Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

Μπασα 2 ( αγορα-εκμαθηση-πληροφοριες )

<< < (2/46) > >>

kafrilas:
Όλα ωραία και καλά μέχρι εδω... Απλά τα Fender για να πάρεις κάτι καλό θες αρκετά λεφτά (όπως κοίταζα κι εγώ στο Στόλλα, μιας και τα φθηνά μοντέλα δεν είναι και τόσο playable), δλδ παέι το κοστούμι πάνω από 1000+ euros. Άσε που έχουν και μια ταστιέρα τοστιέρα (από άποψη πάχους). Και το άλλο ακόμα που είδα, ότι η απόσταση των χορδών από την ταστιέρα δεν ήταν η σωστή. Μάλλον βαριούνται να τα ρυθμίσουν εκεί (;). Και που έπαιζα στις πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών παλιά, είχαν ένα καλό-ακριβό Fender, αλλά δεν έλεγε και τόσο στο παίξιμο όσο ένα πιο φθηνό Yamaha.
Τέσπα, το θέμα μου κι εμένα είναι ένα καινούριο bass αλλά λίγο πιο ψηλά (700-900 euros). Έχω ήδη ένα Aria Pro II Magna Series (Made in Korea), το οποίο το πειράζω μόνος μου (βλέπετε είμαι επαρχία, μακρυά απο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και λίγο κοντά σε Πάτρα). Βέβαια θα πρέπει (όπως και σε οποιαδήποτε αγορά) να σας πω και γιατί το θέλω... λοιπόν, λίγο απ'όλα, (rock, funk, blues, slaps, pops, tappings, coco-pops, etc etc...) αλλά η έμφαση είναι στο heavy. Πολύ heavy. Δεν με πειράζει εάν θα είναι 4-5-6-666 χορδών, ούτε εάν θα έχει μικρές αποστάσεις μεταξύ των χορδών. Το θέμα μου είναι να είναι playable και να μην χρειάζομαι διάλειμμα μισής ώρας έπειτα από ένα παίξιμο μιας μελωδίας στις χοντρές νότες όπου δεν σηκώνεις καθόλου το χέρι σου για 20-30 δευτερόλεπτα! Ναι παιδιά, αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα...  Τον μαγνήτη τον αλλάζεις, τις χορδές τις αλλάζεις, τη γέφυρα την αλλάζεις, αλλά το λαιμό και το σώμα εάν δεν είναι καλά ή δεν αντέχουν λίγο πιο κάτω/πιο πάνω από τη μαμά τους; Και δεν το συζητάμε, να μην πάρει το μπράτσο μέσα σε 1 χρόνο!
Προς το παρόν μάλλον το βλέπω μεταξύ ESP και Ibanez, αλλά θα πρέπει να ανέβω Πάτρα κάποια μέρα να δω τι παίζει. Έχω παίξει και με Washburn, αλλά ούτε αυτό μου έχει κάνει εντύπωση (μοντέλο δε θυμάμαι, αλλά η τιμή του ήταν στα 300.000+ δρχ) μιας και ήταν από άποψη παιξίματος σαν το δικό μου (εντάξει... πολύ πολύ λίγο πιο καλό), οπότε δε λέει. Το Yamaha που ανέφερα πιο πριν μου είχε κάνει εντύπωση, αλλά τότε δεν είχα το Aria για να συγκρίνω...  ???

YmiRLinG:
Cort με χιλια πιστευω εγω. Σε αυτα τα λεφτα εχουν παααρα πολυ ικανοποιητικο ηχο. Εγω απο το δικο μου εχω μεινει απιστευτα ευχαριστημενος. Βεβαια τωρα που θα παρω και εγω ενα Fender Jazz bass μαλλον θα το κανω αταστο το cort. Αλλα για πρωτο μπασσο και για τα λεφτα του ειναι οτι καλυτερο πιστευω

Fteo:

--- Παράθεση από: Roufus-Enas euaisuhtos kafros στις 08/11/05, 14:42 ---Βεβαια τωρα που θα παρω και εγω ενα Fender Jazz bass μαλλον θα το κανω αταστο το cort. Αλλα για πρωτο μπασσο και για τα λεφτα του ειναι οτι καλυτερο πιστευω

--- Τέλος παράθεσης ---
Εαν εχει μαγνητες P- type κ το κανεις αταστο το αποτελεσμα θα ειναι χαλια... Εχεις δει αταστα με p μαγνητες?

ερεβος:
Κι εγω γι αυτα τα λεφτα θα προτεινα Cort ή Ibanez...Με οσα εχω παιξει ηταν αξιοπρεπεστατα.

YmiRLinG:

--- Παράθεση από: Fteo (απ'οτι φαινεται...) στις 08/11/05, 18:38 ---
--- Παράθεση από: Roufus-Enas euaisuhtos kafros στις 08/11/05, 14:42 ---Βεβαια τωρα που θα παρω και εγω ενα Fender Jazz bass μαλλον θα το κανω αταστο το cort. Αλλα για πρωτο μπασσο και για τα λεφτα του ειναι οτι καλυτερο πιστευω

--- Τέλος παράθεσης ---
Εαν εχει μαγνητες P- type κ το κανεις αταστο το αποτελεσμα θα ειναι χαλια... Εχεις δει αταστα με p μαγνητες?

--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατι τοσο χαλια ειναι?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση