Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις
Δισκογραφικές Εταιρίες
King Lui:
Είναι κοινό αλλά αν σκεφτείς τελείως ωμά και ωφελιμιστικά όπως σκέφτονται οι περισσότερες εταιρίες, αυτό το κοινό θα δώσει για εισιτήριο περίπου 15-20-30 άντε το πολύ 50 ευρώ (για γνωστά συγκροτήματα του εξωτερικού και όχι για τέτοιες συναυλίες που λες) και στα 50 θα αρχίσει να γκρινιάζει κιόλας. Το "άλλο" κοινό που λέω στο προηγούμενο post θα ζητήσει τα λεφτά από τη μαμά του για να πάρει τον καινούριο δίσκο της Κακομοίρας και οι λίγο μεγαλύτεροι θα γεμίζουν κάθε μέρα επί τρεις μήνες πληρώνοντας 150-200 ευρώ το μπουκάλι για να ακούσουν τον Κιάμο, τη Λ. Παπαδοπούλου και δε συμμαζεύεται.
patoma:
Το θέμα της Ροκ στην Ελλάδα ήτανε πάντα πονεμένο. Πόσο μάλλον τώρα που ακόμα και οι "εμπορικοί" τραγουδιστές με δυσκολία ξεπερνάνε τις 20.000 σε πωλήσεις. Είναι λογικό να μην ασχολούνται με αυτό οι δισκογραφικές τη στιγμή που ένας δίσκος για να βγάλει τα έξοδα παραγωγής του χρείαζεται τουλάχιστον 5000 δίσκους τη στιγμή που τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω κανένα Ροκ συγκρότημα που να το έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Και η μοναδική εταιρία από τις μεγάλες που προσπάθησε λίγο να κάνει κάτι αλλά δυστυχώς μπήκε μέσα ήταν η ΕΜΙ με τους Δρογώση, Λάκη Παπαδόπουλο, Κόρε Ύδρο και Αγγελάκα... Εάν λοιπόν η ΕΜΙ μπαίνει μέσα με αυτή την προσπάθεια που από ότι καταλαβαίνεις περιλαμβάνει και αρκετά σημαντικά ονόματα της Ροκ πως περιμένεις να επενδύσουν και οι άλλες εταιρίες. Δυστυχώς θα πρέπει να υπομένουμε την πάροδο της εποχής της Ζήνα, του Πετρέλη ή της Κοκκίνου ή όποιος θέλει και μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του εξωτερικού. Αυτό που συμβαίνει δηλαδή αυτον τον καιρό. Ανεξάρτητες παραγωγές. Ο καθένας δηλαδή μόνος του κάνει την παραγωγή του την πληρώνει και ή την κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου ή βρίσκει μία δισκογραφική να του κάνει μόνο την διανομή στα δισκοπωλεία.
Μαργαρίτα Π.:
--- Παράθεση από: King Lui στις 27/11/06, 14:21 ---Δεν είναι για εγκεφαλικό...απλά σκέψου. Μπορεί οι πολλοί από εμάς εδώ στο φόρουμ να ασχολούμαστε ή να μας αρέσει η ροκ μουσική (ή κάποιο άλλο είδος που προέρχεται από αυτήν) όμως δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου εδώ στην Ελλάδα αυτή την εποχή ζητάει Κακομοίρα και ότι άλλη σαβούρα προκύψει από το οποιοδήποτε "show" στην τηλεόραση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα συμφωνήσω απόλυτα μ' αυτό που λες Γιάννη. Οι δισκογραφικές είναι επιχειρήσεις κι αφού υπάρχει κοινό που τρελαίνεται για τα "αστέρια" που προκύπτουν από τα talent shows και πολλούς άλλους ατάλαντους ερμηνευτές και δημιουργούς, αυτούς θα κοιτάξουν να προωθήσουν για να έχουν κέρδος.
Θα αναφέρω και το εξής. Πριν από δύο χρόνια, η λογίστρια κάποιας φίλης μου είχε γράψει μερικούς στίχους και κάποιος γνωστός της μουσικός την πήγε σε μία δισκογραφική. Η απάντηση που πήρε λίγες μέρες αργότερα ήταν "Οι στίχοι σου είναι πολύ καλοί αλλά δεν είναι εμπορικοί". Νομίζω ότι δε χρειάζεται να σχολιάσω την απάντηση.
Santa:
--- Παράθεση από: margarita p στις 27/11/06, 19:25 ---
--- Παράθεση από: King Lui στις 27/11/06, 14:21 ---Δεν είναι για εγκεφαλικό...απλά σκέψου. Μπορεί οι πολλοί από εμάς εδώ στο φόρουμ να ασχολούμαστε ή να μας αρέσει η ροκ μουσική (ή κάποιο άλλο είδος που προέρχεται από αυτήν) όμως δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου εδώ στην Ελλάδα αυτή την εποχή ζητάει Κακομοίρα και ότι άλλη σαβούρα προκύψει από το οποιοδήποτε "show" στην τηλεόραση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα συμφωνήσω απόλυτα μ' αυτό που λες Γιάννη. Οι δισκογραφικές είναι επιχειρήσεις κι αφού υπάρχει κοινό που τρελαίνεται για τα "αστέρια" που προκύπτουν από τα talent shows και πολλούς άλλους ατάλαντους ερμηνευτές και δημιουργούς, αυτούς θα κοιτάξουν να προωθήσουν για να έχουν κέρδος.
Θα αναφέρω και το εξής. Πριν από δύο χρόνια, η λογίστρια κάποιας φίλης μου είχε γράψει μερικούς στίχους και κάποιος γνωστός της μουσικός την πήγε σε μία δισκογραφική. Η απάντηση που πήρε λίγες μέρες αργότερα ήταν "Οι στίχοι σου είναι πολύ καλοί αλλά δεν είναι εμπορικοί". Νομίζω ότι δε χρειάζεται να σχολιάσω την απάντηση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι παράξενο. Αυτοί θα κοιτάξουν να προωθήσουν αυτό που πουλάει, για να τσεπώσουν. Τους καλλιτέχνες δεν τους αναλαμβάνουν από την καλή τους την καρδιά αλλά για να βγάλουν λεφτά, αφού αυτή είναι δουλειά τους. Σίγουρα είναι άδικο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και επίσης για τον φίλο που λέει για τις δισκογραφικές εταιρίες: εντάξει, σίγουρα είναι λίγες οι 4, που μάλλον θα υπάρχουν και κάποιες ακόμα, αλλά νταξ πόσες περίμενες? εξ άλλου τι θα άλλαζε αν είχες να διαλέξεις μεταξύ 5 και 30? λίγες είναι αυτές που αξίζουν πάντα... και νομίζω πως δεν είναι και το τόσο φοβερό να συμβιβαστείς με αυτή την κατάσταση....
Manwe:
Ρε παιδιά δεν γκρινιάζω μόνο για τις δισκογραφικές που υπάρχουν που στην τελική και μία να υπήρχε άμα υπήρχε κοινό θα ήταν καλύτερο από το να υπάρχουν 150 και να μην υπάρχει κοινό! Το θέμα είναι πως αυτό που ζητάω εγώ είναι να μπορέσουμε με κάποιο τρόπο εμείς που αγαπάμε αυτή τη μουσική να κάνουμε κάτι...Όχι απαραίτητα να την περιμένουμε από τις όποιες δικσογραφικές! Το ξέρουμε πως οι δισκογραφικές θέλουν να βγάλουν λεφτά...Όταν πουλάνε τα ελληνικά cd 15 και 20 ευρώ λογικό είναι να μην τα παίρνει κανείς! Άμα όμως βγει μία ομάδα ανθρώπων (δεν το λέω δισκογραφική) και διευθύνει κάπωε την παραγωγή και τις διασυνδέσεις ώστε να βγουν cd από συκροτήματα με κόστος αγοράς 6-10 ευρώ τότε ο τζίρος θα διπλασιαστεί! Ας πούμε κάπως να συσπειρωθεί ο κόσμος της ροκ στην Ελλάδα όπως τη χρυσή εποχή 1990-95...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση