερφε θ ααπαντησω λιγο στα γρηγορα γιατι βιαζομαι αλλα θα επανερθω  ;)

Η πικρη αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι απο αυτους που ακουνε ροκ (πλεον), το κανουν απο μοδα. Μην φανταζεσαι λοιπον οτι θα ερθουν σε συναυλια σου να ακουσουν τα τραγουδια σου και να στηριξουν την ελληνικη ροκ σκηνη. Προσθεσε σε αυτους και τους "σκληροπυρηνικους ροκαδες'" που θεωρουν οτι ροκ εβγαλε μονο η Αμερικη και η Αγγλια. Κι απο αυτους που απομενουν αφαιρεσαι εμενα, εσενα και τους περισσοτερους απο εμας που παιζουμε σε καποιο σχημα κι εχουμε παντα αποψη και θεωρουμε οτι ειμαστε οι καλυτεροι και οι αλλοι ειτε ειναι fake, ειτε ειναι ερασιτεχνες, κ.λ.π. Για μετρα τωρα ξανα ποσοι απομενουν να στηριξουν την ελληνικη ροκ σκηνη.......

Επιπλεον, στην εποχη μας οι δισκογραφικες δεν ειναι απαραιτητες. Το δισκακι για εναν καλλιτεχνη δεν ειναι παρα μια διαφημιση ετσι ωστε να κλεισει συναυλιες, τα live ταιζουν εναν καλλιτεχνη, το δισκακι ταιζει το ψωνιο του. Ετσι, κανε μια σελιδα εδω στο κιθαρα (εγω αυτο εκανα) , κι οποιος θελει πραγματικα να ακουσει κατι καινουργιο , θα ψαξει και θα σε βρει.....και που ξερεις αν εισαι οντως καλος ή τυχερος ή εχεις κανει μια αξιοπρεπη δουλεια ή ολα αυτα μαζι , μπορει και να σε μαθουν αυτοι που ενδιαφερονται κι οταν κανεις συναυλια να ερθουν και να σε ακουσουν.

@fteo

φιλαρακι μην απελπιζεσαι, υπαρχουν ακομα μπαντες, λιγες βεβαια , αλλα υπαρχουν. Απλα θελει λιγοτερη αυστηροτητα στα μουσικα κριτηρια (γιατι δυστυχως στην ελλαδα δεν μπορεις να ζησεις απο το ροκ, οποτε αν δεν εχεις φραγκα δεν μπορεις να μελετας ολη τη μερα) και περισσοτερη αυστηροτητα στο αν αγαπανε αυτο που κανουν ή αν το κανουν επειδη ειναι της μοδας, για να ριξουν μια γκομενα, κ.λ.π.

ΥΓ: manwe ξερεις ποσοι κιθαριστες χρειαζονται στην ελλαδα για να αλλαξουν μια λαμπα??

......1000 , ο ενας θα αλλαζει την λαμπα και οι αλλοι θα κοιτανε και θα λενε οτι αυτοι θα το εκαναν καλυτερα!!! ;D ;D

Costantine:

--- Παράθεση από: chorrer στις 04/12/06, 15:02 ---1.Λοιπον, καταρχην η λεξη "μπουζουκ" (την οποια θα βρεις σε οποιοδηποτε τουρκικο λεξικο) σημαινει χαλασμενο. Η παραδοση λεει οτι το πρωτο μπουζουκι κατασκευαστηκε απο εναν ελληνα που δουλευε βοηθος σε εναν οργανοποιο τουρκο στις αρχες του αιωνα. Αυτος λοιπον ο βοηθος πειραματιζομενος , εφτιαξε το  πρωτο μπουζουκι, το οποιο οταν το ειδε ο οργανοποιος τον ρωτησε την εξης φραση : " Τι ειναι αυτο? Δεν παιζει σωστα, ειναι χαλασμενο(μπουζουκ).
.....Παρακαλω αν υπαρχει καποιος που ασχολειται  με το εν λογω οργανο και γνωριζει περισσοτερα , ας μας διαφωτισει λιγο καλλιτερα επι του θεματος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Sxetika me tin eymologia tis leksis "mpouzouki":
http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=16746

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση